Geplaatst op: 14-06-2024
Auteur: redactie
Uitgever: NRIT Media

Zomerprognose Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen

Gelderland populair bij binnen- en buitenlandse toerist

Zomerprognose Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen

Gelderland zal ook deze zomer een geliefde vakantiebestemming zijn voor binnen- en buitenlandse gasten, zo blijkt uit de zomerprognose van Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen. Populaire verblijfslocaties zijn daarbij campings en huisjes op vakantieparken.

 

Het aantal binnenlandse toeristen stijgt deze zomer naar verwachting licht met 0,8 procent tot 1,3 miljoen ten opzichte van een jaar eerder. Vooral inwoners van Noord-Holland, Utrecht en Zuid-Holland gaan kiezen voor een vakantie in Gelderland, zo blijkt uit gegevens van het CBS, geanalyseerd door Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen.

 

Buitenlands bezoek

Ook het aantal buitenlandse bezoekers neemt naar verwachting toe. Zo stijgt het aantal Duitse bezoekers met 32 procent tot 185.000 en het aantal Belgische bezoekers met 18,4 procent tot 57.000. Zij verblijven voornamelijk op campings en in vakantieparken. Directeur van Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen, Herre Dijkema: "Het is goed om te zien dat bezoekers onze mooie provincie weten te vinden. Toerisme is goed voor ondernemers, gemeenten, werkgelegenheid en de leefbaarheid van kleine dorpskernen.” 

 

Populairste recreatieplek

Het aantal Gelderlanders dat in eigen provincie recreëert, zal naar verwachting iets dalen ten opzichte van 2023, zo blijkt uit de gegevens van de Visitor Data Monitor (VDM) dat dagbezoek registreert. Directeur van Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen, Herre Dijkema legt uit: "Gelderlanders brengen hun vrije tijd graag door in eigen omgeving, maar zijn zomers ook weer vaker weg naar het buitenland. Een trend die je overigens overal ziet. Mensen hebben weer zin om verder te reizen.”

Uit de data komt ook de verwachting naar voren dat de Gelderse natuurgebieden, parken en recreatieplassen geliefde en veel bezochte bestemmingen zullen zijn deze zomer. Het bezoek zal hier volgens VDM met 4,5 procent toenemen. Voor binnensteden geldt een kleine 2 procent stijging. Bij attracties blijft het aantal bezoekers naar inschatting gelijk.

Trefwoorden: zomerprognose, toename, toeristen

CELTH
 
   
   
   
   
   

   

   
   

   
   
   

   

||| Nieuws |||

11/10/24
Zet je regio op de kaart 2024: Balans in jouw bestemming – Maak deel uit van de toekomst van toerisme!
NRIT organiseert in samenwerking met CELTH en de Recreatie Vakbeurs een kennisevent rond bestemming in balans. In slechts twee uur ben je helemaal up-to-date met de nieuwste inzichten en strategieën. Je leert van experts, netwerkt met vakgenoten én krijgt praktische handvatten om direct mee aan de slag te gaan in jouw regio.
03/10/24
ZigZag campagne in Breda voor cultuur
Om aandacht te vestigen op het rijke cultuuraanbod in de stad is Breda Marketing in opdracht van Gemeente Breda gestart met de campagne ‘ZigZag door cultureel Breda’. De campagne etaleert de mix in aanbod, van groot tot ‘klein dat groots is’.
27/09/24
Exclusief voor leden
Frank Spooren kondigt vertrek aan bij VVV Texel
Na 8,5 jaar als directeur van VVV Texel, heeft Frank Spooren zijn vertrek aangekondigd. Per 1 maart 2025 zal hij zijn taken overdragen aan een nog te benoemen opvolger.
23/09/24
Campagne ‘Hey Nachbar komm mal drüber!’ op ludieke wijze gelanceerd in Nordhorn
Een opvallend oranje VW-busje reed door het duitse Nordhorn om de speciale Overijsselkranten uit te delen ter promotie van Overijssel in 'das andere Holland.
23/09/24
Exclusief voor leden
Toren Binnenhof trekt al 100.000 bezoekers
De toren, het uitzichtpunt op het Binnenhof in Den Haag trekt in twee maanden tijd 100.000 bezoekers.
18/09/24
Exclusief voor leden
H'ART Museum en 750 jaar Amsterdam
Vandaag kondigt H’ART Museum in Amsterdam de programmering om aan te haken bij het 750-jarig bestaan van de Nederlandse hoofdstad. Veel wordt verwacht van 17 Rembrandts uit een Amerikaanse collectie.
17/09/24
Doe mee met de Digitaliseringsmonitor Gastvrijheidsdomein
NBTC streeft ernaar om de digitale transformatie van het gastvrijheidsdomein te versnellen. Om de mate van digitalisering in het toerisme te kunnen meten, zet het bureau jaarlijks een digitaliseringsmonitor uit. Doe mee en maak het beeld over digitalisering in de sector compleet!
17/09/24
Exclusief voor leden
Fall towns
Wat zijn de trends in het reizen op dit moment? We waren als redactie op zoek naar opkomende trends. Met wat rondspeuren op sociale media duikt er een mooi relatief jong reisbegrip op, 'fall towns'.

||| Agenda |||

23/10/24
23/10/24 t/m 23-10-24: Seminar Creating Equitable Destinations
CELTH organiseert in samenwerking met The Travel Foundation de online presentatie van het onderzoeks...
12/11/24
12/11/24 t/m 12-11-24: Netwerkevent Afsluiting Toeristisch Seizoen 2024
Op dinsdag 12 november organiseert Regionaal Bureau voor Toerisme Heuvelrug en Vallei de afsluiting ...
22/11/24
22/11/24 t/m 22-11-24: Bestemmingsmanagement, samen zetten we stappen vooruit’
Op vrijdag 22 november organiseert NBTC in Ede de jaarlijkse Beleidsmakersdag met dit jaar als thema...
03/12/24
03/12/24 t/m 03-12-24: Marketing Zaanstreek Presents
Op dinsdag 3 december, presenteert Marketing Zaanstreek haar nieuwe meerjarenstrategie. Locatie is d...