Geplaatst op: 28-08-2024

Tips om ook tijdens je vakantie goed bereikbaar te zijn

Tips om ook tijdens je vakantie goed bereikbaar te zijn

Hoewel we tegenwoordig binnen de EU ‘gratis’ kunnen bellen en internetten met ons huidige abonnement, zien we toch dat het lang niet voor iedereen even vanzelfsprekend is dat ze goed bereikbaar zijn. 


Dit kan verschillende redenen hebben, waaronder bijvoorbeeld de type abonnement, maar ook de telefoon die ze hebben. Stel dat je normaal je mail altijd op je tablet of laptop checkt en je deze niet meeneemt op vakantie, dan ben je ineens een stuk minder goed bereikbaar. In dat geval is het belangrijk en ook verstandig om dit vooraf kenbaar te maken, zodat bijvoorbeeld collega’s ook weten dat je even niet reageert. Natuurlijk is er nog veel meer mogelijk en willen we je graag aan de hand van wat praktische tips en voorbeelden helpen zodat je ook tijdens je vakantie gewoon toegang hebt tot bijvoorbeeld het internet.


Maak gebruik van mobiele data

Een goede internetverbinding is ontzettend belangrijk om bereikbaar te blijven. Zorg ervoor dat je beschikt over voldoende mobiele data, zodat je altijd en overal online kunt zijn. Dit stelt je in staat om e-mails te checken, telefoontjes te beantwoorden en zelfs conference calls bij te wonen, mocht dit nodig zijn. Heb je dit momenteel niet, dan kun je via de vergelijkingssites Providercheck.nl gemakkelijk meerdere aanbieders met elkaar vergelijken en kijken welk abonnement het meest geschikt is voor je. Houd er wel rekening mee dat het internetten buiten de EU wel extra geld kost en je hiervoor een aparte bundel moet afsluiten.


Neem een laptop of tablet mee

In Nederland hebben we de luxe dat we vrijwel overal wel goed internet hebben. Is dit niet het geval of ben je niet helemaal tevreden over je aanbieder, dan kun je online gemakkelijk en snel via een vergelijker je internet abonnement vergelijken en kijken welke provider het beste aansluit en zonder problemen overstappen, mits je geen contract meer hebt natuurlijk. In het buitenland is het qua verbinding vaak net even wat anders. Daarom adviseren we ook om je laptop of tablet mee te nemen. Deze hebben vaak net even een wat betere antenne, waardoor het bereik sterker is. Je kunt ook je mobiel gebruiken als hotspot, maar de meeste hotels beschikken wel over een openbaar wifi netwerk in de lobby.


Geniet van je vakantie

Natuurlijk zijn er bepaalde momenten waarop je bereikbaar moet zijn tijdens je vakantie. Zo is het bijvoorbeeld wel handig dat je kinderen je kunnen bellen op het moment dat er iets is, maar vergeet ook niet dat er mensen zijn met een baan of eigen bedrijf, waarbij het ook tijdens de vakantie gewoon doorgaat. Om er dan voor te zorgen dat je toch geniet, is het aan te raden om voor jezelf een vaste tijd af te spreken waarop je even wat belletjes of mailtjes doet en wegwerkt. Dit is niet alleen een stuk prettiger voor jezelf, maar ook voor de mensen om je heen. Het is namelijk niet gezellig wanneer jij iedere keer aan het werk is en de rest geniet van zijn of haar welverdiende vakantie.

Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten.
  • CELTH
     
       
       
       
       

       

       
       

       
       
       

       


    ||| Nieuws |||

    16/09/24
    Bieb motor voor veel kleine evenementen en activiteiten
    De bieb blijkt een motor in kleine evenementen in de buurt. Daarmee is het goed voor veel recreatieve activiteiten. In 2023 organiseerden de openbare bibliotheken 32 procent meer activiteiten dan een jaar eerder.
    16/09/24
    Exclusief voor leden
    Kossmanndejong levert immersieve tentoonstelling op Boerenoorlog
    In het Engelse Cornwall heeft Amsterdams ontwerpbureau Kossmanndejong een immersieve, multimediale tentoonstelling gemaakt over de weerstand en strijd van een unieke historische gebeurtenis. Het vertelt het verhaal van de Tweede Anglo-Boerenoorlog (1899-1902) in Zuid-Afrika en de Britse concentratiekampen, waarbij het activisme van Emily Hobhouse centraal staat.
    16/09/24
    Exclusief voor leden
    VakantieVeilingen van Talpa naar House of Tickets
    Megaster Robbie Williams wordt Feel-Good-Ambassadeur van het nieuwe cruiseschip Mein Schiff Relax. TUI Cruises gaat een meerjarig partnerschap aan met de bekende artiest voor Mein Schiff.
    16/09/24
    Exclusief voor leden
    Robbie Williams wordt ambassadeur bij TUI Mein Schiff Relax
    Megaster Robbie Williams wordt Feel-Good-Ambassadeur van het nieuwe cruiseschip Mein Schiff Relax. TUI Cruises gaat een meerjarig partnerschap aan met de bekende artiest voor Mein Schiff.
    13/09/24
    Nooit eerder zo snel vloer Recreatie Vakbeurs volgeboekt
    Over twee maanden vindt de 22e editie van Recreatie Vakbeurs plaats op 12, 13 en 14 november 2024. De beursorganisatie is trots op een nieuw record, de beursvloer is volledig volgeboekt. Nooit eerder is dit vakevenement zo snel volgeboekt geweest.
    13/09/24
    Center Parcs kiest voor bureau VML
    Na een pitchronde tussen drie kanshebbers kwam communicatiebureau VML als winnaar uit de bus voor Center Parcs. Dit wereldwijd opererende creatieve bedrijf is sinds september 2024 verantwoordelijk voor alle Center Parcs-campagnes.
    11/09/24
    Hoger beroep over mountainbikeroute Sallandse Heuvelrug
    Routenetwerken Twente is het niet eens met de gerechtelijke uitspraak over de langere sluiting van de mountainbikeroute op de Sallandse Heuvelrug en gaat in hoger beroep. De beheerorganisatie zet nu ook eigen onderzoek naar flora en fauna in.
    11/09/24
    Pier Scheveningen krijgt hotel, wellness en congrescentrum
    Het reuzenrad blijft het icoon na de uitvoering van de nieuwe plannen voor de kenmerkende Pier van Scheveningen. De eigenaren willen meer leisurefuncties toevoegen aan de constructie die dringend aan renovatie toe is.

    ||| Agenda |||

    23/09/24
    23/09/24 t/m 23-09-24: Toerisme Top 2024
    De zevende editie van de Toerisme Top wordt op maandag 23 september 2024 in Venlo georganiseerd. Het...
    24/09/24 t/m 26-09-24
    24/09/24 t/m 26-09-24: IAAPA EXPO EUROPE 2024
    The leisure industry’s premier event in Europe arrives to Amsterdam, the Netherlands in 2024. Get...
    27/09/24
    27/09/24 t/m 27-09-24: Masterclass voor Startende Reisorganisaties
    De VvKR organiseert op vrijdag 27 september in Nieuwegein de zesde Masterclass voor Startende Reisor...
    01/10/24
    01/10/24 t/m 01-10-24: De Legacy van Themajaren
    Op dinsdag 1 oktober organiseert Netwerk Citymarketing Nederland de bijeenkomst ‘Legacy van themaj...
    02/10/24
    02/10/24 t/m 02-10-24: Duurzaamheidscongres Kampeerbranche
    ANWB, BOVAG, HISWA-RECRON, Kampeer & Caravan Industrie (KCI), Kampeer & Caravan Jaarbeurs (K...