Geplaatst op: 08-03-2024
Auteur: Marc Gerlings

Klaas Dijkhoff in Raad van Commissarissen NS

Klaas Dijkhoff in Raad van Commissarissen NS
Oud-staatssecretaris en voormalig minister Klaas Dijkhoff is per 6 maart door de aandeelhouder – het ministerie van Financiën – benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen (RvC) van NS. 

Dijkhoff volgt Nebahat Albayrak op van wie de termijn vorig jaar afliep. De Centrale Ondernemingsraad (COR) heeft bij deze benoeming gebruik gemaakt van het zogenaamde ‘versterkte aanbevelingsrecht’.

Dijkhoff is mede-oprichter van Sue & The Alchemists, een strategiebureau gespecialiseerd in het veranderen van reputatie en gedrag. Hij is ook toezichthouder bij voetbalclub PSV.

Herman Dijkhuizen, voorzitter Raad van Commissarissen NS: "Klaas Dijkhoff kent de maatschappelijke context van NS als geen ander. Daarbij heeft hij een sterke focus op IT, draagvlak en klantbeleving. Domeinen die voor NS onverminderd van belang blijven. Ik verwacht dat hij een sterke aanvulling is voor de RvC en een goede sparring partner voor de Raad van Bestuur.”

Klaas Dijkhoff: "De trein geeft je de vrijheid om overal naartoe te reizen. Hoe succesvoller de NS is, hoe beter het is voor Nederland. Duizenden mensen bij NS werken elke dag hard om meer dan een miljoen Nederlanders naar hun bestemming te brengen. Die mensen motiveren mij om me voor ons nationale vervoerder in te zetten.”

Herbenoeming Janet Stuijt
Lid van de Raad van Commissarissen Janet Stuijt is per 6 maart voor de tweede keer herbenoemd. Stuijt, lid sinds 2016, is voorzitter van de renumeratie- en nominatiecommissie. De herbenoeming geldt – in lijn met de corporate governance-code - voor een periode van twee jaar.
Trefwoorden: Dijkhoff, NS, RVC, management

CELTH
 
   
   
   
   

   

   
   

   
   
   

   


||| Nieuws |||

01/10/24
Meer boekingen vakanties buiten hoogseizoen
Nederlandse vakantiegangers maken plannen voor het najaar én alvast voor komend voorjaar
30/09/24
Exclusief voor leden
Vakantieboekingen weer in de plus
De vakantieboekingen lopen 4% voor op vorig jaar. Dat blijkt uit de ANVR-GFK-boekingsstatistiek tot en met augustus 2024. Reizigers boeken gemiddeld 75 dagen voor vertrek, dat is 5 dagen korter dan een jaar eerder.
25/09/24
Samen op reis……
In de 45 jaren dat Maas recreatie bedrijfsmakelaardij actief is in het taxeren, aan- en verkopen van recreatie- en watersportbedrijven, hebben wij veel leuke dingen gedaan, maar dit is wel heel bijzonder!
23/09/24
Corendon test taalassistent voor taalvaardigheid met 800 medewerkers
Onderzoekers van Hogeschool Inholland ontwikkelden een AI-taalassistent om Caribische studenten te helpen met hun Nederlandse taalvaardigheid. En het werkt.
17/09/24
Exclusief voor leden
Fall towns
Wat zijn de trends in het reizen op dit moment? We waren als redactie op zoek naar opkomende trends. Met wat rondspeuren op sociale media duikt er een mooi relatief jong reisbegrip op, 'fall towns'.
16/09/24
Exclusief voor leden
VakantieVeilingen van Talpa naar House of Tickets
Megaster Robbie Williams wordt Feel-Good-Ambassadeur van het nieuwe cruiseschip Mein Schiff Relax. TUI Cruises gaat een meerjarig partnerschap aan met de bekende artiest voor Mein Schiff.
16/09/24
Exclusief voor leden
Robbie Williams wordt ambassadeur bij TUI Mein Schiff Relax
Megaster Robbie Williams wordt Feel-Good-Ambassadeur van het nieuwe cruiseschip Mein Schiff Relax. TUI Cruises gaat een meerjarig partnerschap aan met de bekende artiest voor Mein Schiff.
09/09/24
Exclusief voor leden
TUI opent winkel in Rijssen
Rijssen heeft het lang zonder een lokaal reisbureau moeten doen. Maar dat is met de komst van de TUI shop Rijssen verleden tijd.

||| Agenda |||

12/11/24 t/m 14-11-24
12/11/24 t/m 14-11-24: Recreatie Vakbeurs 2024
Op 12, 13 & 14 november 2024 vindt de jaarlijkse Recreatie Vakbeurs plaats in Evenementenhal Har...
28/11/24
28/11/24 t/m 28-11-24: Toeristische Ontmoetingsdag
Op donderdag 28 november organiseren Impuls Zeeland en het HZ Kenniscentrum Kusttoerisme de Toeristi...