Geplaatst op: 05-07-2024
Auteur: redactie
Uitgever: NRIT Media

Nieuw: De Noordwijkse Keuken

Kookboek met recepten van Noordwijkse topchefs

Nieuw: De Noordwijkse Keuken

Op 3 juli heeft burgemeester Wendy Verkleij bij Breakers Beach House in Noordwijk aan Zee het eerste exemplaar van het kookboek ‘De Noordwijkse Keuken’ in ontvangst genomen. Een unieke bundeling van recepten die zijn ontwikkeld door Noordwijkse topchefs die met hun restaurants werken volgens de principes van de Tuin van Holland en Proeftuin Noordwijk. Gerechten met gezond, divers eten en lokale seizoensproducten in de hoofdrol waar nu iedereen zelf mee aan de slag kan gaan.


Proeftuin Noordwijk

De Tuin van Holland, met de Leidse regio en Noordwijk, was de eerste internationale keuken die in de17e eeuw inzette op gezondheid. In het project Proeftuin Noordwijk wordt verder gebouwd op deze principes met een hedendaagse invulling. Gezond en divers eten met seizoensgebonden en lokale producten. Sinds vorig jaar geven 10 Noordwijkse topchefs hier hun eigen draai aan. Met unieke gerechten, wisselend per seizoen, om kennis te maken met al het moois (en lekkers) wat de streek te bieden heeft. Burgemeester van Noordwijk Wendy Verkleij is onder de indruk van deze mooie concrete uitwerking in het project: ‘Proeftuin Noordwijk is niet alleen een culinaire inspiratiebron voor onze chefs, maar laat bovenal zien hoe iedereen in onze mooie gemeente dit nu zelf kan ontdekken. En wat zo mooi past binnen heilzame badplaats Noordwijk, waar gezondheid en genieten hand in hand gaan.’


De Noordwijkse Keuken

Om ervoor te zorgen dat iedereen die culinaire traditie ook thuis tot leven kan brengen, hebben alle chefs speciale gerechten ontwikkeld om zelf thuis te maken. Deze creaties zijn nu gebundeld in het kookboek De Noordwijkse Keuken. Een unieke verzameling van 18 recepten van Noordwijkse topchefs. Met voor-, hoofd- en nagerechten van elk seizoen, met bruikbare tips van de chefs en achtergrondinformatie over de Tuin van Holland en groenten per seizoen. Vanaf 3 juli is De Noordwijkse Keuken te koop in de VVV’s in Noordwijk en in Noordwijkerhout of te downloaden via www.noordwijk.info/kookboek.

Link: https://www.noordwijk.info/nl/thema/kookboek-de-noordwijkse-keuken
Trefwoorden: Kookboek, topchefs

CELTH
 
   
   
   
   

   

   
   

   
   
   

   


||| Nieuws |||

16/09/24
Exclusief voor leden
VakantieVeilingen van Talpa naar House of Tickets
Megaster Robbie Williams wordt Feel-Good-Ambassadeur van het nieuwe cruiseschip Mein Schiff Relax. TUI Cruises gaat een meerjarig partnerschap aan met de bekende artiest voor Mein Schiff.
16/09/24
Exclusief voor leden
Robbie Williams wordt ambassadeur bij TUI Mein Schiff Relax
Megaster Robbie Williams wordt Feel-Good-Ambassadeur van het nieuwe cruiseschip Mein Schiff Relax. TUI Cruises gaat een meerjarig partnerschap aan met de bekende artiest voor Mein Schiff.
09/09/24
Exclusief voor leden
TUI opent winkel in Rijssen
Rijssen heeft het lang zonder een lokaal reisbureau moeten doen. Maar dat is met de komst van de TUI shop Rijssen verleden tijd.
02/09/24
Vroeg boeken winterzonvakantie in trek
Hoewel de zomer net voorbij is, zijn veel Nederlanders al bezig met hun winterzonplannen. Uit een recente poll van Corendon blijkt dat 25% van de respondenten hun winterzonvakantie al heeft geboekt en er reikhalzend naar uitkijkt.
30/08/24
AirExplore krijgt goedkeuring voor VS
AirExplore, de luchtvaartmaatschappij van Slowakije, heeft goedkeuring gekregen van het Amerikaanse ministerie van Transport (US DOT) om commerciële vluchten te starten in het Amerikaanse luchtruim.
20/08/24
Exclusief voor leden
Euromonitor voorziet comeback van pakketreizen
Pakketreizen gaan in Europa een comeback maken. Dat voorspelt marktonderzoeksbureau Euromonitor waarover persbureau Reuters schrijft. Volgend jaar zullen Europeanen 125,9 miljard euro aan pakketreizen uitgeven. Die zullen wel duurder zijn dan dit jaar.
12/08/24
Zwemverbod plas bij camping De Betteld
Provincie Gelderland vaardigde op 9 augustus een zwemverbod uit voor de zwemlocatie van camping en recreatiepark De Betteld in Zelhem.
09/08/24
Hoge rekeningen auto opladen voor argeloze toeristen
Laden is in populaire Europese vakantielanden gemiddeld duurder dan in Nederland. Maar de ANWB ziet deze zomer steeds vaker excessen. Laadpalen die een veelvoud van de lokaal gangbare tarieven vragen en vakantiegangers opschepen met onverwachts hoge rekeningen, soms tot wel 480 euro voor een laadsessie.

||| Agenda |||

23/09/24
23/09/24 t/m 23-09-24: Toerisme Top 2024
De zevende editie van de Toerisme Top wordt op maandag 23 september 2024 in Venlo georganiseerd. Het...
12/11/24 t/m 14-11-24
12/11/24 t/m 14-11-24: Recreatie Vakbeurs 2024
Op 12, 13 & 14 november 2024 vindt de jaarlijkse Recreatie Vakbeurs plaats in Evenementenhal Har...