Geplaatst op: 05-07-2024
Auteur: redactie
Uitgever: NRIT Media

Nieuw: De Noordwijkse Keuken

Kookboek met recepten van Noordwijkse topchefs

Nieuw: De Noordwijkse Keuken

Op 3 juli heeft burgemeester Wendy Verkleij bij Breakers Beach House in Noordwijk aan Zee het eerste exemplaar van het kookboek ‘De Noordwijkse Keuken’ in ontvangst genomen. Een unieke bundeling van recepten die zijn ontwikkeld door Noordwijkse topchefs die met hun restaurants werken volgens de principes van de Tuin van Holland en Proeftuin Noordwijk. Gerechten met gezond, divers eten en lokale seizoensproducten in de hoofdrol waar nu iedereen zelf mee aan de slag kan gaan.


Proeftuin Noordwijk

De Tuin van Holland, met de Leidse regio en Noordwijk, was de eerste internationale keuken die in de17e eeuw inzette op gezondheid. In het project Proeftuin Noordwijk wordt verder gebouwd op deze principes met een hedendaagse invulling. Gezond en divers eten met seizoensgebonden en lokale producten. Sinds vorig jaar geven 10 Noordwijkse topchefs hier hun eigen draai aan. Met unieke gerechten, wisselend per seizoen, om kennis te maken met al het moois (en lekkers) wat de streek te bieden heeft. Burgemeester van Noordwijk Wendy Verkleij is onder de indruk van deze mooie concrete uitwerking in het project: ‘Proeftuin Noordwijk is niet alleen een culinaire inspiratiebron voor onze chefs, maar laat bovenal zien hoe iedereen in onze mooie gemeente dit nu zelf kan ontdekken. En wat zo mooi past binnen heilzame badplaats Noordwijk, waar gezondheid en genieten hand in hand gaan.’


De Noordwijkse Keuken

Om ervoor te zorgen dat iedereen die culinaire traditie ook thuis tot leven kan brengen, hebben alle chefs speciale gerechten ontwikkeld om zelf thuis te maken. Deze creaties zijn nu gebundeld in het kookboek De Noordwijkse Keuken. Een unieke verzameling van 18 recepten van Noordwijkse topchefs. Met voor-, hoofd- en nagerechten van elk seizoen, met bruikbare tips van de chefs en achtergrondinformatie over de Tuin van Holland en groenten per seizoen. Vanaf 3 juli is De Noordwijkse Keuken te koop in de VVV’s in Noordwijk en in Noordwijkerhout of te downloaden via www.noordwijk.info/kookboek.

Link: https://www.noordwijk.info/nl/thema/kookboek-de-noordwijkse-keuken
Trefwoorden: Kookboek, topchefs

CELTH
 





   

   

   
   
   

   

||| Nieuws |||

18/12/24
Laag vpb-tarief niet effectief voor mkb-bedrijven
Het lage tarief in de vennootschapsbelasting (vpb) is niet geschikt om het midden- en kleinbedrijf (mkb) te ondersteunen. De voordelen komen bij niet-mkb bedrijven terecht, meldt CPB. Het grootste deel van de bedrijven in toerisme en recreatie zijn mkb-bedrijven.
12/12/24
Exclusief voor leden
Beste leerbedrijf recreatie in 2024 Hof van Saksen
Woensdag 11 december zijn tijdens De Dag van de Recreatie op Circuit Zandvoort de winnaars van de recreatieverkiezingen feestelijk bekendgemaakt. Het beste leerbedrijf is Hof van Saksen.
10/12/24
Lancering broodje Utrechtse Heuvelrug: Een smakelijke stap naar duurzaamheid
De Utrechtse Heuvelrug heeft er een smakelijk nieuw product bij: het broodje Utrechtse Heuvelrug. Het broodje is eerlijk geprijsd bestaat volledig uit lokale producten van natuurlijke landbouw op de Utrechtse Heuvelrug.
09/12/24
Exclusief voor leden
Horecabeurs Goes scherpt regels voor bezoek aan
In maart 2025 viert de Horecabeurs Goes haar 61e editie. Onder leiding van eventmanager Mathias Koeman zet de beurs dit jaar in op een ambitieuze kwaliteitsverbetering. Vooral het beleid voor de tickets wordt verscherpt naar vakpubliek.
05/12/24
Relatief veel problematische schulden in vrijetijdssector
Zes procent van de Nederlandse bedrijven ervaart de schuldenlast als problematisch. Daarbij staat de horeca aan top en ook cultuur, sport en recreatie scoren hoog.
04/12/24
Laatste maand om subsidie voor cyberweerbaarheid aan te vragen: vrijetijdssector loopt achter
Meer dan de helft van het budget voor de subsidieregeling ‘Mijn Cyberweerbare Zaak’ is inmiddels aangevraagd. Maar weinig aanvragen komen uit horeca, cultuur en recreatie. Nog tot en met 31 december 2024 kunnen bedrijven een aanvraag doen.
03/12/24
Exclusief voor leden
Hotel en ontmoetingsplaats voor design Kazerne krijgt twee nieuwe eigenaren
Hotel, horeca en ontmoetingsplaats voor design Kazerne BV in Eindhoven is officieel overgenomen door Bram Bijnen en Dick Spierenburg. Samen brengen zij een frisse visie en jarenlange ervaring mee om deze unieke plek verder te ontwikkelen als dé ontmoetingsplek, melden de oprichters.
03/12/24
Exclusief voor leden
235.000 toeristische banen in Vlaanderen
In 2023 was de toeristische sector in het Vlaamse Gewest goed voor 235.481 arbeidsplaatsen. Dat komt...