Geplaatst op: 20-03-2024
Auteur: Redactie
NRIT

Camping Zeeburg verkocht aan stichting

Camping Zeeburg verkocht aan stichting
Foto: Camping Zeeburg

De Amsterdamse camping Zeeburg is verkocht. Niet aan een ontwikkelaar maar aan de nieuw opgerichte Stichting Beheer Camping Zeeburg. Zo blijft het open en duurzame karakter van de camping behouden en kan de camping structureel bijdragen aan goede doelen zoals kansengelijkheid en duurzaamheid.

Camping Zeeburg staat nationaal en internationaal bekend om zijn open, tolerante en sprankelende Amsterdamse sfeer en om de bijzondere combinatie van verblijven in de natuur vlakbij het centrum van de stad. De camping is in vele opzichten inclusief en legt de focus op natuurontwikkeling en klimaatbewust en sociaal ondernemen.

Internationale aanbiedingen afgeslagen

Na dertig jaar de camping te hebben opgebouwd, wil eigenaar Toon Weijenborg zich op andere activiteiten oriënteren. Tegelijkertijd wil hij deze unieke plek behouden voor de stad. Aangezien hij binnen de familie geen opvolger heeft, bood verkoop aan een stichting uitkomst. Hij draagt zijn camping met een gerust hart over. "Er was belangstelling van grote internationaal opererende commerciële ketens, maar die hebben in Amsterdam al genoeg toeristisch aanbod in handen. De camping levert structureel geld op, ik wil dat dat doorvloeit naar goede doelen. Op deze manier wordt Camping Zeeburg een motor voor maatschappelijke ontwikkeling en kun je structureel iets toevoegen aan de stad.”

Personele invulling

De nieuwe directeur wordt Pascal de Ghouy die al zes jaar algemeen bedrijfsleider is van de camping. Willemieke de Waal van de Kennemerduincampings en lid van het landelijk bestuur van HISWA-RECRON wordt voorzitter van de stichting. Weijenborg zelf wordt de secretaris.

Winst naar goede doelen

Stichting Beheer Camping Zeeburg heeft van Weijenborg alle aandelen van Camping Zeeburg Vastgoed BV, en daarmee ook die van Camping Zeeburg BV overgenomen. Weijenborg: "De stichting is nu eigenaar van de twee BV’s, en heeft doelstellingen die voorkomen dat aandeelhouders er met de winst vandoor kunnen gaan.” Het doel van Stichting Beheer Camping Zeeburg is alle activiteiten van Camping Zeeburg te behouden en het duurzame en sociale bedrijfsprofiel met culturele activiteiten te borgen. Ook is in de statuten vastgelegd dat het eventuele winstoverschot wordt besteed aan goede doelen met specifieke doelstellingen, zoals sociaal personeelsbeleid, het bevorderen van kansengelijkheid en het ondersteunen van activiteiten die een duurzaam klimaat bevorderen.

Trefwoorden: verblijfsrecreatie, campings, vakantieparken

CELTH
 





   

   

   
   
   

   

||| Nieuws |||

13/12/24
Nederland moet niet wachten op uitspraak klimaatzaak, maar zelf voorloper zijn
Terwijl het Internationaal Gerechtshof momenteel een historische uitspraak voorbereidt over de juridische verplichtingen van landen om klimaatverandering tegen te gaan, benadrukt Transversal Professor of Sustainability Transitions Frans Melissen van de Breda University of Applied Science het belang van proactieve actie. Nederland, dat vaak als voorloper op duurzaamheidsgebied wordt gezien, moet volgens Melissen niet afwachten op deze uitspraak, maar zelf het voortouw nemen.
06/12/24
Exclusief voor leden
Wie wonnen de Columbus Travel Awards?
Op 2 december zijn de jaarlijkse Columbus Travel Awards uitgereikt aan organisaties en personen die zich inzetten voor een betere wereld voor reizigers én de lokale bevolking. Winnaars zijn Koning Aap & Shoestring, Stippl, hetkanWEL en Noorwegen.
03/12/24
Vakantiehuisjes steeds vaker duurzaam gerenoveerd
Steeds meer vakantiehuisjes worden op een duurzame manier gerenoveerd en hebben daardoor minder negatieve impact op het milieu.
02/12/24
Tijd vage duurzaamheidsclaims is voorbij
De speech van ACM-directeur Consumenten Edwin van Houten over toezicht op duurzaamheidsclaims bij het Nationaal Sustainability Congres laat ook zijn visie zien op de toekomst. De tijd van vage duurzaamheidsclaims lijkt voorbij.
29/11/24
Kennisinstellingen samen aan de slag met duurzame gastvrije transities
Het Regieorgaan SIA heeft het SPRONG-programma Gastvrije Transities goedgekeurd en een subsidie van twee miljoen euro toegekend. De nieuwe SPRONG-groep werkt in vier regionale transitiearena’s aan de thema’s klimaatneutraal, brede welvaart, healthy region en regeneratieve gebiedsontwikkeling.
15/11/24
Exclusief voor leden
Verantwoord reizen blijft groeien: Riksja Travel boekt succes
Verantwoord reizen wint aan populariteit, zoals blijkt uit de aanhoudende groei van reisorganisatie Riksja Travel. De organisatie, die nu tot de top 10 grootste touroperators in Nederland behoort en marktleider is op het gebied van verantwoorde rondreizen wereldwijd, zag in 2024 een omzetgroei van 25 procent.
15/11/24
Better Places: Positieve impact maken met reizen
Reisorganisatie Better Places heeft haar Impactrapport over 2023 gepubliceerd en meldt trots de resultaten. De reisorganisatie is een voorbeeld voor anderen en loopt mijlenver voorop in de transitie. Ze minimaliseren de negatieve impact en vergroten de positieve.
13/11/24
Brieven aan de toekomst voor een duurzame wereld
Tijdens de Nationale Klimaatweek, is er een tijdcapsule begraven op de campus van Breda University of Applied Sciences (BUas). Deze symbolische actie benadrukt de urgentie van klimaatverandering en de noodzaak tot verandering. De tijdcapsule bevat brieven aan de toekomst, vol wensen en dromen voor een leefbare wereld.