Geplaatst op: 17-06-2024
Auteur: Marc Gerlings

Eenkhoorn stopt als directeur Openluchtmuseum

Eenkhoorn stopt als directeur Openluchtmuseum
Joop Bergevoet. Foto: Openluchtmuseum / Babel Hogervorst.
Vanwege persoonlijke omstandigheden legt Teus Eenkhoorn - in nauw overleg met de Raad van Toezicht- zijn functie als directeur-bestuurder van het Nederlands Openluchtmuseum per 1 juli 2024 neer. Eenkhoorn blijft wel betrokken bij het museum.

In samenspraak met de Raad van Toezicht wordt bekeken hoe Eenkhoorn zijn kennis en kunde de komende tijd nog voor het Openluchtmuseum inzet.

Teus Eenkhoorn: "Ruim zes jaar ben ik met hart en ziel betrokken geweest bij het Nederlands Openluchtmuseum. Graag wil ik iedereen bedanken voor de fantastische tijd die we met elkaar hadden en de prachtige activiteiten die we als museum hebben neergezet.”

Voorzitter van de Raad van Toezicht Thom de Graaf: "Namens de Raad van Toezicht dank ik Teus voor de wijze waarop hij leiding heeft gegeven aan het museum in lastige tijden. Teus zich enorm ingezet om het belang van het materieel en immaterieel erfgoed voor het voetlicht te brengen. Wij kijken daar met veel waardering op terug."

Directeur bedrijfsvoering Joop Bergevoet: "Wij danken Teus Eenkhoorn voor zijn enorme inzet als boegbeeld van het museum de afgelopen zes jaar. Teus is een vrije denker en heeft velen van ons geïnspireerd met zijn ideeën.” De Raad van Toezicht heeft Joop Bergevoet verzocht de functie van directeur-bestuurder voorlopig waar te nemen. 
Topics:Cultuur
Trefwoorden: museum, directeur, Arnhem, management

CELTH
 
   
   
   
   

   

   
   

   
   
   

   


||| Nieuws |||

11/09/24
Hoger beroep over mountainbikeroute Sallandse Heuvelrug
Routenetwerken Twente is het niet eens met de gerechtelijke uitspraak over de langere sluiting van de mountainbikeroute op de Sallandse Heuvelrug en gaat in hoger beroep. De beheerorganisatie zet nu ook eigen onderzoek naar flora en fauna in.
06/09/24
130 hectare bijzondere natuur in de Elster Buitenwaarden
Provincie Utrecht, Rijkswaterstaat, Utrechts Landschap, Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden en de gemeente Rhenen hebben gezamenlijk 130 hectare natuur in de Elster Buitenwaarden hersteld. Het gebied is open voor recreanten.
04/09/24
DierenPark Amersfoort nieuwste lid van Club van Elf
De Club van Elf versterkt elkaar op het gebied van verschillende sociale culturele thema's en werken samen om gezamenlijke doelen te bereiken.
20/08/24
Center Parcs en Festival TREK slaan handen ineen voor groene picknick
Festival TREK viert dit jaar zijn tiende jubileum met een bijzondere samenwerking. Midden in het Máximapark, tijdens het grootste rondreizende foodfestival van Nederland, wordt een speciale picknickarea ingericht door Center Parcs.
07/08/24
NP Utrechtse Heuvelrug zet fonds open voor natuurverbetering
Particulieren, stichtingen en andere organisaties met projecten die ten goede komen aan natuur, land...
19/07/24
Recreatiegebied afgesloten vanwege incidenten met wolf
De wolf rukt op in Nederland en dat heeft gevolgen voor recreatie in gebieden waar de wolf voorkomt. Na recente incidenten met een wolf heeft de gemeente Leusden besloten om een kerngebied van Landgoed Den Treek per direct af te sluiten voor recreanten en bezoekers.
15/07/24
Exclusief voor leden
Ouwehands blij met geboorte reuzenpanda
Reuzenpanda Wu Wen beviel op vrijdagavond 12 juli 2024 weer van een jong. Moeder en haar jong verblijven in het kraamhol en maken het goed.
09/07/24
Rli: Overheid stuur ook op kwaliteit leefomgeving
Burgers meten hun welvaart af aan meer dan hun materiële welzijn. Het gaat hen ook om factoren als gezondheid, veiligheid, de kwaliteit van hun woon- en leefomgeving of de kwaliteit van het onderwijs, meldt adviesorgaan van de overheid Rli.