Geplaatst op: 19-02-2024
Auteur: Marc Gerlings

Tom van 't Hek wordt voorzitter Nederlandse Sportraad

Tom van 't Hek wordt voorzitter Nederlandse Sportraad
Tom van \'t Hek. Foto: Nederlandse Sportraad.
Voormalig bondscoach hockey en oud tophockeyer Tom van 't Hek wordt de nieuwe voorzitter van de voorzitter van de Nederlandse Sportraad. De raad adviseert de overheid met visie en kennis voor de ontwikkeling van sport in de maatschappij.

Tom van ’t Hek wordt per 1 augustus aanstaande de nieuwe voorzitter van de Nederlandse Sportraad. Dat heeft de ministerraad op 16 februari besloten. Na een carrière als tophockeyer werkte Van ’t Hek een aantal jaar als huisarts. Daarna werd hij bondscoach van de Nederlandse vrouwenselectie hockey. Sinds 1993 is hij werkzaam als radiopresentator en commentator bij de NOS. Ook is hij actief als dagvoorzitter. In die laatste functie richt hij zich vooral op congressen op het gebied van de gezondheidszorg.

Tijdelijk voorzitter Marjolein Bolhuis-Eijsvogel: "De NLsportraad is ontzettend blij dat we na een zorgvuldig en gewogen proces Tom van ’t Hek als onze nieuwe voorzitter hebben kunnen voordragen bij de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Tom is iemand die kennis en ervaring heeft met zowel topsport, als breedtesport maar ook met zorg en preventie. Hij neemt een groot netwerk in de medische wereld mee. Vanwege de inmiddels brede taak van de NLsportraad op zowel sport als bewegen is die achtergrond voor ons van groot belang. Wij verheugen ons op de samenwerking”.

Tom van ’t Hek: "Er is nog een wereld te winnen als we kijken naar de beperkte aandacht voor de positieve effecten van bewegen en sport op onze maatschappij. Kijk simpelweg naar de beweegarmoede in ons land, de beperkte mogelijkheden die onze publieke ruimte biedt om te bewegen of hoe slecht sportaanbieders, professionals en vrijwilligers er in deze sector voor staan. Ik kijk ernaar uit om me daarvoor in te zetten samen met de raadsleden en het secretariaat van de NLsportraad, maar ook met andere adviesraden en ministeries”.

Minister Helder van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft de benoeming van Tom van ‘t Hek voorgedragen aan de ministerraad. De nieuwe voorzitter wordt vervolgens benoemd bij Koninklijk Besluit. Van ‘t Hek volgt Michael van Praag op als voorzitter van de NLsportraad.

De NLsportraad is een onafhankelijk adviesorgaan van regering en parlement en richt zich op het versterken van de betekenis van topsport, breedtesport en bewegen voor de samenleving.
Topics:Beleid, Sport
Trefwoorden: Sportraad, voorzitter, beleid, sport

CELTH
 
   
   
   
   
   

   

   
   

   
   
   

   

||| Nieuws |||

15/10/24
Exclusief voor leden
Inclusieve watersport bij RiF010
Van 7 tot en met 12 oktober vond de Week van de Toegankelijkheid plaats, waarbij RiF010 heeft laten zien dat inclusiviteit in de watersport echt belangrijk is. En gewoon ook kan.
11/10/24
Zet je regio op de kaart 2024: Balans in jouw bestemming – Maak deel uit van de toekomst van toerisme!
NRIT organiseert in samenwerking met CELTH en de Recreatie Vakbeurs een kennisevent rond bestemming in balans. In slechts twee uur ben je helemaal up-to-date met de nieuwste inzichten en strategieën. Je leert van experts, netwerkt met vakgenoten én krijgt praktische handvatten om direct mee aan de slag te gaan in jouw regio.
09/10/24
Exclusief voor leden
Breaking werkt samen met 3x3
Op 12 oktober 2024 vindt het Nederlands Kampioenschap Breakdance plaats onder de naam Amsterdam Breaking Championships. Dit jaar bundelt de breakdance community de krachten met 3x3 basketbal in de iconische Gashouder in de hoofdstad.
19/09/24
Exclusief voor leden
Eurostar ziet 5% groei door sportzomer
Treinbedrijf Eurostar vervoerde 1,9 miljoen klanten naar en van de Olympische en Paralympische Spelen werden gebracht. Dit is een stijging van 5% ten opzichte van vorige zomer.
11/09/24
Hoger beroep over mountainbikeroute Sallandse Heuvelrug
Routenetwerken Twente is het niet eens met de gerechtelijke uitspraak over de langere sluiting van de mountainbikeroute op de Sallandse Heuvelrug en gaat in hoger beroep. De beheerorganisatie zet nu ook eigen onderzoek naar flora en fauna in.
29/08/24
Sportevenementen zorgen voor stijging camperreserveringen bij Goboony
De unieke combinatie van het EK-voetbal, de Tour de France en de Olympische Spelen heeft deze zomer geleid tot een stijging van ongeveer 9% in reserveringen bij Goboony, het grootste deelplatform voor campers in Europa.
27/08/24
Exclusief voor leden
Oplopende arbeidskosten en verliezen in gastvrijheidssector
Bedrijven in de gastvrijheidssector zijn minder positief over de bedrijfsresultaten van het afgelopen halfjaar dan de gemiddelde Nederlandse ondernemer. Ze zijn wel positiever over de arbeidsmarkt en ervaren als gevolg van het tekort aan personeel minder vaak een hoge werkdruk.
16/08/24
Weinig draagvlak voor btw-verhoging betaalde sport
Onder Nederlanders is weinig draagvlak voor de verhoging van de btw op sport. Een deel gaat minder sporten of stopt met betaalde sport. Dat blijkt uit onderzoek van Ipsos I&O in opdracht van het Platform Ondernemende Sportaanbieders (POS).