Geplaatst op: 25-06-2024
Auteur: redactie
Uitgever: NRIT Media

Leiden Bio Science Park zet deuren open op zaterdag 29 juni

Open Dag Leiden Bio Science Park tijdens Dutch Bio Science Week

Leiden Bio Science Park zet deuren open op zaterdag 29 juni

Het Leiden Bio Science Park organiseert een Open Dag voor onder meer bewoners en bezoekers. Op zaterdag 29 juni, zetten bedrijven en instellingen op het Leiden Bio Science Park de deuren tussen 10.00 en 15.00 uur wagenwijd open tijdens een Open Dag, onderdeel van de Dutch Bio Science Week. Daarmee geven ze een inkijkje in de activiteiten op dit innovatieve park, dat tot het grootste Life Sciences & Health cluster van Nederland behoort en in de top 5 van Europa en top 10 van de wereld staat.


Open Dag

"Het is de eerste keer dat het Leiden Bio Science Park een Open Dag organiseert”, zo geeft directeur Esther Peters van Stichting Leiden Bio Science Park aan. Niet eerder hebben bedrijven op het park in deze vorm de deuren voor het grote publiek geopend. "Het is een langgekoesterde wens”, aldus Peters "om meer betrokkenheid te creëren tussen de bewoners van Leiden en de regio en de bedrijven en organisaties op het Leiden Bio Science Park. Veel mensen hebben geen idee wat er hier gebeurt en dat we hier bezig zijn met innovatieve oplossingen die levens verbeteren en verlengen. Met de gezondheid van de toekomst !We mogen daar trots op zijn”, zo zegt Peters.


Leuk en divers programma

De Open Dag bestaat uit een heel divers programma waarbij de bedrijven zelf activiteiten hebben samengesteld. Zo kunnen bezoekers aan de Open Dag het innovatieve geneesmiddelenbedrijf Johnson&Johnson bezoeken waar ze een rondleiding door het lab krijgen, kunnen ervaren hoe het is om een ziekte te hebben of zichzelf in een heuse bloedcel te bevinden! Een gloednieuw pand dat recent is geopend door minister Adriaansens.

Een ander unicum: het anatomisch museum van het LUMC (toegankelijk voor studenten geneeskunde) opent haar deuren voor het publiek; een unieke kans om daar een kijkje te nemen! Of volg een speurtocht en rondleiding door het BioTech Training Facility en ontdek wat er nodig is om een medicijn te maken. Bij het Centre for Human Drug Reseach hoe veilig het is om proefpersoon te worden bij het testen van geneesmiddelen en hoe ook hier wordt gewerkt aan oplossingen voor zeldzame ziektes. De kleinere gasten kunnen hier ook genieten van popcorn, slushpuppy en een springkussen.


In het innovatieve pand BioPartner 5, dat diverse Europese duurzaamheidsprijzen heeft gewonnen, presenteren 10 veelbelovende start-ups en bedrijven hoe zij werken aan de nieuwste technologieën die een enorme positieve impact op onze gezondheid hebben. Het Leids Goeds Festival!


Dutch Bio Science Week

De Open Dag op zaterdag 29 juni, is maar een van de activiteiten die plaatsvindt tijdens de Dutch Bio Science Week. Deze week staat in het teken van een gezondere toekomst, voor iedereen en biedt een breed programma. Het is de paraplunaam voor bestaande en nieuwe activiteiten met het thema gezondheid en de toekomst daarvan. Daarmee bedient de week een brede doelgroep en brengt het talent, start-ups, scale-ups, onderzoekers, investeerders en het grote publiek samen.

Link: https://dutchbioscienceweek.nl
Trefwoorden: Open dag, innovatief park

CELTH
 
   
   
   
   

   

   
   

   
   
   

   


||| Nieuws |||

10/09/24
Exclusief voor leden
Schijnzelfstandigheid wordt vanaf 2025 aangepakt
Op 1 januari 2025 gaat de Belastingdienst handhaven op schijnzelfstandigheid. Bedrijven en organisat...
06/09/24
130 hectare bijzondere natuur in de Elster Buitenwaarden
Provincie Utrecht, Rijkswaterstaat, Utrechts Landschap, Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden en de gemeente Rhenen hebben gezamenlijk 130 hectare natuur in de Elster Buitenwaarden hersteld. Het gebied is open voor recreanten.
05/09/24
Schiphol hoeft minder te krimpen
Luchthaven Schiphol hoeft van de Nederlandse regering minder te krimpen dan eerder was aangekondigd. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) heeft een definitief maatregelenpakket gepresenteerd om het geluid rond Schiphol terug te dringen en de rechtsbescherming van omwonenden te herstellen
05/09/24
Overheid rekent zichzelf te rijk met btw-verhoging op logies
De voorgenomen btw-verhoging voor de logiessector levert bij lange na niet de verwachte belastingopbrengst op, heeft een negatief effect op andere belastingopbrengsten en raakt de hele vrijetijdssector sterk.
04/09/24
DierenPark Amersfoort nieuwste lid van Club van Elf
De Club van Elf versterkt elkaar op het gebied van verschillende sociale culturele thema's en werken samen om gezamenlijke doelen te bereiken.
29/08/24
Exclusief voor leden
Interactieve beleving fort Nigtevecht
Hoe werkt een waterlinie? Hoe vuur je een kanon af? Hoe was het soldatenleven in de Eerste Wereldoorlog op het fort? De antwoorden op deze vragen krijg je in de multimediale en interactieve beleving ‘Bewapend met water’ van Natuurmonumenten op Fort bij Nigtevecht bij Abcoude.
23/08/24
Zuid-Limburg in Europees project duurzaam toerisme meetbaar maken
Europese samenwerking Tourism4SDG, waar provincie Limburg bij betrokken is, doet onderzoek om duurzaam toerisme meetbaar. Met betere meetmethoden en data hoopt het initiatief duurzaam toerisme te ontwikkelen.
16/08/24
Weinig draagvlak voor btw-verhoging betaalde sport
Onder Nederlanders is weinig draagvlak voor de verhoging van de btw op sport. Een deel gaat minder sporten of stopt met betaalde sport. Dat blijkt uit onderzoek van Ipsos I&O in opdracht van het Platform Ondernemende Sportaanbieders (POS).