Geplaatst op: 17-05-2024
Auteur: Marc Gerlings

Touroperator TUI zet campagne op met 10 influencers

Touroperator TUI zet campagne op met 10 influencers
Campagnebeeld voor de werving van de 10 influencers. Foto: TUI.
Vandaag start TUI een campagne waarin de reisorganisatie op zoek gaat naar 10 TUInfluencers. Dat zijn niet de gebruikelijke influencers met veel volgers en een groot bereik op social media, maar TUI fans die graag op vakantie gaan en anderen daarvan laten meegenieten. De campagne is ontwikkeld in samenwerking met reclamebureau The Family uit Amsterdam.

Om in aanmerking te komen, hoeven kandidaten alleen maar een video of foto via Instagram te delen waarin ze aangeven dat ze deze zomer TUInfluencer willen worden en waarom. 

Roosmarijn Quartier, Director Marketing & Distribution Support bij TUI België en Nederland: "TUI wil droomvakanties voor iedereen bereikbaar maken. En aangezien mensen toch al heel veel delen vanaf hun vakantieadres, dachten we: waarom zouden ze geen influencer voor ons worden? Dan kunnen ze dezelfde content delen, alleen met de merknaam TUI erbij én krijgen ze de reis gratis.” 

Het bijzondere nieuws aan de opzet: iedereen komt in aanmerking. Kandidaten hoeven dus niet veel volgers of een groot bereik te hebben.

Uit alle inzendingen selecteert de reisorganisatie vervolgens de 10 beste posts; 5 uit Nederland en 5 uit België. De geselecteerde TUInfluencers winnen een geheel verzorgde reis van 7 nachten in één van de TUI BLUE of TUI MAGIC LIFE hotels. Verblijf is op basis van een tweepersoonskamer, dus een tweede persoon mag mee op reis.

Reclame maken

Als tegenprestatie wordt van de TUInfluencers verwacht dat ze zich ook echt als influencer gaan gedragen. Dat betekent dat ze voor hun vakantie en vanaf hun vakantieadres content delen om zo het last minute aanbod van TUI onder de aandacht te brengen. Daarnaast moeten ze reclame maken voor TUI door melding te maken van de Last Minutes in hun voicemailboodschap of hun out of office reply.

De actie start vandaag, vrijdag 17 mei. Aanmelden kan tot en met maandag 10 juni. In de daaropvolgende week worden de winnaars bekend gemaakt. Meer informatie over de actie en alle voorwaarden is te vinden op tui.nl/tuinfluencers. De gekozen TUInfluencers krijgen vooraf een duidelijke briefing zodat de content die ze maken voldoet aan de geldende richtlijnen voor reclame op social media. 
Trefwoorden: touroperator, reclame, campagne, influencer, TUI

CELTH
 
   
   
   
   
   

   

   
   

   
   
   

   

||| Nieuws |||

15/10/24
Brabanthallen voegt nog meer variatie in ruimtes toe met nieuwe gebieden De Hertog en Bosch Congreszalen
Na een grote verbouwing neemt de evenementenlocatie twee compleet vernieuwde gebieden in gebruik.
11/10/24
Zet je regio op de kaart 2024: Balans in jouw bestemming – Maak deel uit van de toekomst van toerisme!
NRIT organiseert in samenwerking met CELTH en de Recreatie Vakbeurs een kennisevent rond bestemming in balans. In slechts twee uur ben je helemaal up-to-date met de nieuwste inzichten en strategieën. Je leert van experts, netwerkt met vakgenoten én krijgt praktische handvatten om direct mee aan de slag te gaan in jouw regio.
10/10/24
Friesland versterkt positie als duurzame congresbestemming
Tijdens een netwerkevent presenteerde Friesland Convention Partners hun nieuwe magazine dat Friesland positioneert als dé duurzame congresbestemming.
08/10/24
Exclusief voor leden
SnowWorld houdt met Filzmoos winterevent in hoofdstad
Met de eerste sneeuw in de Alpen neemt de interesse in wintersport ook in Nederland significant toe. Aanleiding voor het Oostenrijkse wintersportdorp 'Filzmoos' om de opening van het wintersportseizoen kracht bij te zetten door een tweedaags evenement te organiseren in SnowWorld Amsterdam.
08/10/24
Exclusief voor leden
Nederlandse DJ geeft start muziekreeks Ras Al Khaimah
De Nederlandse DJ Armin van Buuren geeft op 24 oktober het startschot voor de 'Seven Wonders'-evenementenreeks met de nog nooit vertoonde show 'Pillars of Creation'. De reeks is een promotie van deze stad in de Verenigde Arabische Emiraten.
03/10/24
ZigZag campagne in Breda voor cultuur
Om aandacht te vestigen op het rijke cultuuraanbod in de stad is Breda Marketing in opdracht van Gemeente Breda gestart met de campagne ‘ZigZag door cultureel Breda’. De campagne etaleert de mix in aanbod, van groot tot ‘klein dat groots is’.
02/10/24
ANWB Caravan en Camper van het Jaar 2025
De Tabbert Cazadora en de camper VAN-Jorn zijn in de prijzen gevallen voor het jaar 2025 door de ANWB en de Nederlandse Kampeerauto Club.
27/09/24
Exclusief voor leden
Frank Spooren kondigt vertrek aan bij VVV Texel
Na 8,5 jaar als directeur van VVV Texel, heeft Frank Spooren zijn vertrek aangekondigd. Per 1 maart 2025 zal hij zijn taken overdragen aan een nog te benoemen opvolger.