Geplaatst op: 18-01-2024
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

Groot bereik voor campagne VisitBrabant

Groot bereik voor campagne VisitBrabant

Visit Brabant meldt trots de tussentijdse resultaten van haar campagne ‘Brabant. Dichter bij jou.’ Van maart tot en met november 2023 werden in Duitsland en België 89 miljoen potentiële bezoekers bereikt en groeide het aantal unieke bezoekers aan visitbrabant.com met 28%. De nieuwe volgers op de VisitBrabant sociale mediakanalen groeiden met bijna 90.000.

De campagne ‘Brabant. Dichter bij jou.’ Loopt van 2022 tot en met 2024. Doelmarkten zijn Nederland en de Belgische en Duitse grensstreek. In die landen ligt de foucs op Antwerpen, Gent en Nordrhein-Westfalen. Buitenlands bezoek is belangrijk voor Brabant omdat ze meer besteden dan Nederlandse bezoekers, vaker terugkomen  en vaak op vakantie gaan.

Consistent en continu zichtbaar

VisitBrabant richt zich op een duurzame merkontwikkeling door langdurig, continu en op een consistente manier zichtbaar te zijn. In de campagne worden aspecten als de ideale ligging, het gevarieerde aanbod, de contrasten van Brabant en het positieve gevoel uitgelicht. Er wordt een mix van middelen ingezet zoals trams en snelwegmasten, sociale media, video, radiocampagnes en podcasts, blogs en persreizen, online magazines, on- en offlinepublicaties en nieuwsbrieven.

Beeldgenerator voor partners

Voor de campagne wordt intensief samengewerkt met partners in de regio en bedrijven. Zij konden met de dichterbij beeldgenerator aan de slag. Zij maakten al ruim 200 eigen beelden in de campagnestijl. Vanaf de start is de campagne goed voor 2,6 miljoen impressies en zijn 770.000 unieke personen bereikt.

VisitBrabant

Groot bereik

In het tweede jaar van de campagne richtte VisitBrabant zich op adventurous millennials, curious families en de active gen x. In Totaal lag het mediabereik op 89 miljoen waarvan 37 miljoen in Duitsland, 32 miljoen in België en 20 miljoen in Nederland. Online media hadden met 68 miljoen impressies het hoogste bereik. Het aantal gebruikers van visitbrabant.com groeide naar 1,5% waarbij de stijging van het buitenlands bezoek met 28% groeide. Op Facebook heeft VisitBrabant inmiddels 57.000 volgers en op Instagram 30.000.

Link: https://partners.visitbrabant.com/campagne-brabant-dichterbij-jou
Topics:Marketing
Trefwoorden: marketing, dmo. Noord-Brabant, campagnes

CELTH
 
   
   
   
   

   

   
   

   
   
   

   


||| Nieuws |||

03/10/24
ZigZag campagne in Breda voor cultuur
Om aandacht te vestigen op het rijke cultuuraanbod in de stad is Breda Marketing in opdracht van Gemeente Breda gestart met de campagne ‘ZigZag door cultureel Breda’. De campagne etaleert de mix in aanbod, van groot tot ‘klein dat groots is’.
02/10/24
ANWB Caravan en Camper van het Jaar 2025
De Tabbert Cazadora en de camper VAN-Jorn zijn in de prijzen gevallen voor het jaar 2025 door de ANWB en de Nederlandse Kampeerauto Club.
27/09/24
Exclusief voor leden
Frank Spooren kondigt vertrek aan bij VVV Texel
Na 8,5 jaar als directeur van VVV Texel, heeft Frank Spooren zijn vertrek aangekondigd. Per 1 maart 2025 zal hij zijn taken overdragen aan een nog te benoemen opvolger.
23/09/24
Campagne ‘Hey Nachbar komm mal drüber!’ op ludieke wijze gelanceerd in Nordhorn
Een opvallend oranje VW-busje reed door het duitse Nordhorn om de speciale Overijsselkranten uit te delen ter promotie van Overijssel in 'das andere Holland.
16/09/24
Exclusief voor leden
VakantieVeilingen van Talpa naar House of Tickets
Megaster Robbie Williams wordt Feel-Good-Ambassadeur van het nieuwe cruiseschip Mein Schiff Relax. TUI Cruises gaat een meerjarig partnerschap aan met de bekende artiest voor Mein Schiff.
09/09/24
Exclusief voor leden
TUI opent winkel in Rijssen
Rijssen heeft het lang zonder een lokaal reisbureau moeten doen. Maar dat is met de komst van de TUI shop Rijssen verleden tijd.
04/09/24
DierenPark Amersfoort nieuwste lid van Club van Elf
De Club van Elf versterkt elkaar op het gebied van verschillende sociale culturele thema's en werken samen om gezamenlijke doelen te bereiken.
28/08/24
Breda verwelkomt studenten en nodigt ze uit Breda te beleven
Het nieuwe collegejaar 2024-2025 is begonnen en Breda verwelkomt ruim 6.000 nieuwe hbo- en mbo-studenten met de campagne ‘Welkom thuis in jouw stad, Breda’. In totaal telt de stad meer dan 30.000 studenten.