Geplaatst op: 10-06-2024
Auteur: Marc Gerlings

Pitches gehouden voor eerste F&B Jan Vlasman Award

Pitches gehouden voor eerste F&B Jan Vlasman Award
De zes genomineerde studenten. Foto: Hospitality Synergy Group.
Deze nieuwe prijs is dit jaar in het leven geroepen door de Hospitality Synergy Group om Vlasman nalatenschap te eren. Een derde- of vierdejaars hotelschoolstudent die zich tijdens zijn hotelschool carrière op een bijzondere manier heeft ontwikkeld, maakt kans op deze titel van F&B talent van het jaar.

Afgelopen vrijdag stond Hotel Management School Maastricht in het teken van de jury dag van de 1e editie van de Jan Vlasman Award. Jan Vlasman liet meer dan 60 jaar lang hotelschoolstudenten kennismaken met de smaak, de geur en vooral de passie voor eten en drinken, oftewel Food & Beverage (F&B). 

Studentenvereniging Amphitryon en Hotel Managementschool Maastricht nomineerden zes studenten die voldoen aan alle criteria van deze competitie. Anniek Meinema, Marieke Coumans, Maaike van Florestein, Niels Dirckx, Tim Dijkman en Xavier Maassen gaven in verschillende rondes alles, om de 16-koppige jury met professionals uit de F&B branche te overtuigen. In de ochtend stond de eerste pitch van de studenten gepland, waarna in de tweede ronde aan een case over ‘duurzaam- en winstgevendheid op de lange termijn’ gewerkt werd. 

Na een speeddate wandeling met de studenten, werd tijdens het diner de Top 3 bekend gemaakt: Anniek Meinema, Maaike van Florestein en Tim Dijkman nemen het tegen elkaar op tijdens de finaledag op dinsdag 24 september op Gastvrij Rotterdam. De uiteindelijke winnaar van de Jan Vlasman Award wordt bekend gemaakt tijdens BBB Maastricht op woensdag 9 oktober.

Jan Vlasman

De Jan Vlasman Award is in het leven gebracht ter ere van Jan Vlasman, een docent die veel heeft betekend voor de Hotel Management School Maastricht. Het is een aanmoedigings- en waarderingsprijs voor studenten, vernoemd naar een iconische man die gastvrijheid, geestdrift en gastvriendelijkheid op een onnavolgbare manier kon overbrengen en anderen meenam in zijn gevoel voor etiquette van hospitality. Als oud-student van de Hotelmanagementschool Maastricht, docent wijnkennis en -vaardigheden en gepassioneerd organisator van de wijnreizen, wijdde hij zijn leven aan het opleiden van hotelschoolstudenten waarbij ethiek, omgangsvormen en fatsoen de basis vormden waarop hij iedereen en alles om hem heen kon inspireren.

Juryleden Jan Vlasman Award 2024:

Voorzitter - Frank Donker
Postillion Hotels - Hans Wibbens
Mergel Wit by Stadsbrouwerij Maastricht - Bastiaan Bronkhorst
Het Nieuwe Oosten - Richard Tam
Huis ter Duin - Stephan Stokkermans
WineSTEP - Richard van Leest
Theater Hotel Venlo - Gijs Hendrikx
Van Oys - Maastricht Retreat- Kim Defaux
Verbunt Verlinden - Peter van Houtert
Walraven Sax - Bart Gijtenbeek
BBB Maastricht - Silvie Slachter
HotelloTOP - Charles van Goch
Food Inspiration - Maaike de Reuver
Pitch PR – Iris Jungerling
Smit&Dorlas - Max Brands
Hotel Derlon – Benoit Wesly
Topics:Horeca
Trefwoorden: horeca, F&B, award, Maastricht, Gastvrij Rotterdam, BBB Maastricht

CELTH
 





   

   

   
   
   

   

||| Nieuws |||

31/12/24
Exclusief voor leden
Vakanties van Nederlanders in de kerst- en nieuwjaarsperiode: de feiten
Hoe gaan Nederlanders in de kerst- en nieuwjaarsperiode op vakantie? Waar gaan ze naar toe en met wie? Hamvraag is of we in meerderheid gaan skiën. Het CBS zocht dat uit.
25/12/24
Op weg naar 2025
Het jaar 2024 loopt ten einde en we kijken vol verwachting uit naar een prachtig 2025. We willen jullie hartelijk bedanken voor de fijne samenwerking en het vertrouwen in ons.
23/12/24
Daglichtoplossingen voor hotels en conferentiecentra
Het benutten van daglicht in hotels en conferentiecentra biedt veel voordelen. Het maakt gemeenschappelijke ruimtes aantrekkelijker en zorgt ervoor dat gasten zich prettiger voelen.
23/12/24
Hoe kom je aan het geld om te investeren in je bedrijf
Ondernemen doe je om geld te verdienen, maar om goed te kunnen ondernemen, heb je ook geld nodig. De...
23/12/24
Terugblik op de grootste editie van Recreatie Vakbeurs 2024
De afgelopen editie van Recreatie Vakbeurs was onvergetelijk: meer dan 8.000 bezoekers, ruim 340 exposanten en een overvloed aan inspiratie, innovaties en waardevolle ontmoetingen. Een maand later blikken we terug op wat deze editie zo bijzonder maakte.
18/12/24
Laag vpb-tarief niet effectief voor mkb-bedrijven
Het lage tarief in de vennootschapsbelasting (vpb) is niet geschikt om het midden- en kleinbedrijf (mkb) te ondersteunen. De voordelen komen bij niet-mkb bedrijven terecht, meldt CPB. Het grootste deel van de bedrijven in toerisme en recreatie zijn mkb-bedrijven.
12/12/24
Exclusief voor leden
Beste leerbedrijf recreatie in 2024 Hof van Saksen
Woensdag 11 december zijn tijdens De Dag van de Recreatie op Circuit Zandvoort de winnaars van de recreatieverkiezingen feestelijk bekendgemaakt. Het beste leerbedrijf is Hof van Saksen.
10/12/24
Lancering broodje Utrechtse Heuvelrug: Een smakelijke stap naar duurzaamheid
De Utrechtse Heuvelrug heeft er een smakelijk nieuw product bij: het broodje Utrechtse Heuvelrug. Het broodje is eerlijk geprijsd bestaat volledig uit lokale producten van natuurlijke landbouw op de Utrechtse Heuvelrug.