Geplaatst op: 30-05-2024
Auteur: redactie
Uitgever: NRIT Media

Edwin Vlek nieuwe voorzitter FNV Horecabond

Edwin Vlek nieuwe voorzitter FNV Horecabond

Tijdens het Ledencongres van FNV Horecabond in Dierenpark Amersfoort hebben de leden Edwin Vlek verkozen tot voorzitter. Per direct zal Edwin Vlek het voorzitterschap overnemen van Dick Koerselman die FNV Horecabond verlaat.

 

Edwin Vlek over zijn rol als voorzitter: "Een voorzitter is slechts één belangrijk onderdeel van de vereniging. Uiteindelijk kan een vereniging alleen bestaan bij voldoende leden. Mijn allerhoogste prioriteit ligt dan ook bij het gezamenlijk werken aan een beweging waar je bij wil horen. Zodat we er samen voor kunnen zorgen dat werken in de gastvrijheidsbranche blijvend loont.” Daarbij wil hij een voorzitter zijn die zichtbaar is wanneer nodig, onzichtbaar wanneer mogelijk, maar altijd benaderbaar blijft, dichtbij en tussen de leden in.

 

Uitdagingen en inspelen op actuele ontwikkelingen

De nieuwe voorzitter hoeft niet ver te zoeken naar uitdagingen. De komende jaren zullen thema's als branchevervaging en de arbeidsvoorwaardelijke gevolgen daarvan centraal staan in het beleid van FNV Horecabond. Daarnaast blijft het belangrijk om te werken aan een beter imago voor de gastvrijheidsbranche, de instroom van nieuwe medewerkers te bevorderen en goede afspraken te maken zodat medewerkers in de sectoren behouden blijven.

 

Achtergrond

Edwin Vlek is al op zijn zestiende begonnen in de horeca, van keukenhulp tot uiteindelijk F&B Manager. En inmiddels al meerdere jaren een bekende van FNV Horecabond. In 2009 werd hij lid van de bond, waarna hij in 2015 de Young Academy volgde om vervolgens in 2016 als Hoofdbestuurder actief te worden. In december 2017 is hij gaan werken als sectorbestuurder horeca.

Topics:Horeca
Trefwoorden: Vooritter, vakbond

CELTH
 
   
   
   
   
   

   

   
   

   
   
   

   

||| Nieuws |||

16/10/24
Exclusief voor leden
Organisatie anders inrichten voor oplossen personeelstekort
De inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, kunstmatige intelligentie (AI), robotisering en digitalisering kunnen een uitweg bieden. Volgens het HR-Trendonderzoek van adviesbureau Berenschot worden deze mogelijkheden onvoldoende benut.
15/10/24
Gematigder groei van Nederlands toerisme
Het Nederlands verblijfstoerisme groeit in 2024 naar verwachting gematigder dan een jaar eerder. Het inkomend toerisme iets harder dan het binnenlands toerisme. Dat weer terug een groeipad te pakken heeft.
15/10/24
Exclusief voor leden
Hoe kun je als hotel succesvol technologie inzetten?
De nieuwe sectorupdate Leisure van ING staat in het teken van technologie in de hotelsector. Volgens experts van de bank onkomt de hotelsector er niet aan om te innoveren in technologie met bijvoorbeeld digitale chech-in systeme, robots en AI in de klantenservice en marketing. Ondanks de uitdagingen van de implementatie, wegen de voordelen op tegen de inspanningen.
15/10/24
Exclusief voor leden
Cateraar Hutten wordt overgenomen door Albron
Albron B.V. wil graag branchegenoot Hutten B.V. overnemen. Eigenaar Bob Hutten: "Ik was op zoek naar een betekenisvolle organisatie die het unieke gedachtegoed van Hutten kan voortzetten.
11/10/24
Zet je regio op de kaart 2024: Balans in jouw bestemming – Maak deel uit van de toekomst van toerisme!
NRIT organiseert in samenwerking met CELTH en de Recreatie Vakbeurs een kennisevent rond bestemming in balans. In slechts twee uur ben je helemaal up-to-date met de nieuwste inzichten en strategieën. Je leert van experts, netwerkt met vakgenoten én krijgt praktische handvatten om direct mee aan de slag te gaan in jouw regio.
11/10/24
De Rooi Pannen organiseert stagemarkt voor toeristische studenten en bedrijven
Op donderdag 17 oktober 2024 organiseert De Rooi Pannen in Tilburg een grote stagemarkt voor studenten van de mbo-opleidingen in toerisme, recreatie en luchtvaartdienstverlening.
04/10/24
Rabobank: Ketens dominanter in horeca en recreatie
Ketens worden tot 2040 steeds dominanter in de sectoren horeca en recreatie. Ondernemers doen er goed aan zich te richten op een flexibel en betaalbaar concept. En bedrijven moeten zelf de regie nemen op verduurzamen, anders dicteren ketenpartners die voor je. Dat zijn enkele opmerkelijke conclusies van Rabobank in haar nieuwe Sectorvisie Horeca & Recreatie.
04/10/24
Waterstate Wellness Hotel geopend
Onder grote belangstelling opende Waterstate Wellness Hotel woensdagmiddag 25 september officieel zijn deuren. De exclusieve opening begon met een warm welkomstwoord van zowel de directie als de wethouder Joost De Goffau van Goes.