Geplaatst op: 02-10-2024
Auteur: redactie
Uitgever: NRIT Media

ANWB Caravan en Camper van het Jaar 2025

ANWB Caravan en Camper van het Jaar 2025

De titel ANWB Caravan van het Jaar 2025 gaat naar de Tabbert Cazadora, een betaalbare, luxe caravan. De nieuwe Nederlandse camperbouwer VAN-Jorn valt in de prijs voor de titel Camper van het jaar 2025, volgens de ANWB/NKC is deze camper vooral te prijzen door zijn baanbrekend modulaire bouwwijze.

 

De Caravan en Camper van het Jaar is een initiatief van ANWB Kamperen. Dit jaar hebben de ANWB en de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) samengewerkt om de ANWB/NKC Camper van het Jaar te organiseren. De nieuwe of sterk vernieuwde modellen voor 2025 zijn beoordeeld door een vakjury en een publieksjury. De beoordelingscriteria omvatten innovatie, bouwwijze, ontwerp van het interieur en exterieur, afwerking, uitrusting, originaliteit en de prijs-kwaliteitverhouding.

 

Caravan van het Jaar: Tabbert Cazadora 

Tabbert is onder de vleugels van Knaus, dat het merk ongeveer vijftien jaar geleden heeft overgenomen, uitgegroeid tot een sterke speler in de markt van betaalbare, luxe caravans. De nieuwe Tabbert Cazadora serie vervangt de Da Vinci serie.

 

Dit vindt de jury

"De Tabbert Cazadora is een zeer nette caravan, afgewerkt met goede materialen en heeft een luxe uitstraling. De standaard uitrusting is zeer compleet en de prijs-kwaliteitverhouding is prima. De elegante buitenkant, het stalen Dyonic chassis en de FoldXpand-achterwand die 10 cm extra ruimte biedt met moderne led-achterlichten, zijn hier voorbeelden van. De service-box met watervulopening, aftapkranen, boiler en stroomaansluiting is handig, alles is toegankelijk via één serviceluik. Het interieur is zorgvuldig afgewerkt met kwalitatief goede materialen zoals strakke bovenkastjes met soft-close, automatische vergrendeling en trilvaste legplanken. De sfeer is warm door de luxe bekleding, donkere houttinten en wanden met ruitelementen. De geïntegreerde sfeerverlichting en de wand met fotolijstjes voor je vakantieherinneringen maken de ruimte gezellig en huiselijk.”

De Tabbert Cazadora is te koop vanaf € 27.890.

 

Camper van het Jaar: VAN-Jorn modulaire buscamper

VAN-Jorn is een Nederlandse camperbouwer die bestelwagens ombouwt met een modulair systeem, geïnspireerd door organische vormen uit de natuur. De basis is een geïsoleerde en gestoffeerde bus (van een van de Stellantis-merken of een Mercedes-Benz Sprinter), met montagerails en stroompunten langs de wanden en het dak.

 

Dit vindt de jury

"De modulaire bouwwijze van VAN-Jorn zal veel kampeerders aanspreken. Door gebruik te maken van losse, uitwisselbare modules kan iedereen zijn favoriete indeling kiezen, wat uniek is in de camperbouw. De gepassioneerde, jonge makers hebben goed nagedacht over verschillende stijlen en smaken. Opvallend is de nieuw ontwikkelde badkamermodule met douche en toilet, wat in deze klasse zeer bijzonder is. De materialen van hout en aluminium geven een duurzame uitstraling en de organische vormen zorgen voor een ruimtelijk effect. De jury prijst dit Nederlandse initiatief omdat het beginnende camperaars veel mogelijkheden biedt binnen een betaalbaar segment.”

De VAN-Jorn is te koop vanaf €70.000. Het interieur is afzonderlijk verkrijgbaar vanaf €30.000.

Trefwoorden: Caravan, camper, marketing, toerisme

CELTH
 
   
   
   
   

   

   
   

   
   
   

   


||| Nieuws |||

03/10/24
ZigZag campagne in Breda voor cultuur
Om aandacht te vestigen op het rijke cultuuraanbod in de stad is Breda Marketing in opdracht van Gemeente Breda gestart met de campagne ‘ZigZag door cultureel Breda’. De campagne etaleert de mix in aanbod, van groot tot ‘klein dat groots is’.
02/10/24
ANWB Caravan en Camper van het Jaar 2025
De Tabbert Cazadora en de camper VAN-Jorn zijn in de prijzen gevallen voor het jaar 2025 door de ANWB en de Nederlandse Kampeerauto Club.
27/09/24
Exclusief voor leden
Frank Spooren kondigt vertrek aan bij VVV Texel
Na 8,5 jaar als directeur van VVV Texel, heeft Frank Spooren zijn vertrek aangekondigd. Per 1 maart 2025 zal hij zijn taken overdragen aan een nog te benoemen opvolger.
23/09/24
Campagne ‘Hey Nachbar komm mal drüber!’ op ludieke wijze gelanceerd in Nordhorn
Een opvallend oranje VW-busje reed door het duitse Nordhorn om de speciale Overijsselkranten uit te delen ter promotie van Overijssel in 'das andere Holland.
16/09/24
Exclusief voor leden
VakantieVeilingen van Talpa naar House of Tickets
Megaster Robbie Williams wordt Feel-Good-Ambassadeur van het nieuwe cruiseschip Mein Schiff Relax. TUI Cruises gaat een meerjarig partnerschap aan met de bekende artiest voor Mein Schiff.
09/09/24
Exclusief voor leden
TUI opent winkel in Rijssen
Rijssen heeft het lang zonder een lokaal reisbureau moeten doen. Maar dat is met de komst van de TUI shop Rijssen verleden tijd.
04/09/24
DierenPark Amersfoort nieuwste lid van Club van Elf
De Club van Elf versterkt elkaar op het gebied van verschillende sociale culturele thema's en werken samen om gezamenlijke doelen te bereiken.
28/08/24
Breda verwelkomt studenten en nodigt ze uit Breda te beleven
Het nieuwe collegejaar 2024-2025 is begonnen en Breda verwelkomt ruim 6.000 nieuwe hbo- en mbo-studenten met de campagne ‘Welkom thuis in jouw stad, Breda’. In totaal telt de stad meer dan 30.000 studenten.