Geplaatst op: 10-10-2024
Auteur: redactie
Uitgever: NRIT Media

Friesland versterkt positie als duurzame congresbestemming

Friesland versterkt positie als duurzame congresbestemming

Tijdens een inspirerend netwerkevent op 8 oktober bij Lokaal 55 in Sneek presenteerde Friesland Convention Partners hun nieuwe magazine. Dit magazine positioneert Friesland als dé duurzame congresbestemming van Nederland. De organisatie benadrukt hoe de provincie een aantrekkelijke locatie is voor zakelijke bijeenkomsten en congressen, met een sterke focus op innovatie en duurzaamheid.


"Als Friesland Convention Partners werken we nauw samen met lokale ambassadeurs, eventlocaties en leveranciers door heel Fryslân. Ons gezamenlijke doel is om meer kenniscongressen naar de regio te halen en Friesland te profileren als een plek waar duurzaamheid en kennis elkaar versterken," zegt Hendrina Zijlstra, Programma Manager bij Friesland Convention Partners. "Met congressen over thema’s zoals watertechnologie, duurzame landbouw en circulaire economie dragen we bij aan het versterken van het imago van Fryslân en stimuleren we de brede welvaart in de regio." Tijdens het netwerkevent waren er sprekers en zeepkistsessies waarin de nieuwste trends, samenwerkingskansen en ontwikkelingen op het gebied van zakelijk toerisme werden belicht.

 

Een succesverhaal: Nationale Conferentie Circulaire Economie

Een recent succesverhaal is de Nationale Conferentie Circulaire Economie, die in maart 2025 in Friesland zal plaatsvinden. "We hebben nauw samengewerkt met Vereniging Circulair Friesland om dit congres naar onze provincie te halen. Friesland Convention Partners ondersteunde het proces door advies te geven over zakelijk toerisme en het ontwikkelen van een bidbook. Dit resulteerde in een gezamenlijk bidbook dat de doorslag gaf om het congres in Friesland te hosten," aldus Zijlstra.


Friesland als duurzame congresbestemming

Bij congressen in Friesland zet de organisatie sterk in op duurzame keuzes, van locaties tot vervoer en badges. Een uitstekend voorbeeld hiervan is het Springtij Forum, dat jaarlijks op Terschelling plaatsvindt. Piet Noordenbos, medeoprichter van het Springtij Forum, sprak zowel in het magazine als op het event. "Jaarlijks komen meer dan 800 professionals naar Terschelling om samen de transitie naar een duurzaam Nederland te versnellen. Springtij is niet zomaar een evenement; het speelt zich af op zorgvuldig uitgekozen locaties verspreid over het hele eiland, wat zorgt voor een bijzondere sfeer. De afstand naar een eiland of naar de provincie Friesland moet je niet zien als tijdsverlies, maar als tijdwinst. De tijd om er te komen creëert letterlijk afstand en hiermee ruimte voor nieuwe inzichten. Dit soort ervaringen maken Friesland een geweldige keuze voor eventplanners die verder willen kijken dan de standaardopties."


Inspiratie: Nieuw magazine en website

Een congres in Fryslân beleef je anders dan waar ook in Nederland. Als je wilt, is de hele provincie jouw congreslocatie. Het nieuwe magazine en de vernieuwde website dienen als visitekaartje om de unieke mogelijkheden van de provincie te promoten. Het inspiratiemagazine is beschikbaar online en offline via de website.

Link: https://www.conventionsinfriesland.nl/nl
Trefwoorden: Nieuw magazine, congresbestemming, marketing, evenement

CELTH
 
   
   
   
   
   

   

   
   

   
   
   

   

||| Nieuws |||

11/10/24
Zet je regio op de kaart 2024: Balans in jouw bestemming – Maak deel uit van de toekomst van toerisme!
NRIT organiseert in samenwerking met CELTH en de Recreatie Vakbeurs een kennisevent rond bestemming in balans. In slechts twee uur ben je helemaal up-to-date met de nieuwste inzichten en strategieën. Je leert van experts, netwerkt met vakgenoten én krijgt praktische handvatten om direct mee aan de slag te gaan in jouw regio.
11/10/24
Welke Nationale Parken hebben de meeste fiets- en wandelroutes?
Interessant onderzoekje van vakantiehuizenverhuurder Holidu: Nationale Parken in Nederland en Belgie met de meeste fiets- en wandelroutes. Op nummer 1 staat Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Nationaal Park Scheldevalei en Nationaal Park Veluwezoom maken de top 3 compleet.
11/10/24
Exclusief voor leden
Zakelijk toerisme veert na pandemie eindelijk terug
De World Travel & Tourism Council (WTTC) verwacht dat zakenreizen dit jaar de pre-pandemieniveaus zullen overtreffen, sneller dan eerder voorspeld, goed voor een record van 1,5 biljoen dollar aan bestedingen.
11/10/24
Lancering 'Echt Dellufs Bakkie' op Dag van de Duurzaamheid
Delft introduceert op de Dag van de Duurzamheid een eigen herbruikbare beker als alternatief voor het wegwerpplastic.
11/10/24
De Rooi Pannen organiseert stagemarkt voor toeristische studenten en bedrijven
Op donderdag 17 oktober 2024 organiseert De Rooi Pannen in Tilburg een grote stagemarkt voor studenten van de mbo-opleidingen in toerisme, recreatie en luchtvaartdienstverlening.
11/10/24
Zeven nieuwe Green Key-ondernemers en lancering Groene Iconen versterken duurzame gastvrijheidssector in Friesland
Op 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, hebben zeven toeristische ondernemers in Friesland het Green Key Certificaat in ontvangst mogen nemen.
11/10/24
Reusachtige draak als kroon op het werk
Een reusachtige roodkleurige draak vormt vanaf zaterdag 12 oktober het pronkstuk van Fantastische Fabelwezens in Burgers' Zoo.
11/10/24
Nieuw en toch vertrouwd: Dutch Travel Media Awards
Nederlandse reisjournalisten en bloggers krijgen in 2025 een nieuwe kans om hun werk te laten schitteren met de introductie van de Dutch Travel Media Awards. Ze vervangen de voormalige Aad Struijs Persprijs.

||| Agenda |||

12/10/24 t/m 13-10-24
12/10/24 t/m 13-10-24: Campervan Days
Tien vooraanstaande Nederlandse campermerken en NKC organiseren een gloednieuw event; Campervan Days...
15/10/24
15/10/24 t/m 15-10-24: Discover Your Future Networking Event
De Academy for Leisure & Events van de Breda University of Applied Sciences organiseert op dinsd...
23/10/24
23/10/24 t/m 23-10-24: Seminar Creating Equitable Destinations
CELTH organiseert in samenwerking met The Travel Foundation de online presentatie van het onderzoeks...
12/11/24 t/m 14-11-24
12/11/24 t/m 14-11-24: Recreatie Vakbeurs 2024
Op 12, 13 & 14 november 2024 vindt de jaarlijkse Recreatie Vakbeurs plaats in Evenementenhal Har...
12/11/24
12/11/24 t/m 12-11-24: Netwerkevent Afsluiting Toeristisch Seizoen 2024
Op dinsdag 12 november organiseert Regionaal Bureau voor Toerisme Heuvelrug en Vallei de afsluiting ...