Geplaatst op: 25-09-2024
Auteur: Redactie
NRIT

Podcastserie: De Duurzaamheidstransitie

Podcastserie: De Duurzaamheidstransitie

Breda University of Applied Sciences heeft een nieuwe podcastserie gelanceerd: De Duurzaamheidstransitie. Deze wekelijkse podcast, geproduceerd door het transversale lectoraat Duurzaamheidstransities, biedt een podium aan pioniers die actief bijdragen aan de duurzaamheidstransitie. Elke aflevering bevat inspirerende praktijkverhalen en inzichten van professionals uit diverse sectoren, zoals toerisme en de hotelbranche.

De podcast wordt gepresenteerd door BUas onderzoekers Rob van der Rijt, Michiel Buis en Professor Frans Melissen. Zij interviewen experts die ondanks de complexiteit van duurzaamheidstransities een betekenisvolle bijdrage leveren aan een duurzamere toekomst. De gasten variëren van ondernemers en onderzoekers tot beleidsmakers en activisten, die allemaal hun unieke perspectieven en praktische handvatten delen.

Rol pakken in duurzaamheidstransitie

Het doel van de podcast is om luisteraars te inspireren en hen te helpen hun eigen rol in de duurzaamheidstransitie te ontdekken. "Iedereen kan een bijdrage leveren, op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo,” benadrukken de makers. De verhalen illustreren dat de weg naar duurzaamheid vol uitdagingen kan zijn, maar dat experimenteren en leren van fouten essentieel zijn.

Met podcastserie hoopt het lectoraat van Breda University of Applied Sciences professionals en organisaties te ondersteunen bij hun zoektocht naar innovatieve oplossingen en samenwerkingsvormen voor een duurzamere wereld. "Want de duurzaamheidstransitie is mensenwerk en vraagt om samenwerken”, aldus Frans Melissen.

Praktisch

De podcast is wekelijks te beluisteren via De Duurzaamheidstransitie | RSS.com en op platforms zoals Spotify, Apple Podcasts en Amazon Music. Er staan inmiddels al vier afleveringen online.

Link: https://rss.com/podcasts/de-duurzaamheidstransitie/
Trefwoorden: duurzaam toerisme, beleid, ondernemen

CELTH
 





   

   

   
   
   

   

||| Nieuws |||

20/12/24
Zeeuwse vrijetijdseconomie goed voor 3,4 miljard euro
Het HZ Kenniscentrum Kusttoerisme heeft de totale economische waarde van de vrijetijdseconomie in Zeeland in kaart gebracht. In 2023 genereerde deze sector een omzet van maar liefst €3,4 miljard euro.
18/12/24
Laag vpb-tarief niet effectief voor mkb-bedrijven
Het lage tarief in de vennootschapsbelasting (vpb) is niet geschikt om het midden- en kleinbedrijf (mkb) te ondersteunen. De voordelen komen bij niet-mkb bedrijven terecht, meldt CPB. Het grootste deel van de bedrijven in toerisme en recreatie zijn mkb-bedrijven.
11/12/24
Exclusief voor leden
RMO vaste zaal Oude Midden-Oosten vernieuwd
De permanente tentoonstelling ‘Het oude Midden-Oosten’ in het Rijksmuseum van Oudheden (Leiden) is vernieuwd en opent op 20 december de deuren voor publiek.
11/12/24
Meer dag- en verblijfsbezoek voor Gelderland
Gelderland blijft een populaire vakantiebestemming. Het afgelopen derde kwartaal, met daarin de zomervakantie, trok de provincie ruim 1,6 miljoen overnachtende gasten. Dat is een stijging van 5,5% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
10/12/24
Trendpublicatie 2025: Een blik op de toekomst van reizen
NBTC heeft de Trendpublicatie 2025 uitgebracht. Daarin 12 trends waarop toeristisch Nederland kan inspelen.
05/12/24
Routebureau Fryslân ondergebracht bij recreatieschap Marrekrite
Recreatieschap Marrekrite krijgt er een extra taak bij met het Routebureau Fryslân. Daarvoor was de regie op en ontwikkeling van thematische routes wat versnipperd. Het was echter van belang om dit werk structureel te borgen, waarbij Recreatieschap Marrekrite als meest geschikte partij werd gezien.
05/12/24
Relatief veel problematische schulden in vrijetijdssector
Zes procent van de Nederlandse bedrijven ervaart de schuldenlast als problematisch. Daarbij staat de horeca aan top en ook cultuur, sport en recreatie scoren hoog.
04/12/24
Nieuwe natuur bij Schokeiland
Er komt nieuwe natuur in Flevoland bij Schokeiland. Dat is relevant voor de toeristische sector. Schokeiland is één van de dertien Nederlandse Unesco Werelderfgoederen.