Geplaatst op: 19-04-2024
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

Inspirerend Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024

Inspirerend Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024

We hadden gisteren in Vlissingen bij Hogeschool Zeeland een heel mooi en drukbezocht Trendcongres Toerisme en Vrijetijd. In de ochtend twee inspirerende keynotes en in de middag konden de deelnemers kiezen uit maar liefst zes interactieve workshops.

De opening was door de voorzitter van het college van bestuur van HZ, Barbara Oomen. Zij brak een lans voor het koppelen van onderzoek en onderwijs, interdisciplinariteit en internationalisering in het hoger onderwijs en samenwerken met de praktijk. HZ is die geworteld in de regio: "We nemen onze verantwoordelijkheid om het onze te doen om deze wereld door te geven aan volgende generaties."

Peter de Wilde: Op weg naar Florerend Vlaanderen

Eerste keynote CEO Peter de Wilde van Toerisme Vlaanderen lichtte de Vlaamse toeristische visie ‘Toerisme naar Morgen’ toe. Vlaanderen is net als Nederland een andere weg ingeslagen naar een Florerend Vlaanderen: "Van enkel meer rendement op de investering naar een maatschappelijk rendement. We willen de positieve kracht van toerisme versterken zodat Vlaanderen kan bloeien als een innovaties, inspirerende en kwalitatieve reisbestemming ten behoeve van de pek.”

Frank Radstake: Naar een toekomstbestendige reisindustrie

Op datzelfde spoor zat tweede keynote adjunct-directeur Frank Radstake van ANVR. Zijn organisatie wil in 2050 dat reizen van ANVR-bedrijven 100% sociaal en ecologisch duurzaam zijn. Om daar te komen hebben ze experts van CELTH een duurzame visie laten maken die moet leiden naar een toekomstbestendige reisindustrie. "Want een niet duurzame reisindustrie heeft geen toekomst”, stelde hij resoluut.

Riemer Rijpkema: Blij met een krachtig opleidingsprofiel

Op het congres ook veel aandacht voor de arbeidsmarktproblematiek waar de organiserende hogescholen mede voor aan de lat staan. Ze leggen de laatste hand aan een nieuwe Landelijk Opleidsingsprofiel voor de Tourism Management opleidingen zodat hun studenten goed toegerust de arbeidsmarkt op komen. Voorzitter Riemer Rijpkema van Gastvrij Nederland was blij dat er een krachtig profiel is ontwikkeld: "Voor onze sector is het van essentieel belang dat er goed opgeleide mensen zijn met een intrinsieke motivatie die zich goed in de gasten kunnen inleven.”

Het Trendcongres wordt georganiseerd door NRIT en de Tourism Management opleidingen van HZ, Buas, Inholland, Saxion, NHL Stenden en wordt ondersteund door Destinatie Nederland, ANVR en Reiswerk.

Trefwoorden: toerisme, recreatie, trends, congressen, reisbranche, dmo, beleid, duurzaam toerisme

CELTH
 
   
   
   
   
   

   

   
   

   
   
   

   

||| Nieuws |||

17/10/24
Exclusief voor leden
Hoe genereer je meer boekingen?
Airbnb lanceert maar liefst 50 nieuwe functionaliteiten op haar platform. Wat kunnen we van deze reisreus leren voor onze eigen boekingswebsite?
11/10/24
Zet je regio op de kaart 2024: Balans in jouw bestemming – Maak deel uit van de toekomst van toerisme!
NRIT organiseert in samenwerking met CELTH en de Recreatie Vakbeurs een kennisevent rond bestemming in balans. In slechts twee uur ben je helemaal up-to-date met de nieuwste inzichten en strategieën. Je leert van experts, netwerkt met vakgenoten én krijgt praktische handvatten om direct mee aan de slag te gaan in jouw regio.
11/10/24
De Rooi Pannen organiseert stagemarkt voor toeristische studenten en bedrijven
Op donderdag 17 oktober 2024 organiseert De Rooi Pannen in Tilburg een grote stagemarkt voor studenten van de mbo-opleidingen in toerisme, recreatie en luchtvaartdienstverlening.
11/10/24
Reusachtige draak als kroon op het werk
Een reusachtige roodkleurige draak vormt vanaf zaterdag 12 oktober het pronkstuk van Fantastische Fabelwezens in Burgers' Zoo.
10/10/24
Apenrots vernieuwing in ARTIS-Park
De modernistische Apenrots, gebouwd in 1966, ondergaat dit najaar een transformatie en wordt het nieuwe verblijf van de bedreigde kleine panda en de kleinklauwotter.
08/10/24
Ticketveiling.nl en DierenPark Amersfoort overhandigen cheque Chimpanseetours aan Jane Goodall Instituut
Op dierendag overhandigden Ticketveiling.nl en DierenPark Amersfoort een cheque ter waarde van 10.000 euro aan het Jane Goodall Instituut Nederland.
07/10/24
Exclusief voor leden
25 miljoen bezoekers voor Plopsa De Panne
Het Belgische attractiepark De Panne heeft de 25 miljoenste bezoeker sinds de opening in 2000 ontvangen. In Nederland investeert de Plopsagroep 1,5 miljoen in Plopsa Indoor Coevorden.
27/09/24
IAAPA Expo Europe 2024 breekt records in Amsterdam
IAAPA Expo Europe sluit af in de RAI Amsterdam met het hoogste aantal geregistreerde deelnemers in de geschiedenis van de regio. Dit jaar brak het evenement het EMEA-record voor de grootste beursvloer ooit, met meer dan 18.000 vierkante meter aan tentoonstellingsruimte.