Geplaatst op: 04-09-2024
Auteur: redactie
Uitgever: NRIT Media

Scary Prairie en Western Nightmares keren terug naar Slagharen

Scary Prairie en Western Nightmares keren terug naar Slagharen

Na het succes van Scary Prairie en Western Nightmares vorig jaar, keren de halloween-events dit najaar terug naar Attractie- & Vakantiepark Slagharen. Vorig jaar werd Halloween voor het eerst gevierd. Dit jaar gaat het park het event verder uitbouwen: "We hebben vorig jaar zoveel enthousiaste reacties ontvangen. We breiden daarom deze Halloween ons programma verder uit", zegt een woordvoerder van Slagharen. Zo is Crows Nest dit jaar overdekt en wordt er voor het eerst een Monsterwalk georganiseerd. 

Overdag is er een ander programma dan ’s avonds. Scary Prairie is speciaal gericht op gezinnen met kinderen, terwijl ’s avonds Western Nightmares plaatsvindt, geschikt voor oudere kinderen en volwassenen. ‘’De acteurs staan klaar om jou de nachtmerrie van je leven te bezorgen’’, aldus Slagharen. Slagharen won vorig jaar twee Scare Awards voor Halloween. Het park kreeg onder andere de publieksprijs voor Western Nightmares.

In de restaurants en winkels is een speciaal assortiment toegespitst op Halloween, met onder andere een halloweenbuffet speciaal voor families tijdens Western Nightmares in Big Jake.

Scary Prairie

Overdag bestaat het park uit drie themagebieden: Pumpkin Market, Main Street en de dit jaar uitgebreide Lost Trail. ‘’Ontmoet hier de bijzondere bewoners allen met hun eigen verhalen en opdrachten’’, aldus het attractiepark. Randy en Rosie – de mascottes van het park – presenteren hun halloweenshow in de Music Hall. In Outcast Camp is het mogelijk om Western Reizigers te ontmoeten, terwijl je in Crows Nest kan dwalen in het strodoolhof. Crows Nest is dit jaar compleet anders dan vorig jaar, het doolhof wordt geheel overdekt. De familie Bones, vorig jaar al onderdeel van Scary Prairie, keert dit jaar terug naar The Manor.

Western Nightmares

Ruim zeventig acteurs werken mee aan Western Nightmares. Ze gaan er volgens het attractiepark alles aan doen om bezoekers de stuipen op het lijf te jagen. Nieuw dit jaar is de Monsterwalk om 18:00 uur. Tijdens deze wandeltocht lopen alle acteurs een speciale route door het park. Het attractiepark geeft aan dat Western Nightmares alleen geschikt is voor echte durfallen vanaf 14 jaar. ‘’Bereid je voor op een angstaanjagende tocht. Sta oog in oog met de donkere kant van het Wilde Westen’’, aldus de woordvoerder. Er zijn in totaal drie walkthroughs en drie scare zones, zo kun je in The Manor een angstaanjagende tocht maken, terwijl in Crows Nest duistere kraaien de scepter zwaaien. In Outcast Camp kun je het kamp van de verschoppelingen bezoeken. Vorig jaar werden bezoekers verrast met een bruiloft in de kerk van Slagharen. Slagharen onthult dat bezoekers ook dit jaar weer verrast kunnen worden op een bijzondere locatie. 

Nieuw karakter

Voor Scary Prairie heeft Slagharen dit jaar een nieuw harig personage ontwikkeld. Dit personage gaat hét gezicht worden van het familievriendelijke Halloween festival. Binnenkort wordt dit karakter gepresenteerd met een serie video’s die op sociale media gaan verschijnen.

