Geplaatst op: 06-08-2024
Auteur: Marc Gerlings

Tour de Femmes parcours open voor recreanten

Side events in samenwerking met onder meer Boijmans en Qmusic

Tour de Femmes parcours open voor recreanten
Ladies ride, toertochten en cultureel programma sieren de etappes in Nederland.
Het is een uniek moment dat de allergrootste wielerwedstrijd voor vrouwen Tour de Femmes start in Nederland. Daarom wordt er flink uitgepakt met verschillende sportieve en veel culturele programma’s. De toertochten en Ladies Ride zijn onderdeel van het sportieve programma ‘Toerversie Rotterdam’ en vinden plaats op zondag 11 augustus.

Ladies Ride Nederlanders inspireren om op de fiets op te springen, dat wil de Tour de France Femmes met hun fietstochten. Daarom is ook de Ladies Ride nieuw leven ingeblazen. Aan deze fietstocht waar je een ticket voor moet aanschaffen, die voorheen werd georganiseerd door voormalig wereld- en olympisch kampioene Leontien van Moorsel, kan iedereen meedoen. Het parcours bestaat uit twee verschillende routes, van 25 en 40 kilometer, en is af te leggen op elk type fiets. De tocht start in het centrum van Rotterdam en gaat vervolgens noordoostwaarts richting de Rotte en de Rottemeren. 

Leontien, ambassadrice van de Tour de Femmes: "Natuurlijk fiets ik ook mee met de Ladies Ride! Ik hoop daar zoveel mogelijk deelnemers te ontmoeten. Samen lekker bewegen, leuke gesprekken voeren op de fiets en een gezellige tijd hebben met elkaar. Ik heb hier heel veel zin in!”

Toertochten 3 afstanden

De ‘Toerversie Rotterdam’ is er voor de recreatieve fietser met de Ladies Ride, én voor de sportieve fietser met de toertochten. Deze toertochten starten vanuit verschillende locaties en het is mogelijk om verschillende afstanden af te leggen. Afstanden wisselen van 70, 110 en 150 kilometer en doorkruisen de deelkomstgemeenten waar de vrouwenprofs de daaropvolgende volgende dagen ook fietsen. Beide wielerevents vinden plaats op 11 augustus.

Meer informatie over het programma en ticketverkoop van de toertochten en Ladies Ride is te vinden op: www.toerversierotterdam.nl

Rotterdam Festivals en Rotterdam Topsport bieden ook een cultureel programma. Volgens Charlotte Schillemans van Rotterdam Festivals is er voor iedereen wat te doen: "We zien de Tour de France Femmes als méér dan alleen een sportevenement. Samen met onze Rotterdamse cultuurpartners warmen we met het stadsprogramma de stad, de Rotterdammers en de bezoekers op voor een sportief én cultureel programma.”

Een greep uit het cultureel programma:

  • Op 5 augustus vertoont Cinerama wielerfilms en -documentaires van internationaal niveau tijdens het AD Sportfilmfestival.
  • Op zaterdag 10 augustus wordt het stadsprogramma afgetrapt met een clubnacht in Rotown: The Grandest Depart Party ft. F*ck F*rever in Rotown, waar een dag later artieste Sophie Straat optreedt.
  • Vanaf zondag 11 augustus start het wielerfeest voor iedereen en staat ook Rotterdam Centraal in teken van de Tour de Femmes. De stationshal wordt 'omgetoverd' tot Stage de Femmes (Café Dox x North Sea Round Town) met een line-up vrouwelijke artiesten.
  • Op zondag 11 augustus is het tijdritparcours van 11.00 tot 14.00 uur autovrij en daarmee beschikbaar voor iedereen om te ontdekken (op bijvoorbeeld een eenwieler van Circusstad of de BMX Flatlanders van Rotterdam Street Culture Week).
  • In de Fanzone op zondag 11 augustus vieren de dj’s van Qmusic feest bij de Erasmusbrug ter gelegenheid van de Tour de France Femmes met Qmusic de Foute Tour.
  • Op 11 en 13 augustus vindt het gratis muziek- en kunstfestival MOMO Playground van Motel Mozaïque plaats aan de Westersingel.
  • Op maandag 12 augustus is de ploegenpresentatie bij Depot Boijmans Van Beuningen met dansoptredens van het Bencha Theater georganiseerd door het Circusstad Festival. Toeschouwers zien acrobaten hangen aan touwen en voeren verticale acts uit tegen de gevel.
  • Op dinsdag 13 augustus kleurt ook het Maritiem Museum geel. Bezoekers kunnen genieten van een divers programma, waaronder de eco-feministische punkband Herr Hamsterfleisch van Club Gewalt, en is de kade van het Maritiem Museum het podium voor Circusstad Festival met optredens van Duo Kaos (Time to Loop) en Fenja (act met een groot Cyr-wiel).
  • Villa Zebra verandert tijdens de Tour in een Family Hub. Voor wieleractiviteiten met kinderen is dit de plek, zoals het parcours ontdekken op loopfiets of step, de verschillende workshops en een hapje of drankje in het Zebra Café.

