Geplaatst op: 14-08-2024
Auteur: Marc Gerlings

Meer voorlichting bij Utrechtse evenementen over alcohol

Meer voorlichting bij Utrechtse evenementen over alcohol
Jongerenvoorlichters gaan in opdracht van provincie Utrecht op pad om voorlichting te geven tijdens alcoholcontroles van de politie. Deze BOB-teams van Responsible Young Drivers zijn ook te vinden bij festivals en evenementen, waar ze met de bezoekers in gesprek gaan over de gevaren van rijden onder invloed.

De teams nodigen bezoekers uit om deel te nemen aan een quiz en een blaastest die hen de BOB-sleutelhanger op kan leveren. Speciale aandacht is er voor de jongeren. Tijdens de interactieve BOB-up stand acties wordt er een stand geplaatst op een centrale locatie waar veel jongeren komen. Bijvoorbeeld tijdens festivals, evenementen of bij scholen. Deze interactieve stand is erop gericht om jongeren meer informatie te geven over de gevaren van alcohol in het verkeer. In deze interactieve stand staat onder andere de 3D-Tripping Car simulator. Deelnemers dragen een 3D-bril en komen in een virtuele wereld terecht waarin zij zelf ervaren wat de gevolgen van rijden onder invloed kunnen zijn. 

71%

Het zomerseizoen is in volle gang. Voor veel mensen betekent dat ook een bezoek aan een festival, tuinfeestje of terras. Niet zelden hoort daar ook een drankje bij. Provincie Utrecht vindt het belangrijk dat iedereen veilig thuiskomt en ondersteunt daarom graag de landelijke BOB-campagne. Alcohol en verkeer gaan immers niet samen. Uit onderzoek van VeiligheidNL blijkt dat het totaal aantal verkeersslachtoffers met ernstig letsel dat reed onder invloed in tien jaar tijd met maar liefst 71 procent is gestegen. 

Het BOB-team is dit seizoen onder andere nog te vinden op het Summerlake Festival in Woerden, de Gildefeesten in Soest, het Foutezomerfeest in IJsselstein en het Smeerboel Festival in Utrecht. Provincie Utrecht ondersteunt de landelijke BOB campagne verder door promotiematerialen beschikbaar te stellen aan de gemeenten en promotie in onder andere de bioscopen.
Trefwoorden: festival, evenement, BOB, beleid

CELTH
 





   

   

   
   
   

   

||| Nieuws |||

20/12/24
Museum Arnhem sluit recordjaar af met meer dan 100.000 bezoekers
Museum Arnhem heeft een bijzonder succesvol jaar achter de rug. Met meer dan 100.000 bezoekers in 2024 heeft het museum een recordaantal bezoekers mogen verwelkomen.
11/12/24
Exclusief voor leden
RMO vaste zaal Oude Midden-Oosten vernieuwd
De permanente tentoonstelling ‘Het oude Midden-Oosten’ in het Rijksmuseum van Oudheden (Leiden) is vernieuwd en opent op 20 december de deuren voor publiek.
06/12/24
Exclusief voor leden
Ohoe chatbot beantwoordt vragen over erfgoed
Wie een vraag heeft over erfgoed, kunst of natuur kan die voortaan stellen aan Oehoe, de vriendelijke chatbot van de ErfgoedApp. Zo maakt FARO de ontdekking van erfgoed in de buurt nog laagdrempeliger en eenvoudiger.
06/12/24
Museum Prinsenhof Delft na 5 januari dicht
In de laatste maand vóórdat Museum Prinsenhof Delft op zondag 5 januari 2025 tijdelijk sluit voor een omvangrijke verbouwing en vernieuwing organiseert het museum een speciaal programma.
05/12/24
Relatief veel problematische schulden in vrijetijdssector
Zes procent van de Nederlandse bedrijven ervaart de schuldenlast als problematisch. Daarbij staat de horeca aan top en ook cultuur, sport en recreatie scoren hoog.
04/12/24
Nieuwe natuur bij Schokeiland
Er komt nieuwe natuur in Flevoland bij Schokeiland. Dat is relevant voor de toeristische sector. Schokeiland is één van de dertien Nederlandse Unesco Werelderfgoederen.
04/12/24
Exclusief voor leden
Toegankelijk maken collectie kost 5 jaar
De komende vijf jaar werkt attractie en mediamuseum Beeld & Geluid, in samenwerking met een aantal partijen, aan het toegankelijker maken van zijn collectie. Het zogeheten TACIT onderzoeksproject, gefinancierd door de NWO met 3,2 miljoen euro, ontwikkelt innovatieve technologieën die informatie toegankelijker maakt voor mensen met een auditieve, visuele en cognitieve beperking.
25/11/24
Exclusief voor leden
Airbnb draag bij aan herstel Nederlandse molens
Tijdens de jaarlijkse Molencontactdag in Soest zijn drie molenprojecten in Lonneker, Grathem en Groningen beloond met een totaalbedrag van 22.500 euro uit het recent opgerichte Molenerfgoedfonds. Dit fonds is een samenwerking tussen Airbnb en De Hollandsche Molen.

||| Agenda |||

Momenteel geen berichten aanwezig.