Geplaatst op: 22-02-2024
Auteur: Redactie
NRIT

Dierenrijk bouwt nieuw tijgerverblijf en waterspeeltuin

Dierenrijk bouwt nieuw tijgerverblijf en waterspeeltuin
Foto: Libema

Dierenrijk in het Brabantse Mierlo is gestart met een reeks verbouwingen in en rondom het tijgerverblijf. Het park realiseert ook een spannende waterspeeltuin voor de kinderen.

Het verblijf van de katachtigen wordt verbouwd en dubbel zo groot. Ook komt een inclusieve waterspeeltuin en wordt de educatie van de tijgers vernieuwd. Naar verwachting zijn de werkzaamheden in mei afgerond.

Groter tijgerverblijf

General manager Sander van der Heul: "Het oude cheetaverblijf wordt bij het huidige tijgerverblijf getrokken. Dit zal resulteren in een groter verblijf voor de tijgers. In het ontwerp is ook rekening gehouden met de natuurlijke leefomgeving van de Amoertijgers. Water speelt hierin een belangrijke rol. Niet veel mensen weten het, maar de Amoertijger is graag in het water te vinden." Het is weer een nieuwe, grote stap voor Dierenrijk sinds het moderniseren van het neushoornverblijf in 2019.

Dierenrijk

Inclusieve waterspeeltuin

Niet alleen de tijgers krijgen de mogelijkheid om in en rond het water te spelen op warme dagen. Een nieuwe waterspeeltuin gaat ook voor veel speelpret en verkoeling zorgen bij álle kinderen. Van der Heul: "Het wordt een spannende waterspeeltuin! Het lijkt straks alsof de kinderen spelen in hetzelfde water als de tijgers." De waterspeeltuin wordt voorzien van waterpompen, gootjes om het water te verplaatsen en meerdere speelplassen. "Delen van de waterspeeltuin en speeltoestellen zijn voor kinderen met een beperking toegankelijk, zodat een dagje Dierenrijk voor álle kinderen onvergetelijk wordt" aldus van der Heul.

Daarnaast gaan de kinderen hier spelenderwijs, onder begeleiding van de (groot)ouders, meer leren over de tijgers. Van der Heul: "Naast de basisinformatie leert de bezoeker hier straks ook over de verschillende soorten tijgers en hoe ze jagen bijvoorbeeld. Uiteraard vertellen we over de bedreigingen van de tijger en over de rol van Dierenrijk, in samenwerking met Stichting Wildlife, in het beschermen van deze bedreigde diersoort."

Trefwoorden: attractieparken, dierentuinen, investeringen

CELTH
 
   
   
   
   

   

   
   

   
   
   

   


||| Nieuws |||

05/09/24
Exclusief voor leden
Burgers' Zoo toont fabelwezens
De dieren van Burgers Zoo in Arnhem krijgen tijdelijk concurrentie van heel bijzondere dieren, van fabeldieren.
04/09/24
Scary Prairie en Western Nightmares keren terug naar Slagharen
Na het succes van vorig jaar keren de Halloween-events dit najaar terug in Slagharen met een uitgebreider programma.
04/09/24
DierenPark Amersfoort nieuwste lid van Club van Elf
De Club van Elf versterkt elkaar op het gebied van verschillende sociale culturele thema's en werken samen om gezamenlijke doelen te bereiken.
30/08/24
Toverland voorbereiding op 13 Halloween Nights
In oktober en november nemen in attractiepark Toverland angstaanjagende griezels de macht over Toverland tijdens 13 Halloween Nights in 2024.
01/08/24
Kasteeltuinen Arcen viert vroege mijlpaal met 100.000e bezoeker
Kasteeltuinen Arcen heeft een record gevestigd door al op 31 juli de 100.000e bezoeker van het seizoen te verwelkomen, een prestatie die nog niet eerder zo vroeg in het seizoen werd bereikt.
17/07/24
Exclusief voor leden
Keukenhof populair op Instagram
De Keukenhof in Lisse staat wereldwijd op de vierde plaats van meest Instagrammabel bloementuinen. Op de eerste plaats staat de Gardens by the Bay in Singapore.
15/07/24
Beekse Bergen rond project Olifantenvallei af
De Beekse Bergen heeft de ontwikkeling van de Olifantenvallei voltooid met de opening van een nieuw restaurant en een educatieve hut. De Olifantenvallei is uitgebreid tot 2 hectare om de gehele kudde, inclusief kalfjes, voldoende ruimte te geven.
15/07/24
Exclusief voor leden
Hoogste punt bereikt bouw Chimpanseevallei Dierenpark Amersfoort
Dierenpark Amersfoort heeft het hoogste punt in de bouw van de nieuwe Chimpanseevallei bereikt. Tot twaalf meter hoogte wordt de grootste netconstructie van het park met de hand vastgezet.