Geplaatst op: 22-07-2024
Auteur: Redactie
NRIT

Nieuwe internationale mascotte voor EuroParcs

Nieuwe internationale mascotte voor EuroParcs

EuroParcs heeft een nieuwe internationale mascotte, Yuki, geïntroduceerd. De mascotte werd voor het eerst onthuld op EuroParcs Zuiderzee in Biddinghuizen. Yuki is een magisch wezen dat ontworpen is om plezier te brengen aan de gasten van EuroParcs op een speelse en educatieve manier. 

De introductie van Yuki komt na de snelle groei van EuroParcs en de behoefte aan een mascotte die internationaal inzetbaar en toekomstbestendig is. Yuki vervangt de voormalige mascottes van EuroParcs, Beau en Bloem. De naam Yuki is gekozen vanwege de genderneutraliteit, de gemakkelijke uitspraak in alle Europese talen en de positieve connotaties, aangezien het ‘geluk’ betekent in het Japans. 

Voor alle achtergronden en culturen

EuroParcs Concept Manager Ellen Verburg: "Yuki is een karakter dat kinderen en ouderen van alle achtergronden en culturen zal aanspreken. Yuki’s uiterlijk en eigenschappen zijn zodanig ontworpen zonder een bestaand dier of persoon als voorbeeld te nemen. Kinderen kunnen hun eigen fantasie gebruiken om Yuki te interpreteren.” In een tijdperk waarin de social media veel druk leggen op de jongere generatie, wil EuroParcs met Yuki het belang van zelfacceptatie en het mogen maken van fouten benadrukken. EuroParcs Concept Developer Fun & Entertainment Martijn Dijkstra: "Yuki laat je ervaren dat je blij mag zijn met wie je bent en bij sluit niemand buiten. Daarnaast zullen kinderen op een  speelse manier leren over belangrijke zaken als het milieu en de natuur, zonder belerend te zijn. Het moet wel leuk zijn, het is natuurlijk wel vakantie!”

Yuki is in eigen huis bedacht en uitgewerkt. De grafische uitwerking is gedaan door Imagic Concepts uit Geleen, een gespecialiseerd bureau in de vormgeving van characters. 

Trefwoorden: verblijfsrecreatie, mascottes

CELTH
 
   
   
   
   

   

   
   

   
   
   

   


||| Nieuws |||

05/09/24
Overheid rekent zichzelf te rijk met btw-verhoging op logies
De voorgenomen btw-verhoging voor de logiessector levert bij lange na niet de verwachte belastingopbrengst op, heeft een negatief effect op andere belastingopbrengsten en raakt de hele vrijetijdssector sterk.
04/09/24
Wie zijn de genomineerden voor de Duurzame KampeerAwards?
De 23 genomineerden voor de Duurzame KampeerAwards zijn bekend. Er zijn awards in drie verschillende categorieën waar de meest duurzame wordt gekozen: kampeermiddel, kampeerplek en innovatieconcept.
02/09/24
Camperbeurs breidt uit naar Zuid-Nederland
Beursorganisator Easyfairs haalt haar succesvolle Camperbeurs uit Hardenberg naar Zuid-Nederland met een nieuwe editie in Autotron Rosmalen. Dit betekent dat Nederland voor het eerst sinds lange tijd weer een camperbeurs onder de rivieren heeft.
02/09/24
Omzet horeca groeit in tweede kwartaal maar niet in de verblijfsrecreatie
De omzet in de horeca groeide in het tweede kwartaal van 2024 met 2,7% ten opzichte van het tweede kwartaal van 2023. De omzetgroei was sterker bij eet- en drinkgelegenheden dan in de logiesverstrekking. Bij campings en vakantieparken daalde de omzet
29/08/24
Schoonmaakbedrijf CSU wil ICS overnemen
Uit een melding bij Autoriteit Consument en Markt blijkt dat CSU Groep de ICS Groep wil overnemen. De bedrijven hebben op 23 augustus 2024 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.
29/08/24
Sportevenementen zorgen voor stijging camperreserveringen bij Goboony
De unieke combinatie van het EK-voetbal, de Tour de France en de Olympische Spelen heeft deze zomer geleid tot een stijging van ongeveer 9% in reserveringen bij Goboony, het grootste deelplatform voor campers in Europa.
23/08/24
Exclusief voor leden
Thijmense Berg mag verder met uitbreidingsplannen
Vakantiepark de Thijmense Berg op de Utrechtse Heuvelrug mag verder met haar uitbreidingsplannen. Dat heeft de voorzieningenrechter van de Rechtbank Midden-Nederland beslist.
22/08/24
Exclusief voor leden
Kinderen beslissen mee over camperbestemming
Uit onderzoek onder bijna 2.000 Nederlandse gebruikers van Campercontact blijkt dat 67% van de Nederlandse camperaars hun kinderen laat meebeslissen over de bestemming van het volgende camperavontuur. Deze trips duren gemiddeld zes dagen.

||| Agenda |||

02/10/24
02/10/24 t/m 02-10-24: Duurzaamheidscongres Kampeerbranche
ANWB, BOVAG, HISWA-RECRON, Kampeer & Caravan Industrie (KCI), Kampeer & Caravan Jaarbeurs (K...
12/10/24 t/m 13-10-24
12/10/24 t/m 13-10-24: Campervan Days:
Tien vooraanstaande Nederlandse campermerken en NKC organiseren een gloednieuw event; Campervan Days...
12/11/24 t/m 14-11-24
12/11/24 t/m 14-11-24: Recreatie Vakbeurs 2024
Op 12, 13 & 14 november 2024 vindt de jaarlijkse Recreatie Vakbeurs plaats in Evenementenhal Har...