Geplaatst op: 25-09-2024
Auteur: Klaas van Erp
NRIT
Publicatie: R&T 2024-4

Samen op reis……

Samen op reis……

In de 45 jaren dat Maas recreatie bedrijfsmakelaardij actief is in het taxeren, aan- en verkopen van recreatie- en watersportbedrijven, hebben wij veel leuke dingen gedaan, maar dit is wel heel bijzonder!

Dit keer organiseren we samen met Leisurebrains en Prosuco een netwerk- en inspiratiereis voor ondernemers in de recreatie naar Porto en de Douro Vallei in Portugal. De reis wordt georganiseerd door Never Ever Blue.

Een reis georganiseerd door en voor ondernemers in de vrijetijdssector! Een reis die je de mogelijkheid biedt om je samen met vakgenoten te laten inspireren en een kijkje te laten nemen bij andere ondernemers in Portugal. Wat zoeken en vinden toeristen op bestemmingen in andere landen? En kan ik die beleving ook naar mijn bedrijf of regio halen? Kortom: een reis om je nog scherper te maken!

Een ondernemer die we onder andere gaan bezoeken is wijnproducent Maarten van Luyt, (https://www.luytwines.com). Een inspirerende ondernemer die de hele wereld heeft bereisd en ervoor heeft gekozen om te settelen in Portugal. Daar maakt hij zijn eigen LUYT-wijn en kunnen gasten zich onderdompelen in de wijngaard terwijl ze verblijven in een prachtige kamer met floor-to-ceiling uitzicht op de wijngaarden.

Ga je met ons mee van maandag 14 t/m donderdag 17 oktober 2024?

Het wordt een mix van beleven, ervaren, ontdekken, verrassingen, unieke plekken bezoeken, te gekke ondernemers ontmoeten, onvergetelijke verblijfplekken bezoeken, heerlijk eten en drinken... en dat alles onder de stralende Portugese zon! Inmiddels zijn er ruim 20 deelnemers, er zijn nog maar een beperkt aantal plaatsen! Volg onderstaande link naar de pagina met meer informatie en om je aan te melden.

Meer weten of eens praten over de markt?

Mail of bel ons: info@maasrbm.nl/ Klaas van Erp 06-53424147 
Maas recreatie bedrijfsmakelaardij
www.maasrbm.nl

Link: https://form.jotform.com//240652074786361

CELTH
 
   
   
   
   

   

   
   

   
   
   

   


||| Nieuws |||

04/10/24
Rabobank: Ketens dominanter in horeca en recreatie
Ketens worden tot 2040 steeds dominanter in de sectoren horeca en recreatie. Ondernemers doen er goed aan zich te richten op een flexibel en betaalbaar concept. En bedrijven moeten zelf de regie nemen op verduurzamen, anders dicteren ketenpartners die voor je. Dat zijn enkele opmerkelijke conclusies van Rabobank in haar nieuwe Sectorvisie Horeca & Recreatie.
03/10/24
Exclusief voor leden
Hertzinger Green Connect,eVentje en De Lemeler Esch winnen duurzame kampeerawards
Op het Duurzaamheidscongres Kampeerbranche zijn de duurzame kampeerawards uitgereikt. Hertzinger Green Connect,eVentje en De Lemeler Esch gingen er met de Awards vandoor.
02/10/24
Exclusief voor leden
EuroParcs veroordeeld voor oneerlijke handelspraktijk
Een flinke domper voor EuroParcs. Het bedrijf is door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld tot het terugbetalen van de volledige verkoopprijs van een recreatiewoning. De rechtbank vindt dat er sprake is van een oneerlijke handelspraktijk. EuroParcs gaat in hoger beroep
30/09/24
Exclusief voor leden
Belgische studenten in finale Sustainable Hospitality Challenge
Voor de allereerste keer bereiken Thomas More-studenten de wereldfinale van de prestigieuze Sustainable Hospitality Challenge 2024. De internationale wedstrijd brengt meer dan 70 topuniversiteiten en hogescholen samen om innovatieve oplossingen te bedenken voor duurzaamheid in de hospitality sector.
25/09/24
Exclusief voor leden
Eigenaren EuroParcs moeten bijstorten van schuldeisers
EuroParcs zit in zwaar weer en gaat gebukt onder grote schulden. Inmiddels hebben de eigenaren, waaronder investeringsfonds Waterland, miljoenen moeten bijstorten om de controle over het bedrijf te behouden.
25/09/24
Samen op reis……
In de 45 jaren dat Maas recreatie bedrijfsmakelaardij actief is in het taxeren, aan- en verkopen van recreatie- en watersportbedrijven, hebben wij veel leuke dingen gedaan, maar dit is wel heel bijzonder!
25/09/24
Nederlandse vakantiegangers verlaten Nederland na BTW-verhoging
De aangekondigde btw-verhoging van 12% door het kabinet zal een zware klap betekenen voor recreatieondernemers. Veel vakantiegangers die in het verleden nog voor Nederland als vakantiebestemming kozen, dreigen ons land te verlaten. Vooral ondernemers in landelijke gebieden en grensregio’s maken zich zorgen.
25/09/24
Een tafel voor niemand? Vier scenario's voor het arbeidsmarkttekort in toerisme en hospitality
Wat brengt de toekomst voor toerisme? Zijn dat robots in de keuken, virtuele avonturen of structurele personeelstekorten? Lector ‘Disruption, Innovation and New Phenomena’ Ian Yeoman bij NHL Stenden Hogeschool, schetste in zijn inauguratiespeech vier scenario's voor de sector.

||| Agenda |||

12/10/24 t/m 13-10-24
12/10/24 t/m 13-10-24: Campervan Days
Tien vooraanstaande Nederlandse campermerken en NKC organiseren een gloednieuw event; Campervan Days...
12/11/24 t/m 14-11-24
12/11/24 t/m 14-11-24: Recreatie Vakbeurs 2024
Op 12, 13 & 14 november 2024 vindt de jaarlijkse Recreatie Vakbeurs plaats in Evenementenhal Har...
28/11/24
28/11/24 t/m 28-11-24: Toeristische Ontmoetingsdag
Op donderdag 28 november organiseren Impuls Zeeland en het HZ Kenniscentrum Kusttoerisme de Toeristi...