Geplaatst op: 02-10-2024
Auteur: redactie
Uitgever: NRIT Media

ANWB Caravan en Camper van het Jaar 2025

ANWB Caravan en Camper van het Jaar 2025

De titel ANWB Caravan van het Jaar 2025 gaat naar de Tabbert Cazadora, een betaalbare, luxe caravan. De nieuwe Nederlandse camperbouwer VAN-Jorn valt in de prijs voor de titel Camper van het jaar 2025, volgens de ANWB/NKC is deze camper vooral te prijzen door zijn baanbrekend modulaire bouwwijze.

 

De Caravan en Camper van het Jaar is een initiatief van ANWB Kamperen. Dit jaar hebben de ANWB en de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) samengewerkt om de ANWB/NKC Camper van het Jaar te organiseren. De nieuwe of sterk vernieuwde modellen voor 2025 zijn beoordeeld door een vakjury en een publieksjury. De beoordelingscriteria omvatten innovatie, bouwwijze, ontwerp van het interieur en exterieur, afwerking, uitrusting, originaliteit en de prijs-kwaliteitverhouding.

 

Caravan van het Jaar: Tabbert Cazadora 

Tabbert is onder de vleugels van Knaus, dat het merk ongeveer vijftien jaar geleden heeft overgenomen, uitgegroeid tot een sterke speler in de markt van betaalbare, luxe caravans. De nieuwe Tabbert Cazadora serie vervangt de Da Vinci serie.

 

Dit vindt de jury

"De Tabbert Cazadora is een zeer nette caravan, afgewerkt met goede materialen en heeft een luxe uitstraling. De standaard uitrusting is zeer compleet en de prijs-kwaliteitverhouding is prima. De elegante buitenkant, het stalen Dyonic chassis en de FoldXpand-achterwand die 10 cm extra ruimte biedt met moderne led-achterlichten, zijn hier voorbeelden van. De service-box met watervulopening, aftapkranen, boiler en stroomaansluiting is handig, alles is toegankelijk via één serviceluik. Het interieur is zorgvuldig afgewerkt met kwalitatief goede materialen zoals strakke bovenkastjes met soft-close, automatische vergrendeling en trilvaste legplanken. De sfeer is warm door de luxe bekleding, donkere houttinten en wanden met ruitelementen. De geïntegreerde sfeerverlichting en de wand met fotolijstjes voor je vakantieherinneringen maken de ruimte gezellig en huiselijk.”

De Tabbert Cazadora is te koop vanaf € 27.890.

 

Camper van het Jaar: VAN-Jorn modulaire buscamper

VAN-Jorn is een Nederlandse camperbouwer die bestelwagens ombouwt met een modulair systeem, geïnspireerd door organische vormen uit de natuur. De basis is een geïsoleerde en gestoffeerde bus (van een van de Stellantis-merken of een Mercedes-Benz Sprinter), met montagerails en stroompunten langs de wanden en het dak.

 

Dit vindt de jury

"De modulaire bouwwijze van VAN-Jorn zal veel kampeerders aanspreken. Door gebruik te maken van losse, uitwisselbare modules kan iedereen zijn favoriete indeling kiezen, wat uniek is in de camperbouw. De gepassioneerde, jonge makers hebben goed nagedacht over verschillende stijlen en smaken. Opvallend is de nieuw ontwikkelde badkamermodule met douche en toilet, wat in deze klasse zeer bijzonder is. De materialen van hout en aluminium geven een duurzame uitstraling en de organische vormen zorgen voor een ruimtelijk effect. De jury prijst dit Nederlandse initiatief omdat het beginnende camperaars veel mogelijkheden biedt binnen een betaalbaar segment.”

De VAN-Jorn is te koop vanaf €70.000. Het interieur is afzonderlijk verkrijgbaar vanaf €30.000.

