Geplaatst op: 14-06-2024
Auteur: Redactie
NRIT

Run op last minutes vanwege slechte weer

Run op last minutes vanwege slechte weer
Afbeelding van Vicente Viana via Pixabay

Reisorganisatie TUI ziet door het aanhoudend slechte weer in Nederland een flinke boost aan last minute reizen. Boekingen voor Europese vakanties met vertrek op korte termijn stegen met 87% in vergelijking tot dezelfde periode vorig jaar.

Ook boekingen voor de komende zomermaanden namen de afgelopen weken toe met 20% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Deze 20% betreft alle wereldwijde bestemmingen en vervoerssoorten. Favoriet zijn de bestemmingen Turkije, Spanje en Griekenland, maar ook Egypte en Curacao zijn in trek. De zekerheid van warm zomerweer op deze bestemmingen in juli en augustus is voor veel mensen een reden om te gaan, met de wetenschap dat het zwembad en de zee verkoeling geven wanneer nodig.

Deze grote last minute vraag is er ook in de ons omringende Europese landen die ook kampen met slecht weer. TUI is een internationaal reisconcern en ziet ook een verhoogde vraag uit Duitsland, België, Groot-Brittannië en de Scandinavische landen. De bezettingsgraad in de hotels stijgt snel en een aantal bestemmingen raakt aardig volgeboekt.

Trefwoorden: reisbranche, vakanties, boekingen, last minutes

CELTH
 
   
   
   
   
   

   

   
   

   
   
   

   

||| Nieuws |||

17/10/24
Exclusief voor leden
Hoe genereer je meer boekingen?
Airbnb lanceert maar liefst 50 nieuwe functionaliteiten op haar platform. Wat kunnen we van deze reisreus leren voor onze eigen boekingswebsite?
17/10/24
ANVR: Fundamentele veranderingen nodig om treinreizen in Europe te verbeteren
De ANVR is bang dat de internationale trein nooit van de grond zal komen als er geen fundamentele veranderingen in het beleid worden doorgevoerd. Het kabinet en Europa moeten snel actie ondernemen. Dat zegt de brancheorganisatie bij de publicatie van een uitgebreide studie naar de geschiktheid van de railsector voor vakanties en zakenreizen.
16/10/24
Exclusief voor leden
Vernieuwd interieur vloot Delta
Het ontwerp verbetert de klantervaring en toont de toekomst van vliegen met Delta. Het debuut is voor de Boeing 757-vliegtuig dat later dit najaar op binnenlandse en korte internationale routes gaat vliegen, gevolgd door een brede Airbus A350 begin 2025.
11/10/24
Zet je regio op de kaart 2024: Balans in jouw bestemming – Maak deel uit van de toekomst van toerisme!
NRIT organiseert in samenwerking met CELTH en de Recreatie Vakbeurs een kennisevent rond bestemming in balans. In slechts twee uur ben je helemaal up-to-date met de nieuwste inzichten en strategieën. Je leert van experts, netwerkt met vakgenoten én krijgt praktische handvatten om direct mee aan de slag te gaan in jouw regio.
11/10/24
De Rooi Pannen organiseert stagemarkt voor toeristische studenten en bedrijven
Op donderdag 17 oktober 2024 organiseert De Rooi Pannen in Tilburg een grote stagemarkt voor studenten van de mbo-opleidingen in toerisme, recreatie en luchtvaartdienstverlening.
11/10/24
Nieuw en toch vertrouwd: Dutch Travel Media Awards
Nederlandse reisjournalisten en bloggers krijgen in 2025 een nieuwe kans om hun werk te laten schitteren met de introductie van de Dutch Travel Media Awards. Ze vervangen de voormalige Aad Struijs Persprijs.
10/10/24
Provincie draagt € 2,2 miljoen bij aan fietstunnel onder spoor Heilooërbos
Door de bijdrage van de provincie in de investering voor de aanleg van een fiets- en voetgangertunnel blijft het Heilooërbos ook goed toegankelijk voor wandelaars.
09/10/24
Corendon maakt goedkoop roamen mogelijk
Corendon is een partnerschap aangegaan met Firsty. Dat is een innovatief platform dat reizigers wereldwijd snel en goedkoop internet aanbiedt.