Geplaatst op: 12-03-2024
Auteur: Redactie

Hoe onderhoud je de zakelijke printer? 3 tips

Hoe onderhoud je de zakelijke printer? 3 tips
Een printer kost aardig wat om aan te schaffen, maar desondanks kunnen er behoorlijk wat problemen mee zijn. Vastzittend papier, strepen door je afdruk, of er wordt helemaal niets afgedrukt… Vaak krijgt de printer hier de schuld van, maar eigenlijk is slecht onderhoud of slechte inkt bijna altijd de boosdoener. Zo kun je al een hoop problemen voorkomen door kwalitatieve inkt cartridges aan te schaffen. Met de volgende praktische tips kun je je (zakelijke) printer onderhouden, zodat hij nog lang mee blijft gaan. 

Kies goede inkt

De eerste tip om de juiste inkt te kiezen. Nieuwe toner en inkt is duur, waardoor veel mensen er toch voor kiezen om imitatie cartridges te kopen, omdat deze vele malen goedkoper zijn. Zoals met de meeste zeer goedkope dingen: goedkoop is duurkoop. In dit geval is de kans groot dat je kwalitatief slechte inkt in huis haalt, die ook nog eens enorm milieuonvriendelijk is. Deze "nep” inkt is enorm slecht voor je printkop en kan er tevens toe leiden dat je afwijkende kleuren en lelijke vlekken op je afdruk krijgt. Daarbij heb je meer kans op dat de patronen gaan lekken en kunnen deze lekkende patronen leiden tot een verstopte printkop: een erg duur grapje. Daarom kun je beter goede, kwalitatieve cartridges kopen bij PrintAbout. Zo weet je zeker dat het goed zit en hoef je niet bang te zijn voor schadelijke inkt.

Trek de stekker er niet uit

De tweede tip is om de stekker er nooit uit te halen. De meeste printers maken zichzelf namelijk automatisch schoon, zodra ze op stand-by staan. Wanneer ze uit het stopcontact gehaald worden, kan dit niet, wat leidt tot serieuze problemen. Zo zal de inkt in de printkop uitdrogen en indikken, waardoor de gaatjes in de printkop verstopt raken. Je kunt dit herkennen aan strepen over je afdruk. Dit schoonmaken is een lastige klus, omdat het voorzichtig en door middel van stoom moet gebeuren. Het is dus verstandig om dit uit te laten besteden, maar daar hangen de nodige kosten aan. Zorg er daarom altijd voor dat de stekker in het stopcontact zit.

Maak de printer regelmatig schoon

De laatste tip is om de printer met enige regelmaat schoon te maken. Het niet schoonmaken zorgt namelijk niet alleen voor slechtere kwaliteit van het geprinte materiaal, maar ook voor een kortere levensduur van de printer zelf. Stof niet alleen de buitenkant af met een droge doek, maar verwijder ook de cartridges en haal vervolgens de opgedroogde inkt weg door middel van een vochtige doek. Let er wel op dat de printkop volledig droog is, voordat je die terugplaatst. Met deze 4 tips kun jij je zakelijke printer onderhouden.

Trefwoorden: printer, cartridge, inkt

Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten.
  • CELTH
     
       
       
       
       

       

       
       

       
       
       

       


    ||| Nieuws |||

    20/09/24
    Exclusief voor leden
    Jachthaven open bij Blauwestad
    Groningse mkb'ers kunnen terecht bij het energieloket Groningen Werkt Slim voor een gratis startadvies in verduurzaming. Ondernemers die al wat verder zijn in hun verduurzamingstraject, kunnen vanaf 21 september subsidie aanvragen bij de provincie Groningen voor het inwinnen van financieel, juridisch of technisch advies.
    20/09/24
    Groningen helpt ondernemers met verduurzaming
    Groningse mkb'ers kunnen terecht bij het energieloket Groningen Werkt Slim voor een gratis startadvies in verduurzaming. Ondernemers die al wat verder zijn in hun verduurzamingstraject, kunnen vanaf 21 september subsidie aanvragen bij de provincie Groningen voor het inwinnen van financieel, juridisch of technisch advies.
    20/09/24
    Exclusief voor leden
    KLM verdient aan AI tools
    KLM Royal Dutch Airlines (KLM) en Boston Consulting Group (BCG) melden dat Singapore Airlines gebrui...
    19/09/24
    Wat zijn de kansen van de reissector in de arbeidsmarkt?
    Wat is het imago van werken in de Nederlandse reissector? In de sector zelf wordt de afwisseling van het werk hoog gewaardeerd. Nog niet alle potentiële medewerkers hebben dat in de gaten. Met heel veel communicatie op verschillende kanalen wil Esther Gathier manager van Reiswerk dat gat dichten.
    19/09/24
    Exclusief voor leden
    Eurostar ziet 5% groei door sportzomer
    Treinbedrijf Eurostar vervoerde 1,9 miljoen klanten naar en van de Olympische en Paralympische Spelen werden gebracht. Dit is een stijging van 5% ten opzichte van vorige zomer.
    19/09/24
    Kick-off exposanten Recreatie Vakbeurs 2024
    De jaarlijkse exposanten kick-off van Recreatie Vakbeurs vond afgelopen dinsdag (17 september) plaat...
    18/09/24
    Exclusief voor leden
    H'ART Museum en 750 jaar Amsterdam
    Vandaag kondigt H’ART Museum in Amsterdam de programmering om aan te haken bij het 750-jarig bestaan van de Nederlandse hoofdstad. Veel wordt verwacht van 17 Rembrandts uit een Amerikaanse collectie.
    17/09/24
    Doe mee met de Digitaliseringsmonitor Gastvrijheidsdomein
    NBTC streeft ernaar om de digitale transformatie van het gastvrijheidsdomein te versnellen. Om de mate van digitalisering in het toerisme te kunnen meten, zet het bureau jaarlijks een digitaliseringsmonitor uit. Doe mee en maak het beeld over digitalisering in de sector compleet!

    ||| Agenda |||

    23/09/24
    23/09/24 t/m 23-09-24: Toerisme Top 2024
    De zevende editie van de Toerisme Top wordt op maandag 23 september 2024 in Venlo georganiseerd. Het...
    24/09/24 t/m 26-09-24
    24/09/24 t/m 26-09-24: IAAPA EXPO EUROPE 2024
    The leisure industry’s premier event in Europe arrives to Amsterdam, the Netherlands in 2024. Get...
    27/09/24
    27/09/24 t/m 27-09-24: Masterclass voor Startende Reisorganisaties
    De VvKR organiseert op vrijdag 27 september in Nieuwegein de zesde Masterclass voor Startende Reisor...
    01/10/24
    01/10/24 t/m 01-10-24: De Legacy van Themajaren
    Op dinsdag 1 oktober organiseert Netwerk Citymarketing Nederland de bijeenkomst ‘Legacy van themaj...
    02/10/24
    02/10/24 t/m 02-10-24: Duurzaamheidscongres Kampeerbranche
    ANWB, BOVAG, HISWA-RECRON, Kampeer & Caravan Industrie (KCI), Kampeer & Caravan Jaarbeurs (K...