Geplaatst op: 16-04-2024
Auteur: Marc Gerlings

Bekijk de tweede uitzending van het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024

Bekijk de tweede uitzending van het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024
Op dinsdag 16 april komt de tweede kennisvideo live voorafgaand aan het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd dat plaatsvindt op 18 april in Vlissingen. De veelzijdige toeristische sector is het thema, met Frank van den Eijnden, Impuls Zeeland, Bert Smit en Ellen van der Spoel.

Binnen de sector lijkt alles te veranderen maar daar speelt mee dat er een stevig tekort is aan personeel en experts in de sector. Daarom laten we de veelzijdige sector zien. Er is grote vraag naar personeel op alle vlakken. Vanuit de functies voor gastvrijheid tot onderzoek, governance en productontwikkeling.

Frank van den Eijnden, directeur Van Gogh Sites Foundation en Van Gogh Nationaal Park vertelt over de voortgang én de balans in het ontwikkelen van de Van Gogh locaties in Brabant. Veel aandacht in zijn werk gaat nu uit naar de combinatie met het Van Gogh Nationaal Park. Dat vraagt veel aandacht in governance, het laten samenwerken van partijen en bestuurlijke aandacht. Een complexe omgeving en ongelooflijk interessant wat toerisme en recreatie voor elkaar krijgen in deze samenwerking.

Impuls Zeeland toont de innovaties bij toerisme in Zeeland. Deze instelling zorgt voor een extra vliegwiel voor de ondernemers die de intentie hebben om duurzamer te ondernemen. Die combinatie leidt tot talrijke vernieuwingen en een levendige sector die zich in de breedte ontwikkelt.
 
Bert Smit (CELTH en BUas) deed onderzoek naar de belevingswaarde van attracties. Wat trekt consumenten aan in attracties? En hoe kun je die aantrekkingskracht verder optimaliseren. Het is fundamenteel onderzoek maar verre van saai. De uitkomsten kun je direct spiegelen aan het werk waar je zelf actief in bent.

Tot slot Ellen van der Spoel (NHL Stenden). Zij hield in 2023 een succesvolle Industry Fair bij Stenden. Tientallen werkgevers in toerisme kwamen daar vissen naar talenten. Wat willen die werkgevers nu? Waar moeten we op letten als we de volgende generatie studenten afleveren in het toeristische werkveld. Door de vele contacten met het bedrijfsleven heeft Ellen daar zicht op.

Drie verschillende sprekers waardoor je de breedte van de sector ervaart. Laat je inspireren en kijk nu de uitzending die live staat.

Waar kan je de uitzending zien?

Kijk op dinsdag 16 april vanaf 10.00 naar de video Trendcongres Toerisme en Vrijetijd, de veelzijdige toeristische sector.

Geïnspireerd door de video? Wil je live de transitie in toerisme doorzetten? Kom dan naar Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024 in Vlissingen. Je kunt nog inschrijven tot uiterlijk woensdag 17 april 11.00

Met partners kom je verder

Het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024 – Transitie in toerisme wordt mogelijk gemaakt door Breda University of Applied Sciences, Hogeschool Inholland, Hogeschool Saxion, NHL Stenden, HZ University of Applied Sciences, en mediapartner NRIT. Ondersteunende partners zijn Destinatie Nederland, ANVR en Reiswerk.
Trefwoorden: Trendcongres, toerisme, vrije tijd, LOTM, Destinatie, ANVR, Reiswerk, sector

CELTH
 
   
   
   
   

   

   
   

   
   
   

   


||| Nieuws |||

02/09/24
Vroeg boeken winterzonvakantie in trek
Hoewel de zomer net voorbij is, zijn veel Nederlanders al bezig met hun winterzonplannen. Uit een recente poll van Corendon blijkt dat 25% van de respondenten hun winterzonvakantie al heeft geboekt en er reikhalzend naar uitkijkt.
30/08/24
AirExplore krijgt goedkeuring voor VS
AirExplore, de luchtvaartmaatschappij van Slowakije, heeft goedkeuring gekregen van het Amerikaanse ministerie van Transport (US DOT) om commerciële vluchten te starten in het Amerikaanse luchtruim.
20/08/24
Exclusief voor leden
Euromonitor voorziet comeback van pakketreizen
Pakketreizen gaan in Europa een comeback maken. Dat voorspelt marktonderzoeksbureau Euromonitor waarover persbureau Reuters schrijft. Volgend jaar zullen Europeanen 125,9 miljard euro aan pakketreizen uitgeven. Die zullen wel duurder zijn dan dit jaar.
12/08/24
Zwemverbod plas bij camping De Betteld
Provincie Gelderland vaardigde op 9 augustus een zwemverbod uit voor de zwemlocatie van camping en recreatiepark De Betteld in Zelhem.
09/08/24
Hoge rekeningen auto opladen voor argeloze toeristen
Laden is in populaire Europese vakantielanden gemiddeld duurder dan in Nederland. Maar de ANWB ziet deze zomer steeds vaker excessen. Laadpalen die een veelvoud van de lokaal gangbare tarieven vragen en vakantiegangers opschepen met onverwachts hoge rekeningen, soms tot wel 480 euro voor een laadsessie.
09/08/24
Vlaamse Parken bundelen micro-avonturen voor actieve dichtbij vakanties
Micro-avonturen staan steeds meer in de belangstelling. In de komende editie van R&T Magazine een interview met micro-avonturier Brigitte Ars. Ook Vlaanderen ziet de potentie van micro-avonturen en gaat het aanbod nu bundelen.
07/08/24
Tweedaagse Campervan Days is geen standaard beurs maar een beleving
Tien vooraanstaande Nederlandse campermerken en NKC organiseren de Campervan Days op 12 en 13 oktober 2024. Een nieuw evenement dat geen beurs maar een beleving moet zijn voor nieuwe camperaars.
11/07/24
Exclusief voor leden
FNV ziet werkdruk te hoog worden op Schiphol
Na een jaar van relatieve rust over de drukte op Schiphol trekt vakbond FNV aan de bel voor de zomervakantie. Werknemers van Schiphol maken zich ernstige zorgen over de werkdruk, het ziekteverzuim en de veiligheidsrisico’s voor werknemers op Schiphol tijdens de aankomende zomerdrukte.

||| Agenda |||

23/09/24
23/09/24 t/m 23-09-24: Toerisme Top 2024
De zevende editie van de Toerisme Top wordt op maandag 23 september 2024 in Venlo georganiseerd. Het...
12/11/24 t/m 14-11-24
12/11/24 t/m 14-11-24: Recreatie Vakbeurs 2024
Op 12, 13 & 14 november 2024 vindt de jaarlijkse Recreatie Vakbeurs plaats in Evenementenhal Har...