Trefwoorden: Attractieparken, evenementen, lesuren

CELTH
 
   
   
   
   

   

   
   

   
   
   

   


||| Nieuws |||

16/09/24
Bieb motor voor veel kleine evenementen en activiteiten
De bieb blijkt een motor in kleine evenementen in de buurt. Daarmee is het goed voor veel recreatieve activiteiten. In 2023 organiseerden de openbare bibliotheken 32 procent meer activiteiten dan een jaar eerder.
16/09/24
Exclusief voor leden
Kossmanndejong levert immersieve tentoonstelling op Boerenoorlog
In het Engelse Cornwall heeft Amsterdams ontwerpbureau Kossmanndejong een immersieve, multimediale tentoonstelling gemaakt over de weerstand en strijd van een unieke historische gebeurtenis. Het vertelt het verhaal van de Tweede Anglo-Boerenoorlog (1899-1902) in Zuid-Afrika en de Britse concentratiekampen, waarbij het activisme van Emily Hobhouse centraal staat.
16/09/24
Exclusief voor leden
VakantieVeilingen van Talpa naar House of Tickets
Megaster Robbie Williams wordt Feel-Good-Ambassadeur van het nieuwe cruiseschip Mein Schiff Relax. TUI Cruises gaat een meerjarig partnerschap aan met de bekende artiest voor Mein Schiff.
16/09/24
Exclusief voor leden
Robbie Williams wordt ambassadeur bij TUI Mein Schiff Relax
Megaster Robbie Williams wordt Feel-Good-Ambassadeur van het nieuwe cruiseschip Mein Schiff Relax. TUI Cruises gaat een meerjarig partnerschap aan met de bekende artiest voor Mein Schiff.
13/09/24
Nooit eerder zo snel vloer Recreatie Vakbeurs volgeboekt
Over twee maanden vindt de 22e editie van Recreatie Vakbeurs plaats op 12, 13 en 14 november 2024. De beursorganisatie is trots op een nieuw record, de beursvloer is volledig volgeboekt. Nooit eerder is dit vakevenement zo snel volgeboekt geweest.
13/09/24
Center Parcs kiest voor bureau VML
Na een pitchronde tussen drie kanshebbers kwam communicatiebureau VML als winnaar uit de bus voor Center Parcs. Dit wereldwijd opererende creatieve bedrijf is sinds september 2024 verantwoordelijk voor alle Center Parcs-campagnes.
11/09/24
Hoger beroep over mountainbikeroute Sallandse Heuvelrug
Routenetwerken Twente is het niet eens met de gerechtelijke uitspraak over de langere sluiting van de mountainbikeroute op de Sallandse Heuvelrug en gaat in hoger beroep. De beheerorganisatie zet nu ook eigen onderzoek naar flora en fauna in.
11/09/24
Pier Scheveningen krijgt hotel, wellness en congrescentrum
Het reuzenrad blijft het icoon na de uitvoering van de nieuwe plannen voor de kenmerkende Pier van Scheveningen. De eigenaren willen meer leisurefuncties toevoegen aan de constructie die dringend aan renovatie toe is.

||| Agenda |||

23/09/24
23/09/24 t/m 23-09-24: Toerisme Top 2024
De zevende editie van de Toerisme Top wordt op maandag 23 september 2024 in Venlo georganiseerd. Het...
24/09/24 t/m 26-09-24
24/09/24 t/m 26-09-24: IAAPA EXPO EUROPE 2024
The leisure industry’s premier event in Europe arrives to Amsterdam, the Netherlands in 2024. Get...
27/09/24
27/09/24 t/m 27-09-24: Masterclass voor Startende Reisorganisaties
De VvKR organiseert op vrijdag 27 september in Nieuwegein de zesde Masterclass voor Startende Reisor...
01/10/24
01/10/24 t/m 01-10-24: De Legacy van Themajaren
Op dinsdag 1 oktober organiseert Netwerk Citymarketing Nederland de bijeenkomst ‘Legacy van themaj...
02/10/24
02/10/24 t/m 02-10-24: Duurzaamheidscongres Kampeerbranche
ANWB, BOVAG, HISWA-RECRON, Kampeer & Caravan Industrie (KCI), Kampeer & Caravan Jaarbeurs (K...