Geplaatst op: 29-08-2024
Auteur: Redactie
NRIT

Sportevenementen zorgen voor stijging camperreserveringen bij Goboony

Sportevenementen zorgen voor stijging camperreserveringen bij Goboony

De unieke combinatie van het EK-voetbal, de Tour de France en de Olympische Spelen heeft deze zomer geleid tot een stijging van ongeveer 9% in reserveringen bij Goboony, het grootste deelplatform voor campers in Europa.

CEO Mark de Vos was verrast door de impact van deze sportevenementen op de groeicijfers: "De aaneenschakelingen van sportieve hoogtepunten deze zomer was echt uniek. Bovendien waren ze ook nog eens relatief dichtbij. Veel mensen kozen daarom juist voor een camper om hierbij aanwezig te zijn.”

Uitzonderlijke vraag

Volgens De Vos leiden sportevenementen in de buurt van Nederland doorgaans tot extra vraag naar campers, maar de mate waarin dit deze zomer gebeurde, was uitzonderlijk. ""Dat mensen hierbij kozen voor een camper, is best logisch. In een camper ben je altijd verzekerd van een bed en je bent relatief goedkoop uit, in vergelijking met de woekerprijzen die veel hotels helaas deze zomer rekenden. Bovendien ben je mobiel en met een beetje geluk sta je bijvoorbeeld bij de Tour de France zelfs eerste rang,” aldus De Vos. Hij verwacht dat de stijging van boekingen door de Paralympische Spelen nog iets zal doorzetten.

Trefwoorden: verblijfsrecreatie, evenementen, sportevenementen, olympische spelen, Tour de France. campers, kampeerauto's, huur

CELTH
 
   
   
   
   

   

   
   

   
   
   

   


||| Nieuws |||

13/09/24
Nooit eerder zo snel vloer Recreatie Vakbeurs volgeboekt
Over twee maanden vindt de 22e editie van Recreatie Vakbeurs plaats op 12, 13 en 14 november 2024. De beursorganisatie is trots op een nieuw record, de beursvloer is volledig volgeboekt. Nooit eerder is dit vakevenement zo snel volgeboekt geweest.
09/09/24
Grootste sportevenement van Nederland zit krap in vrijwilligers
In het weekend van 21 en 22 september zal het Dam tot Dam Weekend weer plaatsvinden. Met ruim 80.000...
06/09/24
Den Haag is Royal in september
De rondvaartboot dobbert in de Hofvijver, de oranje-banieren wapperen en de koninklijke hoeden zijn afgestoft. Alles is gereed om Royal September in te luiden in Den Haag.
04/09/24
Symposium voor duurzame vis op Horecava 2025
Een symposium dat zich richt op chefs die willen ontdekken hoe ze op een verantwoorde manier met vis om kunnen gaan.
04/09/24
Scary Prairie en Western Nightmares keren terug naar Slagharen
Na het succes van vorig jaar keren de Halloween-events dit najaar terug in Slagharen met een uitgebreider programma.
04/09/24
Exclusief voor leden
Weer drie edities grote techniekbeurs naar Utrecht
Beurscomplex Koninklijke Jaarbeurs en FPT-VIMAG melden dat zij hun samenwerking rondom TechniShow verlengen met minimaal drie nieuwe edities.
30/08/24
Toverland voorbereiding op 13 Halloween Nights
In oktober en november nemen in attractiepark Toverland angstaanjagende griezels de macht over Toverland tijdens 13 Halloween Nights in 2024.
29/08/24
Exclusief voor leden
Interactieve beleving fort Nigtevecht
Hoe werkt een waterlinie? Hoe vuur je een kanon af? Hoe was het soldatenleven in de Eerste Wereldoorlog op het fort? De antwoorden op deze vragen krijg je in de multimediale en interactieve beleving ‘Bewapend met water’ van Natuurmonumenten op Fort bij Nigtevecht bij Abcoude.

||| Agenda |||

Momenteel geen berichten aanwezig.