Geplaatst op: 20-09-2024

Internetten tijdens je vakantie? Gebruik een VPN

Internetten tijdens je vakantie? Gebruik een VPN

Wil jij ook genieten van een zorgeloze vakantie, zonder je zorgen te maken over je online veiligheid? Dan is het gebruik van een VPN de perfecte oplossing. Met een VPN kun je veilig en anoniem internetten, zelfs als je verbonden bent met openbare wifi-netwerken. In dit artikel geven we je alle informatie die je nodig hebt om optimaal te kunnen profiteren van een VPN tijdens je vakantie.


Waarom is een VPN belangrijk voor je vakantie?

Tegenwoordig is internet niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Ook tijdens je vakantie wil je wellicht online activiteiten blijven doen, zoals het bekijken van je favoriete series, het raadplegen van je bankrekening of het versturen van belangrijke e-mails. Het probleem is echter dat openbare wifi-netwerken vaak onveilig zijn. Hackers kunnen gemakkelijk jouw gegevens onderscheppen en misbruiken. Een VPN zorgt ervoor dat al je internetverkeer wordt versleuteld, waardoor je gegevens beschermd zijn tegen pottenkijkers. Hoewel een VPN tijdens je vakantie ideaal is, is het ook slim om er in Nederland een te gebruiken. Vooral wanneer je veel gebruikmaakt van openbare netwerken op stations of in de bus en trein.


Wat is een VPN en hoe werkt het?

Een VPN, wat staat voor Virtual Private Network, creëert een beveiligde verbinding tussen jouw apparaat en het internet. Zodra je verbinding maakt met een VPN-server, wordt al jouw internetverkeer via deze server geleid. Hierdoor lijkt het alsof je je op een andere locatie bevindt en worden je gegevens versleuteld. Dit maakt het vrijwel onmogelijk voor hackers om bij jouw gegevens te komen. Uiteraard ben je nooit 100 procent veilig, maar als je geen bijzondere dingen doet, dan ben je voor hackers allesbehalve interessant.


Voordelen van een VPN tijdens je vakantie

Een VPN versleutelt al jouw internetverkeer, waardoor je veilig kunt surfen op het web, zelfs op openbare netwerken. Met een VPN kun je online anoniem blijven. Je echte IP-adres wordt verborgen en vervangen door het IP-adres van de VPN-server. Daarnaast kun je geografische blokkades omzeilen. Zo kun je ook op vakantie genieten van je favoriete series en films die normaal gesproken niet beschikbaar zijn in het land waar je verblijft. Door het gebruik van een VPN verminder je de kans dat hackers toegang krijgen tot je persoonlijke gegevens en accounts. Reden genoeg om het gewoon eens te proberen. Vaak kun je met een gratis proefaccount beginnen, zodat je geen verdere kosten hoeft te maken.


Hoe kies je de juiste VPN?

Het kiezen van de juiste VPN kan lastig zijn, aangezien er tegenwoordig zoveel opties zijn. Zo is het verstandig om online verschillende VPN aanbieders te vergelijken, zodat je niet alleen zeker weet dat je de juiste prijs betaalt, maar ook zeker weet dat de VPN aanbieder die je kiest, ook aan je wensen voldoet. Zo is het bijvoorbeeld wel prettig om te weten dat je gegevens ook echt veilig zijn. Waar je ook naar moet kijken, is de snelheid van de VPN. Hoewel dit tegenwoordig vaak wel goed geregeld is, kan het zijn dat er in bepaalde landen wat problemen kunnen zijn.


Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten.
  • CELTH
     
       
       
       
       

       

       
       

       
       
       

       


    ||| Nieuws |||

    27/09/24
    Exclusief voor leden
    Sterke zomer voor TUI
    Reisbedrijf TUI heeft een prima zomer achter de rug. In vergelijking met de zomer van 2023 lagen de boekingen voor vakanties en vliegtickets 6% voor bij een 3% hogere gemiddelde prijs. In totaal heeft TUI 14,7 miljoen zomerboekingen verwerkt.
    27/09/24
    IAAPA Expo Europe 2024 breekt records in Amsterdam
    IAAPA Expo Europe sluit af in de RAI Amsterdam met het hoogste aantal geregistreerde deelnemers in de geschiedenis van de regio. Dit jaar brak het evenement het EMEA-record voor de grootste beursvloer ooit, met meer dan 18.000 vierkante meter aan tentoonstellingsruimte.
    27/09/24
    Exclusief voor leden
    Frank Spooren kondigt vertrek aan bij VVV Texel
    Na 8,5 jaar als directeur van VVV Texel, heeft Frank Spooren zijn vertrek aangekondigd. Per 1 maart 2025 zal hij zijn taken overdragen aan een nog te benoemen opvolger.
    27/09/24
    Exclusief voor leden
    Nelson Mandelapark aan Maashaven stap dichterbij
    Het Nelson Mandelapark in Rotterdam Zuid wordt een heuvelachtig park van 7 hectare in het water van de Maashaven. Die haven wordt voor een deel gedempt. Het college van burgemeester en wethouders legt het bestemmingsplan nu voor aan de gemeenteraad.
    27/09/24
    Exclusief voor leden
    Document Nederland 2024: Eddo Hartmann fotografeert festivals
    Kleurrijke en energieke festivals blijven mensen boeien. Eddo Hartmann fotografeert het onderwerp festivals voor de jaarlijkse Rijksmuseum foto-opdracht Document Nederland.
    26/09/24
    Iconische cowboy te paard keert terug naar Slagharen
    De iconische cowboy op zijn paard die jarenlang pronkte op de dome van Wild West Adventure is terug op de vertrouwde plek in een fonkelnieuwe outfit.
    26/09/24
     Bureau toerisme en de gemeente West Betuwe lanceren interactieve informatiezuilen
    Wethouder lanceerde namens college de digitale kiosk in West Betuwe. Op vier locaties in de gemeente staan nu digitale, interactieve zuilen met informatie.
    26/09/24
    Bestemming Noordoost-Brabant lanceert Podwalk “Mythes van Bosch”
    's-Hertogenbosch heeft een nieuw interactief erfgoedproduct, de gps-gestuurde audiotour met een reis dor het leven en werk van de schilder Jheronimus Bosch.

    ||| Agenda |||

    01/10/24
    01/10/24 t/m 01-10-24: De Legacy van Themajaren
    Op dinsdag 1 oktober organiseert Netwerk Citymarketing Nederland de bijeenkomst ‘Legacy van themaj...
    02/10/24
    02/10/24 t/m 02-10-24: Duurzaamheidscongres Kampeerbranche
    ANWB, BOVAG, HISWA-RECRON, Kampeer & Caravan Industrie (KCI), Kampeer & Caravan Jaarbeurs (K...
    10/10/24
    10/10/24 t/m 10-10-24: Education & Research Day
    Op donderdag 10 oktober 2024 organiseert de Hotelschool The Hague een Education & Research Day. ...
    12/10/24 t/m 13-10-24
    12/10/24 t/m 13-10-24: Campervan Days
    Tien vooraanstaande Nederlandse campermerken en NKC organiseren een gloednieuw event; Campervan Days...
    15/10/24
    15/10/24 t/m 15-10-24: Discover Your Future Networking Event
    De Academy for Leisure & Events van de Breda University of Applied Sciences organiseert op dinsd...