Trefwoorden: Caravan, camper, marketing, toerisme

CELTH
 
   
   
   
   

   

   
   

   
   
   

   


||| Nieuws |||

04/10/24
Rabobank: Ketens dominanter in horeca en recreatie
Ketens worden tot 2040 steeds dominanter in de sectoren horeca en recreatie. Ondernemers doen er goed aan zich te richten op een flexibel en betaalbaar concept. En bedrijven moeten zelf de regie nemen op verduurzamen, anders dicteren ketenpartners die voor je. Dat zijn enkele opmerkelijke conclusies van Rabobank in haar nieuwe Sectorvisie Horeca & Recreatie.
03/10/24
Exclusief voor leden
Hertzinger Green Connect,eVentje en De Lemeler Esch winnen duurzame kampeerawards
Op het Duurzaamheidscongres Kampeerbranche zijn de duurzame kampeerawards uitgereikt. Hertzinger Green Connect,eVentje en De Lemeler Esch gingen er met de Awards vandoor.
02/10/24
Exclusief voor leden
EuroParcs veroordeeld voor oneerlijke handelspraktijk
Een flinke domper voor EuroParcs. Het bedrijf is door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld tot het terugbetalen van de volledige verkoopprijs van een recreatiewoning. De rechtbank vindt dat er sprake is van een oneerlijke handelspraktijk. EuroParcs gaat in hoger beroep
30/09/24
Exclusief voor leden
Belgische studenten in finale Sustainable Hospitality Challenge
Voor de allereerste keer bereiken Thomas More-studenten de wereldfinale van de prestigieuze Sustainable Hospitality Challenge 2024. De internationale wedstrijd brengt meer dan 70 topuniversiteiten en hogescholen samen om innovatieve oplossingen te bedenken voor duurzaamheid in de hospitality sector.
25/09/24
Exclusief voor leden
Eigenaren EuroParcs moeten bijstorten van schuldeisers
EuroParcs zit in zwaar weer en gaat gebukt onder grote schulden. Inmiddels hebben de eigenaren, waaronder investeringsfonds Waterland, miljoenen moeten bijstorten om de controle over het bedrijf te behouden.
25/09/24
Samen op reis……
In de 45 jaren dat Maas recreatie bedrijfsmakelaardij actief is in het taxeren, aan- en verkopen van recreatie- en watersportbedrijven, hebben wij veel leuke dingen gedaan, maar dit is wel heel bijzonder!
25/09/24
Nederlandse vakantiegangers verlaten Nederland na BTW-verhoging
De aangekondigde btw-verhoging van 12% door het kabinet zal een zware klap betekenen voor recreatieondernemers. Veel vakantiegangers die in het verleden nog voor Nederland als vakantiebestemming kozen, dreigen ons land te verlaten. Vooral ondernemers in landelijke gebieden en grensregio’s maken zich zorgen.
25/09/24
Een tafel voor niemand? Vier scenario's voor het arbeidsmarkttekort in toerisme en hospitality
Wat brengt de toekomst voor toerisme? Zijn dat robots in de keuken, virtuele avonturen of structurele personeelstekorten? Lector ‘Disruption, Innovation and New Phenomena’ Ian Yeoman bij NHL Stenden Hogeschool, schetste in zijn inauguratiespeech vier scenario's voor de sector.

||| Agenda |||

12/10/24 t/m 13-10-24
12/10/24 t/m 13-10-24: Campervan Days
Tien vooraanstaande Nederlandse campermerken en NKC organiseren een gloednieuw event; Campervan Days...
12/11/24 t/m 14-11-24
12/11/24 t/m 14-11-24: Recreatie Vakbeurs 2024
Op 12, 13 & 14 november 2024 vindt de jaarlijkse Recreatie Vakbeurs plaats in Evenementenhal Har...
28/11/24
28/11/24 t/m 28-11-24: Toeristische Ontmoetingsdag
Op donderdag 28 november organiseren Impuls Zeeland en het HZ Kenniscentrum Kusttoerisme de Toeristi...