Geplaatst op: 27-05-2024
Auteur: Marc Gerlings

30.000 bezoekers voor O. 2024

Samenwerking met andere festivals levert breed bereik op

30.000 bezoekers voor O. 2024
O trok 30.000 bezoekers in totaal. Foto Rosa Quist.
Meer dan 60 producties op 30 verschillende locaties in Rotterdam: van hartje Centrum, over de Hofbogen, tot aan Buitenplaats Brienenoord. Dat leverde Festival voor Opera 30.000 bezoekers op. 
 
De organisatie van O. Festival for Opera. Music. Theatre. kijkt terug op een geslaagde editie. Van 16 t/m 26 mei was het publiek overal in de stad Rotterdam te vinden. In totaal werden 25.000 tickets verkocht en het gratis toegankelijke stadsprogramma trok 5000 bezoekers, wat een totaal van 30.000 bezoekers voor het gehele festival opleverde. Over de Bogen, een samenwerking met Rotterdamse Dakendagen, is door 14.000 mensen bezocht. Het programma was divers, met voorstellingen in de bekende zalen, maar ook op onverwachte locaties in de stad. Met op de podia een mix van gevestigde namen en jonge, veelbelovende artiesten, uit Rotterdam, Nederland en (ver) daarbuiten. 

"Dat ons festival relevanter is dan ooit was duidelijk door de thema’s die de artiesten naar voor brachten en de reacties van het publiek. Spannende, boeiende discussies en verschillende perspectieven maken de verschillende vormen van muziektheater die we tonen super actueel.” Guy Coolen en Hans Blik – directie O.

Bijzondere locaties

O. verraste bezoekers in 2024 met opera en muziektheater op uiteenlopende plekken in Rotterdam. De opera ZUAM vond plaats op Buitenplaats Brienenoord, waar Futurists Foundation een betoverend outdoor opera-ritueel mixte met gebarentaal, dans en elektronica. In samenwerking met Rotterdamse Dakendagen organiseerde O. de muzikale wandeling op hoogte Over de Bogen, die Rotterdamse verhalen vertelde over de geschiedenis en de omgeving van de Hofbogen. 

Topproducties en nieuw talent

In de zalen van TR25 Schouwburg, het oude Luxor en de Doelen stonden (inter)nationale topproducties GAIA-24 van het Oekraïense Opera Aperta, het dansconcert op de rand van de toekomst DEEP/END van Club Gewalt en De Dansers, de spikspliternieuwe reis door Operetteland Steefs O.2 Show met onder andere Steef de Jong, Richard Groenendijk, Loes Luca en Anne-Marie Jung. In de Doelen gingen bezoekers op muzikale ontdekkingsreis langs toporkest tot popartiest met Celebrating the Voice. 

In WORM kregen bezoekers tijdens de dagelijkse O. Lab een kijkje in de repetitieruimte van theatermakers. Op de Kaap was een intensieve samenwerking met Theater Walhalla, met verschillende premières en de nieuwe lichting muziektheatermakers in de spotlights.

O. Conference

De driedaagse meeting O. Conference over de perspectieven die minder vertegenwoordigd zijn in muziektheater en waar de winnaars van Music Theatre Now over hun projecten mochten vertellen, werd door 140 (inter)nationale makers en programmeurs bezocht. 

In 2025 vindt O. plaats van vrijdag 23 mei tot en met zondag 1 juni, met Hemelvaartsdag in het tweede deel van het festival.
Trefwoorden: festival, Rotterdam, evenement, destinatie

CELTH
 
   
   
   
   

   

   
   

   
   
   

   


||| Nieuws |||

16/09/24
Exclusief voor leden
VakantieVeilingen van Talpa naar House of Tickets
Megaster Robbie Williams wordt Feel-Good-Ambassadeur van het nieuwe cruiseschip Mein Schiff Relax. TUI Cruises gaat een meerjarig partnerschap aan met de bekende artiest voor Mein Schiff.
16/09/24
Exclusief voor leden
Robbie Williams wordt ambassadeur bij TUI Mein Schiff Relax
Megaster Robbie Williams wordt Feel-Good-Ambassadeur van het nieuwe cruiseschip Mein Schiff Relax. TUI Cruises gaat een meerjarig partnerschap aan met de bekende artiest voor Mein Schiff.
09/09/24
Exclusief voor leden
TUI opent winkel in Rijssen
Rijssen heeft het lang zonder een lokaal reisbureau moeten doen. Maar dat is met de komst van de TUI shop Rijssen verleden tijd.
02/09/24
Vroeg boeken winterzonvakantie in trek
Hoewel de zomer net voorbij is, zijn veel Nederlanders al bezig met hun winterzonplannen. Uit een recente poll van Corendon blijkt dat 25% van de respondenten hun winterzonvakantie al heeft geboekt en er reikhalzend naar uitkijkt.
30/08/24
AirExplore krijgt goedkeuring voor VS
AirExplore, de luchtvaartmaatschappij van Slowakije, heeft goedkeuring gekregen van het Amerikaanse ministerie van Transport (US DOT) om commerciële vluchten te starten in het Amerikaanse luchtruim.
20/08/24
Exclusief voor leden
Euromonitor voorziet comeback van pakketreizen
Pakketreizen gaan in Europa een comeback maken. Dat voorspelt marktonderzoeksbureau Euromonitor waarover persbureau Reuters schrijft. Volgend jaar zullen Europeanen 125,9 miljard euro aan pakketreizen uitgeven. Die zullen wel duurder zijn dan dit jaar.
12/08/24
Zwemverbod plas bij camping De Betteld
Provincie Gelderland vaardigde op 9 augustus een zwemverbod uit voor de zwemlocatie van camping en recreatiepark De Betteld in Zelhem.
09/08/24
Hoge rekeningen auto opladen voor argeloze toeristen
Laden is in populaire Europese vakantielanden gemiddeld duurder dan in Nederland. Maar de ANWB ziet deze zomer steeds vaker excessen. Laadpalen die een veelvoud van de lokaal gangbare tarieven vragen en vakantiegangers opschepen met onverwachts hoge rekeningen, soms tot wel 480 euro voor een laadsessie.

||| Agenda |||

23/09/24
23/09/24 t/m 23-09-24: Toerisme Top 2024
De zevende editie van de Toerisme Top wordt op maandag 23 september 2024 in Venlo georganiseerd. Het...
12/11/24 t/m 14-11-24
12/11/24 t/m 14-11-24: Recreatie Vakbeurs 2024
Op 12, 13 & 14 november 2024 vindt de jaarlijkse Recreatie Vakbeurs plaats in Evenementenhal Har...