Geplaatst op: 19-04-2024
Auteur: Redactie
Uitgever: NRIT Media

Marketing Drenthe lanceert campagne om eigen omgeving te herontdekken

Marketing Drenthe lanceert campagne om eigen omgeving te herontdekken

Gewoon bij jou om de hoek’, dat is de boodschap die men twee weken lang door heel Drenthe in bushokjes ziet hangen. Doel van de campagne is om inwoners van Drenthe te inspireren hun eigen omgeving te verkennen. Want waar je ook woont, in het Drentse landschap is vlakbij altijd een plek waar je op ieder moment naartoe kunt om te ontspannen en te ontsnappen aan de drukte van alledag.

 

Een druk bestaan

We leven in een drukke maatschappij, met een groeiende behoefte aan rust en bezinning. "Uit onderzoek*, dat we samen met PanelWizard uitvoerden, blijkt dat maar liefst 86% van de Nederlanders stress ervaart in het dagelijks leven. Werkdruk, lange to-do lijsten en zorgtaken zijn de grootste boosdoeners, maar ook zorgen over de eigen gezondheid spelen een rol”, aldus Astrid Crum, directeur van Marketing Drenthe. "Om te ontspannen gaan ook Drenten vaak ver weg, terwijl er in hun eigen omgeving zoveel plekken zijn om de wereld even op pauze te zetten”, laat Crum weten.

 

Onbekendere natuurgebieden om te ontdekken

Het Drentse landschap biedt ontelbaar veel plekken waar je als inwoner op ieder moment van de dag naartoe kunt om even bij te komen van de drukte van alledag. Verspreid over de provincie prijken dan ook afbeeldingen van dertien verschillende natuurgebieden. Daarbij is ervoor gekozen om wat onbekendere plekken in de directe omgeving te tonen. "Een inwoner van Ruinen of Dwingeloo is wel bekend met het Dwingelderveld, maar Landgoed Rheebruggen, daar komt men vaak niet. Door niet voor de geijkte natuurgebieden te kiezen, herontdekken Drenten niet alleen hun eigen provincie, we dragen ook bij aan een spreiding van de bezoekers.

Op deze wijze kunnen zowel mens als natuur ontstressen”, zegt Crum.

 

Hulp van inwoners bij realisatie

De foto’s die zichtbaar zijn op de posters zijn alle dertien door inwoners van of bezoekers aan Drenthe gemaakt. "Door afbeeldingen gemaakt door Drenten en bezoekers te gebruiken, wordt de boodschap nóg authentieker en geloofwaardiger. En hoe leuk is het, dat de foto die jij gemaakt hebt, nu zo groot en door iedereen te zien is”, zegt Crum. Op de poster staat ook een QR-code die passanten direct naar een wandelroute en wat meer achtergrondinformatie over het betreffende natuurgebied leidt. "We willen het ontdekken van het gebied zo laagdrempelig mogelijk maken”, geeft Crum aan.

 

Samenwerking natuurorganisaties en ROEG!

Bij de totstandkoming van de campagne is advies ingewonnen bij Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Het Drentse Landschap en IVN. "Door inwoners te wijzen op onbekendere natuurgebieden, spreiden we bezoekers in gebied en kunnen we de doelstellingen van de natuurorganisaties ondersteunen. En zij kunnen ons het beste vertellen op welke plekken recreanten meer dan welkom zijn”, zegt Crum. Ook is er een doorvertaling naar het tv-programma ROEG! op RTV Drenthe. "De redactie was enthousiast over onze plannen en maakt in ieder geval vijf reportages. Samen met een inwoner wordt één van de dertien uitgelichte natuurgebieden bezocht, waarbij de bewoner deelt wat dit gebied zo bijzonder voor hem of haar maakt. De eerste reportage is op 23 april a.s. te zien”, aldus Crum.

 

Twee keer twee weken zichtbaar

De posters zijn twee weken lang zichtbaar in vijftig bushokjes verspreid over de provincie en worden ondersteund door een onlinecampagne op Instagram en Facebook. In september wordt de campagne herhaald. "We hopen dat mensen door deze campagne weer even met andere ogen naar hun eigen omgeving gaan kijken. Bij jou om de hoek vind je namelijk alle ingrediënten voor een moment van rust en ontspanning.

Het is met reden dat jaarlijks meer dan 2 miljoen bezoekers voor Drenthe kiezen om weer even op te laden, dus kom mee naar buiten en ervaar het zelf”, laat Crum nog weten.

 

*Het onderzoek werd door PanelWizard uitgevoerd tussen 6 maart en 15 maart 2024 onder een representatieve steekproef van 1.078 Nederlanders.

Trefwoorden: Posters, bushokjes

CELTH
 
   
   
   
   

   

   
   

   
   
   

   


||| Nieuws |||

04/09/24
Scary Prairie en Western Nightmares keren terug naar Slagharen
Na het succes van vorig jaar keren de Halloween-events dit najaar terug in Slagharen met een uitgebreider programma.
23/08/24
Otium leisure opent op 18 september
Op 18 september openen Wethouder Sanneke Vermeulen en Maarten van Kempen officieel drie belangrijke nieuwe voorzieningen op het Leisurepark in Roosendaal: het Otium Wellness Hotel Roosendaal, Vitae Wellnessresort en Otium Vergaderplein.
14/08/24
Exclusief voor leden
Moco museum opent tweede buitenlandse vestiging
Na Amsterdam en Barcelona brengt Moco Museum zijn collectie moderne en hedendaagse kunst nu ook naar Londen. Londen moet de flagship locatie worden van het museum.
05/07/24
Ook na coronajaren blijven we wandelen
In 2023 liepen Nederlanders in totaal 6,9 miljard kilometer buitenshuis. Dat is 5 procent minder dan in 2022, maar bijna een derde meer dan in pre-coronajaar 2019. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.
05/07/24
Exclusief voor leden
Jaarbeurs legt zes dubbel court padelbanen aan
Wat als er weinig evenementen zijn en je hebt heel veel indoor vierkante meters over. En je wilt daar toch graag rendement uithalen? De Jaarbeurs ziet een gat in de markt voor padelbanen.
24/06/24
Koningin Máxima opent vernieuwde Museum Hindeloopen en het gloednieuwe VVV-bezoekerscentrum
Eén van de oudste musea in Friesland dat op 16 juli 1919 werd geopend als het Hidde Nijland Museum is vernieuwd en werd door Koningin Máxima officieel geopend op 18 juni.
07/06/24
Hoe tevreden zijn Nederlanders met hoeveelheid vrije tijd?
Binnen de Europese Unie scoort Nederland hoog als het gaat om de zogenaamde Brede Welvaart in het hier en nu. Dan staan we na Zweden op de tweede plek. Als we kijken naar de tevredenheid met de hoeveelheid vrije tijd, dan doen we het niet zo sterk.
03/06/24
Exclusief voor leden
8.000 meer bezoekers toegestaan voor Paleis Noordeinde en stallen
Van 17 juli tot en met 4 augustus 2024 is Paleis Noordeinde en de aangrenzende Koninklijke Stallen open voor publiek. In totaal kunnen 43.000 bezoekers, 8.000 meer dan vorig jaar, deze zomer het werkpaleis van de Koning bezichtigen.

||| Agenda |||

Momenteel geen berichten aanwezig.