Geplaatst op: 29-03-2024
Auteur: Redactie
NRIT

Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) doneert 8.000 bomen

Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) doneert 8.000 bomen
Afbeelding van Siggy Nowak via Pixabay

De NKC heeft bijna 4 voetbalvelden met bomen gedoneerd voor de Nederlandse bossen. Een groep van 200 camperaars symbolisch alvast zo’n 200 van de 8.000 bomen geplant op landgoed Schovenhorst bij Putten. Op deze manier wil de NKC bijdragen aan de toekomstige weerbaarheid van de bossen en de biodiversiteit versterken.

De NKC doet dit in samenwerking met de stichting StukjeNatuur. Deze organisatie zet zich in voor hoogwaardige natuurontwikkeling in heel Nederland door particulieren en bedrijven. Het initiatief van de NKC komt voort uit de behoefte iets terug te doen voor de kilometers die camperaars afleggen.

Marieke van Dijl, manager duurzaamheid bij de NKC: "Wij staan voor camperplezier, nu maar ook in de toekomst. Als vereniging met 65.000 leden willen we in ruil voor het plezier van het camperen ook iets terugdoen voor de natuur. Dat doen we vanuit het besef dat campers meestal op diesel rijden, wat best vervuilend is. Al die afgelegde kilometers compenseren we met 8.000 bomen die een waarde vertegenwoordigen van 35.036 euro.”

Trefwoorden: verblijfsrecreatie, campers, kampeerauto's, camperplaatsen, klimaat

CELTH
 
   
   
   
   

   

   
   

   
   
   

   


||| Nieuws |||

19/09/24
Exclusief voor leden
Eurostar ziet 5% groei door sportzomer
Treinbedrijf Eurostar vervoerde 1,9 miljoen klanten naar en van de Olympische en Paralympische Spelen werden gebracht. Dit is een stijging van 5% ten opzichte van vorige zomer.
17/09/24
Exclusief voor leden
Fall towns
Wat zijn de trends in het reizen op dit moment? We waren als redactie op zoek naar opkomende trends. Met wat rondspeuren op sociale media duikt er een mooi relatief jong reisbegrip op, 'fall towns'.
16/09/24
Exclusief voor leden
Robbie Williams wordt ambassadeur bij TUI Mein Schiff Relax
Megaster Robbie Williams wordt Feel-Good-Ambassadeur van het nieuwe cruiseschip Mein Schiff Relax. TUI Cruises gaat een meerjarig partnerschap aan met de bekende artiest voor Mein Schiff.
13/09/24
Center Parcs kiest voor bureau VML
Na een pitchronde tussen drie kanshebbers kwam communicatiebureau VML als winnaar uit de bus voor Center Parcs. Dit wereldwijd opererende creatieve bedrijf is sinds september 2024 verantwoordelijk voor alle Center Parcs-campagnes.
11/09/24
Hoger beroep over mountainbikeroute Sallandse Heuvelrug
Routenetwerken Twente is het niet eens met de gerechtelijke uitspraak over de langere sluiting van de mountainbikeroute op de Sallandse Heuvelrug en gaat in hoger beroep. De beheerorganisatie zet nu ook eigen onderzoek naar flora en fauna in.
11/09/24
Pier Scheveningen krijgt hotel, wellness en congrescentrum
Het reuzenrad blijft het icoon na de uitvoering van de nieuwe plannen voor de kenmerkende Pier van Scheveningen. De eigenaren willen meer leisurefuncties toevoegen aan de constructie die dringend aan renovatie toe is.
09/09/24
Exclusief voor leden
TUI opent winkel in Rijssen
Rijssen heeft het lang zonder een lokaal reisbureau moeten doen. Maar dat is met de komst van de TUI shop Rijssen verleden tijd.
06/09/24
Exclusief voor leden
Stijging inkomen of koopkrachtherstel?
In 2024 zien we een historisch grote stijging van de reële inkomens. De inflatie daalt namelijk flink en de lonen stijgen door is de verwachting van bank ING. De consumptie zal niet makkelijk stijgen. Hoe zit dat?