Geplaatst op: 20-09-2024
Auteur: Marc Gerlings

Groningen helpt ondernemers met verduurzaming

Groningen helpt ondernemers met verduurzaming
Groningse mkb'ers kunnen terecht bij het energieloket Groningen Werkt Slim voor een gratis startadvies in verduurzaming. Ondernemers die al wat verder zijn in hun verduurzamingstraject, kunnen vanaf 21 september subsidie aanvragen bij de provincie Groningen voor het inwinnen van financieel, juridisch of technisch advies.

Denk daarbij bijvoorbeeld aan hulp bij de aanvraag van een subsidie of lening, het opstellen van een onderhoudsplan voor meerdere jaren of de berekening voor een dakconstructie om zonnepanelen te plaatsen. Het geld is niet bedoeld voor het uitvoeren van de verduurzamingsmaatregelen.

Platform voor Groningse ondernemers

Het platform Groningen Werkt Slim is opgericht om ondernemers uit de provincie Groningen te stimuleren en hen op weg te helpen bij verduurzaming. Naast informatie en tips biedt Groningen Werkt Slim ook de mogelijkheid voor een gratis adviesgesprek met een energieadviseur. Deze geeft inzicht in de stappen die genomen kunnen worden op het gebied van energiebesparing. Een afspraak met een energieadviseur inplannen kan via de website groningenwerktslim.com.

Subsidie aanvragen

Subsidie aanvragen kan vanaf 21 september 2024 tot 1 maart 2027, tenzij de subsidiepot eerder leeg is. In totaal is er € 645.000 beschikbaar. Hiermee kan de provincie maximaal 258 ondernemers ondersteunen; de provincie draagt maximaal 50% bij aan de advieskosten, tot een bedrag van € 2.500 per ondernemer. Meer informatie is te vinden op de website van de provincie Groningen.
Trefwoorden: mkb, duurzaam, subsidie, beleid

CELTH
 
   
   
   
   

   

   
   

   
   
   

   


||| Nieuws |||

20/09/24
Exclusief voor leden
Jachthaven open bij Blauwestad
Met de opening van twee nieuwe bruggen en een extra jachthaven is weer een vernieuwing bereikt in He...
08/07/24
Grotere boten kunnen via Súd Ie van Dokkum naar Lauwersoog
De Vaarroute Súd Ie is sinds kort in zijn geheel bevaarbaar voor boten in de DM-klasse met een beperkte diepgang en met een maximale hoogte van 2.40 meter. Om dit mogelijk te maken zijn alle bruggen op de route de afgelopen jaren verhoogd naar 2.50 meter.
01/07/24
Exclusief voor leden
165 schepen maken erfgoedtour - 15 etappeplaatsen
De Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historisch Bedrijfsvaartuig (LVBHB) bestaat dit jaar een halve eeuw. Op 6 juli begint vanuit Middelburg een spectaculaire erfgoedtour door het hele land met circa 165 historische schepen.
28/06/24
Exclusief voor leden
Recreatievaartuigen met AI geteld
Waterrecreatie Nederland heeft een AI-model ontwikkeld dat recreatievaartuigen op water en land kan tellen. Via satellietbeelden uit open data zijn er in de zomer van vorig jaar landelijk zo’n 211 duizend recreatieboten in Nederland geteld.
17/05/24
Suppers maken Nederlandse wateren schoon in tour
Deze zomer worden Clean up on Tours georganiseerd. Deelname is gratis en voor al het materiaal, inclusief sup en instructeur, wordt gezorgd.
16/05/24
Bijzondere mijlpaal: 200 stranden en jachthavens voeren de Blauwe Vlag in 2024
Dit jaar hebben maar liefst 200 bedrijven de prestigieuze Blauwe Vlag ontvangen, waarvan 143 havens, 50 stranden en 7 binnenstranden. De afgelopen jaren groeit vooral het aantal Blauwe Vlaggen bij jachthavens
19/04/24
Onderzoek naar Europees vaarbewijs
De Europese Commissie wil weten wat de voor- en nadelen van een eventueel uniform vaarbewijs of vaar...
05/04/24
Exclusief voor leden
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen
Op donderdag 28 maart hebben de veertien gemeenten van het Friese vasteland, Wetterskip Fryslân en Provincie Fryslân een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor het oeverbeheer in Fryslân. Zo is duidelijk wie voor het beheer van de 1.760 kilometer aan oevers langs de Friese vaarwegen verantwoordelijk is.

||| Agenda |||

Momenteel geen berichten aanwezig.