Het volledige culturele programma is te vinden op de website van de Tour de France Femmes-Rotterdam en Uitagenda Rotterdam.
Trefwoorden: Tour, Rotterdam, Den Haag, recreatie, cultuur

CELTH
 
   
   
   
   
   

   

   
   

   
   
   

   

||| Nieuws |||

28/10/24
Boekingen wintersportvakantie blijven op peil
Ondanks de milde temperaturen en beperkte sneeuwzekerheid in bepaalde wintersportgebieden tijdens afgelopen seizoen, blijven de wintersportboekingen naar Oostenrijk voor komend seizoen verrassend stabiel. Dit blijkt uit de data van vakantiehuizenverhuurder Villa for You en de Nederlandse Ski Vereniging.
25/10/24
Motie voor impacttoets btw-verhoging logies haalt het niet
De motie van Tweede Kamerleden Joost Sneller (D66) en Pieter Grinwis (ChristenUnie) voor een impacttoets op de voorgestelde btw verhoging voor logies heeft het niet gehaald. Brancheorganisatie HISWA-RECRON richt zich nu op de Eerste Kamer die heel kritisch is op deze maatregel.
25/10/24
ZooParc Overloon zamelt recordbedrag in voor natuurbeschermingsprojecten
Vrijwilligers van Stichting Wildlife in ZooParc Overloon hebben dit jaar al een recordbedrag van 30.000 euro ingezameld voor natuurbeschermingsprojecten in Azië.
25/10/24
Record voor Natuurkampeerkaart
In 2024 hebben meer dan 80.000 kampeerders de Natuurkampeerkaart aangeschaft: een absoluut record! Nooit eerder waren zoveel mensen op zoek naar rust, ruimte en natuur.
25/10/24
Lonen horeca stijgen met 2,5%
Vakbonden FNV Horecabond, CNV en werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN) bereikten een onderhandelingsresultaat over een nieuwe Horeca-cao die ingaat op 1 januari 2025. Het resultaat moet nog voorgelegd worden aan de leden.
25/10/24
Strategische agenda stedelijk toerisme
Het Lectorenplatform en Expertisenetwerk Sustainable Urban Tourism (ENSUT) hebben hun strategische agenda Urban Tourism: A Call to Action gepresenteerd. Deze onderzoeksagenda heeft als doel om het begrip van (transformative) urban tourism te verdiepen en de samenwerking tussen alle betrokken partijen te stimuleren en te faciliteren.
23/10/24
Vakantieparken in de fout met gezichtsherkenning
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft 8 vakantieparken onderzocht die gezichtsherkenning inzetten bij de toegang tot zwembaden en speeltuinen. Alle onderzochte vakantieparken bleken de privacywet te overtreden.
23/10/24
Nederlanders besteden meer aan vrijetijdsdiensten
Na een periode van terughoudendheid lijken consumenten weer meer te besteden. Vooral aan vrijetijdsbestedingen als vakanties, uitjes en restaurantbezoek wordt meer uitgegeven.

||| Agenda |||

12/11/24 t/m 14-11-24
12/11/24 t/m 14-11-24: Recreatie Vakbeurs 2024
Op 12, 13 & 14 november 2024 vindt de jaarlijkse Recreatie Vakbeurs plaats in Evenementenhal Har...
12/11/24
12/11/24 t/m 12-11-24: Netwerkevent Afsluiting Toeristisch Seizoen 2024
Op dinsdag 12 november organiseert Regionaal Bureau voor Toerisme Heuvelrug en Vallei de afsluiting ...
22/11/24
22/11/24 t/m 22-11-24: Bestemmingsmanagement, samen zetten we stappen vooruit’
Op vrijdag 22 november organiseert NBTC in Ede de jaarlijkse Beleidsmakersdag met dit jaar als thema...
28/11/24
28/11/24 t/m 28-11-24: Toeristische Ontmoetingsdag
Op donderdag 28 november organiseren Impuls Zeeland en het HZ Kenniscentrum Kusttoerisme de Toeristi...