Geplaatst op: 19-07-2024
Auteur: Redactie
NRIT

Subsidie voor beter publieksbereik archeologie

Subsidie voor beter publieksbereik archeologie
Foto: 123RF

De provincie Zuid-Holland wil dat archeologie meer publiek bereikt. De nu ingestelde  subsidieregeling Publieksbereik Archeologie is bedoeld om het draagvlak voor archeologie onder de inwoners en bezoekers van de provincie te verbreden.

Er is 200.000 euro beschikbaar voor activiteiten die burgers bij archeologie betrekken. Aanvragen kunnen vanaf 15 juli 2024 worden ingediend. De regeling is een vervolg op een eerdere regeling die liep van 2016 tot 2021.

De regeling is bedoeld om de betrokkenheid van inwoners en bezoekers bij ons cultureel erfgoed te vergroten. Activiteiten kunnen variëren van het inrichten van een ruimte voor archeologische activiteiten tot het organiseren van tentoonstellingen en het publiceren van opgravingen.

De regeling is dit jaar vereenvoudigd: subsidies worden verstrekt op volgorde van binnenkomst, de doelgroep is uitgebreid met stichtingen, het maximale subsidiepercentage is verhoogd naar 80% en het maximale aan te vragen bedrag is 20.000 euro.

Topics:Cultuur
Trefwoorden: cultuur, historisch erfgoed, archeologie, Zuid-Holland, publieksbereik,

CELTH
 
   
   
   
   

   

   
   

   
   
   

   


||| Nieuws |||

04/09/24
DierenPark Amersfoort nieuwste lid van Club van Elf
De Club van Elf versterkt elkaar op het gebied van verschillende sociale culturele thema's en werken samen om gezamenlijke doelen te bereiken.
02/09/24
Exclusief voor leden
Eerste kerkelijke locatie in Friesland bij Grootste Museum
Het Grootste Museum van Nederland, het landelijke project van Museum Catharijneconvent waarbij kerken, synagogen, tempels en moskeeën door heel Nederland hun deuren openen voor een breed cultureel publiek, wordt nog groter. Op zaterdag 14 september wordt de Laurentiuskerk in Kimswerd onderdeel van dit project.
29/08/24
Exclusief voor leden
Interactieve beleving fort Nigtevecht
Hoe werkt een waterlinie? Hoe vuur je een kanon af? Hoe was het soldatenleven in de Eerste Wereldoorlog op het fort? De antwoorden op deze vragen krijg je in de multimediale en interactieve beleving ‘Bewapend met water’ van Natuurmonumenten op Fort bij Nigtevecht bij Abcoude.
28/08/24
Exclusief voor leden
Kinepolis opent nieuwe ScreenX-zalen in Almere en Breda
Kinepolis breidt zijn aanbod uit met twee nieuwe ScreenX-zalen in Almere en Breda. ScreenX biedt een unieke 270 graden filmervaring door niet alleen het scherm voor je, maar ook de zijwanden te gebruiken.
26/08/24
Laatste blik in FENIX voordat het museum wordt
Sinds 2020 wordt er gebouwd aan migratiemuseum FENIX op Katendrecht in Rotterdam. Het komende Open Monumentendag op 14 en 15 september is de laatste keer dat je FENIX in kunt voordat het in 2025 de museumdeuren opent.
14/08/24
Exclusief voor leden
Moco museum opent tweede buitenlandse vestiging
Na Amsterdam en Barcelona brengt Moco Museum zijn collectie moderne en hedendaagse kunst nu ook naar Londen. Londen moet de flagship locatie worden van het museum.
14/08/24
40 miljoen euro naar Marinemuseum Den Helder
Het Ministerie van Defensie stelt 40 miljoen euro beschikbaar om het Marinemuseum in Den Helder grootscheeps te verbouwen. In 2026 start de bouw van een nieuw en modern Marinemuseum.
08/08/24
Arbeidsproductiviteit daalt maar niet in recreatie en horeca
In 2023 daalde de arbeidsproductiviteit in Nederland met ruim 1,3 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Voor de recreatie en horeca gaat dit niet op, daar is een kleine stijging genoteerd.