Geplaatst op: 28-02-2024
Auteur: Marc Gerlings

Europa-Park start busverbinding tussen camping en Rulantica

Europa-Park start busverbinding tussen camping en Rulantica
Kamperen met zicht op de achtbaan Silver Star van Europa-Park. Foto: Europa-Park.
Voor Europa-Park-bezoekers die graag overnachten in de eigen tent, caravan of camper beschikt de camping van het park over zo’n 300 staanplaatsen. Met het online reserveringssysteem is iedere gast vooraf verzekerd van een eigen gemarkeerde plek. Nieuw is de start van een busverbinding van de camping naar waterpark Rulantica.

Op de bonnefooi aankomen is niet meer mogelijk, waarschuwt Europa-Park. Op de site kan men staanplaatsen van verschillende groottes reserveren. Er zijn ook speciale tentplaatsen. Sinds kort is een in- en uitchecktijd van toepassing. Eerder kon men op ieder moment van de dag het terrein oprijden, maar om meer rust te creëren op de camping is deze regeling ingevoerd. Voor aankomst en vertrek buiten deze tijden is een apart terrein ingericht.

Bij reservering van een staanplaats kunnen ook meteen de tickets voor het attractiepark of voor het naastgelegen waterpark Rulantica gereserveerd worden. Voor Europa-Park heeft de kampeerder als voordeel dat gegarandeerd een ticket beschikbaar is.

Volop nieuwigheden in het attractiepark

2024 wordt een bijzonder jaar voor dit park. In het attractiepark opent Europa-Park niet alleen het 17e themagebied, maar hierin krijgt ook de 14e achtbaan een plek. Binnenkort worden bezoekers in Voltron Nevera van het ene uiteinde van het Kroatische landschap naar het andere geschoten. In geliefde Oostenrijkse themagebied opent de Magische Diamantenkloof met een aantal spannende vernieuwingen. Naast de klassiekers, de Tiroler Wildwaterbaan en de Alpenexpress "Enzian", is de Yomi Adventure Trail een gloednieuwe toevoeging. Jong en oud kunnen hier klimmend en klauterend de magische wereld van de Yomi's ontdekken. Restaurant Don Quichotte in het Spaanse themagebied heeft een nieuw terras en in het Fjord-restaurant in het Scandinavische themagebied serveren we voortaan de originele Scandinavische gerechten van tv-kok Brian Bojsen. Shopliefhebbers kunnen nu ook leuke souvenirs ontdekken in de nieuwe PUMA-store direct naast de Silver Star of in de 'dm family & friends-store'.

De Rust-bus naar accommodaties en park

Het attractiepark ligt op wandelafstand, maar Waterwereld Rulantica bevindt zich 3 kilometer verder. Natuurlijk kan men met de eigen auto er naar toe en parkeer je gratis op het parkeerterrein, maar er is nu een nieuwe mogelijkheid: de Rust-bus. Deze rijdt dagelijks elke 30 minuten van 8.00 tot 20.00 uur door de gemeente Rust. De route met in totaal tien haltes verbindt het dorp, de themahotels en de camping met Rulantica en Europa-Park. Het stelt gasten en bezoekers in staat zich makkelijk door het dorp en het resort te bewegen. Het gebruik van de shuttle is gratis voor alle bezoekers van de Europa-Park-accommodaties en houders van de Rust-gastenkaart.

Uitgebreide faciliteiten

De Europa-Park-camping ligt op vijf wandelminuten van de ingang van Europa-Park. Het terrein beschikt over stroomaansluitingen (230V/5kWh), afwasruimtes en een waterinname- en loosstation. Evenals het warme water in de moderne sanitairgebouwen en wifi is het gebruik van deze faciliteiten helemaal gratis. Honden zijn toegestaan op de camping. Voor ontbijt is er een kiosk waar broodjes gekocht kunnen worden of men neemt deel aan het ontbijtbuffet in het campingrestaurant.
Trefwoorden: kamperen, camping, attractiepark, mobiliteit, vervoer, leisure

CELTH
 
   
   
   
   
   

   

   
   

   
   
   

   

||| Nieuws |||

17/10/24
Exclusief voor leden
Hoe genereer je meer boekingen?
Airbnb lanceert maar liefst 50 nieuwe functionaliteiten op haar platform. Wat kunnen we van deze reisreus leren voor onze eigen boekingswebsite?
11/10/24
Zet je regio op de kaart 2024: Balans in jouw bestemming – Maak deel uit van de toekomst van toerisme!
NRIT organiseert in samenwerking met CELTH en de Recreatie Vakbeurs een kennisevent rond bestemming in balans. In slechts twee uur ben je helemaal up-to-date met de nieuwste inzichten en strategieën. Je leert van experts, netwerkt met vakgenoten én krijgt praktische handvatten om direct mee aan de slag te gaan in jouw regio.
11/10/24
De Rooi Pannen organiseert stagemarkt voor toeristische studenten en bedrijven
Op donderdag 17 oktober 2024 organiseert De Rooi Pannen in Tilburg een grote stagemarkt voor studenten van de mbo-opleidingen in toerisme, recreatie en luchtvaartdienstverlening.
11/10/24
Reusachtige draak als kroon op het werk
Een reusachtige roodkleurige draak vormt vanaf zaterdag 12 oktober het pronkstuk van Fantastische Fabelwezens in Burgers' Zoo.
10/10/24
Apenrots vernieuwing in ARTIS-Park
De modernistische Apenrots, gebouwd in 1966, ondergaat dit najaar een transformatie en wordt het nieuwe verblijf van de bedreigde kleine panda en de kleinklauwotter.
08/10/24
Ticketveiling.nl en DierenPark Amersfoort overhandigen cheque Chimpanseetours aan Jane Goodall Instituut
Op dierendag overhandigden Ticketveiling.nl en DierenPark Amersfoort een cheque ter waarde van 10.000 euro aan het Jane Goodall Instituut Nederland.
07/10/24
Exclusief voor leden
25 miljoen bezoekers voor Plopsa De Panne
Het Belgische attractiepark De Panne heeft de 25 miljoenste bezoeker sinds de opening in 2000 ontvangen. In Nederland investeert de Plopsagroep 1,5 miljoen in Plopsa Indoor Coevorden.
27/09/24
IAAPA Expo Europe 2024 breekt records in Amsterdam
IAAPA Expo Europe sluit af in de RAI Amsterdam met het hoogste aantal geregistreerde deelnemers in de geschiedenis van de regio. Dit jaar brak het evenement het EMEA-record voor de grootste beursvloer ooit, met meer dan 18.000 vierkante meter aan tentoonstellingsruimte.