Geplaatst op: 11-10-2024
Auteur: redactie
Uitgever: N

Lancering 'Echt Dellufs Bakkie' op Dag van de Duurzaamheid

Lancering 'Echt Dellufs Bakkie' op Dag van de Duurzaamheid

Op de Dag van de Duurzaamheid wordt in Delft het Echt Dellufs Bakkie gelanceerd. Als eerste stad in Nederland introduceert Delft een eigen herbruikbare beker als alternatief voor wegwerpbekers die schadelijk zijn voor het milieu.


Vanaf 1 juli 2023 is er nieuwe regelgeving in Nederland die het wegwerpplastic wil verminderen. De regel vereist dat ondernemers een toeslag rekenen voor wegwerpbekers die (deels) van plastic zijn gemaakt, of klanten de mogelijkheid bieden om hun eigen beker mee te nemen. In Delft worden jaarlijks meer dan tien miljoen koffiebekers verbruikt, waarvan een groot deel in de natuur terechtkomt, met ernstige gevolgen voor het milieu. Daarom introduceert Delft haar eigen herbruikbare beker, een Echt Dellufs Bakkie.


Hoe werkt het?

Vanaf oktober 2024 kun je bij aangesloten Delftse horeca (inmiddels 30 ondernemers) en overal op de campus van de TU Delft een herbruikbaar Echt Dellufs Bakkie krijgen als je thee of koffie to-go bestelt.

Voor de aanschaf investeer je als klant eenmalig één euro. Wanneer je de beker weer inlevert bij één van de deelnemende horecabedrijven of de TU Delft, dan ontvang je een muntje dat weer kan worden ingeleverd voor een nieuwe schoon Echt Dellufs Bakkie.


Over de Bekers

De bekers zijn beschikbaar in twee maten: 30 cl. (voor gewone koffie) en 40 cl. (voor cappuccino en thee). De bekers kunnen alle warme dranken aan en kunnen in alle soorten vaatwassers. Ze zijn gemaakt van volledig recyclebaar polypropoleen (PP).

Initiatiefnemer Anita Abbenhuis ( General Manager Iibis Styles Delft City Centre) licht toe: "Dit initiatief is een belangrijke stap richting een afvalvrije stad. Samen maken we Delft duurzamer en verminderen we de enorme hoeveelheid wegwerpplastic.”

Echt Dellufs Bakkie is een initiatief van Platform Bezoekerseconomie Delft en KHN Afdeling Delft in samenwerking met Delft Marketing, Gemeente Delft en St. Centrum Management Delft. Meer informatie en een volledig overzicht van de deelnemende locatie is terug te vinden op de website Dellufs Bakkie

Link: https://www.indelft.nl/nl/bakkie
Trefwoorden: herbruikbaar, herbruikbare beker

CELTH
 
   
   
   
   
   

   

   
   

   
   
   

   

||| Nieuws |||

18/10/24
Database logiesaccommodaties NL online
De Landelijke Data Alliantie heeft de Database Logiesaccommodaties NL gelanceerd. In deze database het aanbod van logiesaccommodaties in Nederland: van hotels, appartementen, bed&breakfast, huisjes- en kampeerterreinen tot groepsaccommodaties. Het aanbod is geïnventariseerd, verrijkt met relevante indicatoren en op een online platform beschikbaar gesteld door NRIT en Bureau Nijdam.
16/10/24
Exclusief voor leden
Organisatie anders inrichten voor oplossen personeelstekort
De inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, kunstmatige intelligentie (AI), robotisering en digitalisering kunnen een uitweg bieden. Volgens het HR-Trendonderzoek van adviesbureau Berenschot worden deze mogelijkheden onvoldoende benut.
15/10/24
Gematigder groei van Nederlands toerisme
Het Nederlands verblijfstoerisme groeit in 2024 naar verwachting gematigder dan een jaar eerder. Het inkomend toerisme iets harder dan het binnenlands toerisme. Dat weer terug een groeipad te pakken heeft.
15/10/24
Exclusief voor leden
Hoe kun je als hotel succesvol technologie inzetten?
De nieuwe sectorupdate Leisure van ING staat in het teken van technologie in de hotelsector. Volgens experts van de bank onkomt de hotelsector er niet aan om te innoveren in technologie met bijvoorbeeld digitale chech-in systeme, robots en AI in de klantenservice en marketing. Ondanks de uitdagingen van de implementatie, wegen de voordelen op tegen de inspanningen.
15/10/24
Exclusief voor leden
Cateraar Hutten wordt overgenomen door Albron
Albron B.V. wil graag branchegenoot Hutten B.V. overnemen. Eigenaar Bob Hutten: "Ik was op zoek naar een betekenisvolle organisatie die het unieke gedachtegoed van Hutten kan voortzetten.
11/10/24
Zet je regio op de kaart 2024: Balans in jouw bestemming – Maak deel uit van de toekomst van toerisme!
NRIT organiseert in samenwerking met CELTH en de Recreatie Vakbeurs een kennisevent rond bestemming in balans. In slechts twee uur ben je helemaal up-to-date met de nieuwste inzichten en strategieën. Je leert van experts, netwerkt met vakgenoten én krijgt praktische handvatten om direct mee aan de slag te gaan in jouw regio.
11/10/24
De Rooi Pannen organiseert stagemarkt voor toeristische studenten en bedrijven
Op donderdag 17 oktober 2024 organiseert De Rooi Pannen in Tilburg een grote stagemarkt voor studenten van de mbo-opleidingen in toerisme, recreatie en luchtvaartdienstverlening.
04/10/24
Rabobank: Ketens dominanter in horeca en recreatie
Ketens worden tot 2040 steeds dominanter in de sectoren horeca en recreatie. Ondernemers doen er goed aan zich te richten op een flexibel en betaalbaar concept. En bedrijven moeten zelf de regie nemen op verduurzamen, anders dicteren ketenpartners die voor je. Dat zijn enkele opmerkelijke conclusies van Rabobank in haar nieuwe Sectorvisie Horeca & Recreatie.