Geplaatst op: 30-04-2024
Auteur: Redactie
NRIT

EuroParcs wijzigt koers

EuroParcs wijzigt koers

EuroParcs kondigt met Horizon 2028 een strategische koerswijziging aan. Het bedrijf verlegt de focus van de ontwikkeling en verkoop van vakantiewoningen en kavels naar de verbetering en verbreding van het toerismeaanbod van de bestaande vakantieparken. Die wijziging wordt ingegeven door een inzakkende mark. Nieuw is dat mensen ook een vakantiewoning kunnen leasen.

De ontwikkelingstak van EuroParcs heeft jaren van aanzienlijke groei gekend. Die groei is verder aangewakkerd tijdens corona, met een grotere vraag naar vakantiekoopwoningen. Na de pandemie is door externe factoren, bijvoorbeeld inflatie en de invoering van nieuwe belastingregels, de aantrekkelijkheid van vastgoed als belegging afgenomen.

Wouter Vos, CEO van EuroParcs Group: "Met de uitvoering van Horizon 2028 zal EuroParcs succesvol blijven, nu en op de lange termijn. De koersverandering biedt nieuwe kansen voor ons bedrijf, waarbij wij samen met medewerkers en relaties verder zullen groeien. Wij worden een toeristisch bedrijf dat investeert in de verbetering en uitbreiding van bestaande parken. Dat is waar wij de grootste groei en mogelijkheden voor een hogere exploitatiegraad zien.”

Leasen van vakantiewoningen

Begin 2028 wil EuroParcs niet meer afhankelijk zijn van de verkoop van vastgoed. Dan ligt de focus van het bedrijf op vakantieverhuur en wil het op dat gebied een succesvolle speler zijn in Nederland en Europa. Het bestaande aanbod op parken wordt bovendien verbreed door een aanvullend, betaalbaar assortiment aan te bieden. Voorbeelden hiervan zijn een modern campingaanbod, en leasemogelijkheden voor vakantiewoningen.

Meer decentrale organisatie

De koersverandering brengt ook een nieuwe, efficiëntere manier van werken met zich mee. De structuur van EuroParcs zal decentraliseren, met nog meer aandacht voor de verbinding met gasten en eigenaren van vakantiewoningen. Belangrijke beslissingen en het contact met gasten en eigenaren van vakantiewoningen komen op parkniveau te liggen, zodat EuroParcs sneller en beter op wensen kan inspelen. Het hoofdkantoor in Amersfoort verzorgt een dienstverlenende functie ter ondersteuning van de parken.

Meer transparantie in kosten

EuroParcs verbetert tevens de samenwerking met vakantiewoningeigenaren. Samen met hen wordt ingezet op meer flexibiliteit en transparantie op het gebied van kosten en hogere inkomsten uit verhuur en exploitatie.  Afspraken en contracten worden versimpeld; er ontstaat meer duidelijkheid en controle over zaken als servicekosten, kwaliteit van diensten en beheerverantwoordelijkheden. De verwachte hogere exploitatiegraad in de parken zal de eigenaren die hun woning verhuren, mede ten goede komen.

Trefwoorden: verblijfsrecreatie, vakantieparken, bungalowparken, campings, kampeerterreinen, ketens

CELTH
 
   
   
   
   

   

   
   

   
   
   

   


||| Nieuws |||

19/09/24
Wat zijn de kansen van de reissector in de arbeidsmarkt?
Wat is het imago van werken in de Nederlandse reissector? In de sector zelf wordt de afwisseling van het werk hoog gewaardeerd. Nog niet alle potentiële medewerkers hebben dat in de gaten. Met heel veel communicatie op verschillende kanalen wil Esther Gathier manager van Reiswerk dat gat dichten.
19/09/24
Exclusief voor leden
Eurostar ziet 5% groei door sportzomer
Treinbedrijf Eurostar vervoerde 1,9 miljoen klanten naar en van de Olympische en Paralympische Spelen werden gebracht. Dit is een stijging van 5% ten opzichte van vorige zomer.
19/09/24
Kick-off exposanten Recreatie Vakbeurs 2024
De jaarlijkse exposanten kick-off van Recreatie Vakbeurs vond afgelopen dinsdag (17 september) plaat...
18/09/24
Exclusief voor leden
H'ART Museum en 750 jaar Amsterdam
Vandaag kondigt H’ART Museum in Amsterdam de programmering om aan te haken bij het 750-jarig bestaan van de Nederlandse hoofdstad. Veel wordt verwacht van 17 Rembrandts uit een Amerikaanse collectie.
17/09/24
Doe mee met de Digitaliseringsmonitor Gastvrijheidsdomein
NBTC streeft ernaar om de digitale transformatie van het gastvrijheidsdomein te versnellen. Om de mate van digitalisering in het toerisme te kunnen meten, zet het bureau jaarlijks een digitaliseringsmonitor uit. Doe mee en maak het beeld over digitalisering in de sector compleet!
17/09/24
Exclusief voor leden
Fall towns
Wat zijn de trends in het reizen op dit moment? We waren als redactie op zoek naar opkomende trends. Met wat rondspeuren op sociale media duikt er een mooi relatief jong reisbegrip op, 'fall towns'.
16/09/24
Bieb motor voor veel kleine evenementen en activiteiten
De bieb blijkt een motor in kleine evenementen in de buurt. Daarmee is het goed voor veel recreatieve activiteiten. In 2023 organiseerden de openbare bibliotheken 32 procent meer activiteiten dan een jaar eerder.
16/09/24
Exclusief voor leden
Kossmanndejong levert immersieve tentoonstelling op Boerenoorlog
In het Engelse Cornwall heeft Amsterdams ontwerpbureau Kossmanndejong een immersieve, multimediale tentoonstelling gemaakt over de weerstand en strijd van een unieke historische gebeurtenis. Het vertelt het verhaal van de Tweede Anglo-Boerenoorlog (1899-1902) in Zuid-Afrika en de Britse concentratiekampen, waarbij het activisme van Emily Hobhouse centraal staat.

||| Agenda |||

23/09/24
23/09/24 t/m 23-09-24: Toerisme Top 2024
De zevende editie van de Toerisme Top wordt op maandag 23 september 2024 in Venlo georganiseerd. Het...
24/09/24 t/m 26-09-24
24/09/24 t/m 26-09-24: IAAPA EXPO EUROPE 2024
The leisure industry’s premier event in Europe arrives to Amsterdam, the Netherlands in 2024. Get...
27/09/24
27/09/24 t/m 27-09-24: Masterclass voor Startende Reisorganisaties
De VvKR organiseert op vrijdag 27 september in Nieuwegein de zesde Masterclass voor Startende Reisor...
01/10/24
01/10/24 t/m 01-10-24: De Legacy van Themajaren
Op dinsdag 1 oktober organiseert Netwerk Citymarketing Nederland de bijeenkomst ‘Legacy van themaj...
02/10/24
02/10/24 t/m 02-10-24: Duurzaamheidscongres Kampeerbranche
ANWB, BOVAG, HISWA-RECRON, Kampeer & Caravan Industrie (KCI), Kampeer & Caravan Jaarbeurs (K...