Geplaatst op: 15-10-2024
Auteur: Rozemarijn Spieard
Recreatie Vakbeurs
Publicatie: R&T 2024-4

Recreatie Vakbeurs 2024

Concept uitgebreid met Recreatie Dorp, Best Practice Lounge, Van A tot Zwembad en Recreatie College

Recreatie Vakbeurs 2024
In de buitenlucht kunnen bezoekers het Recreatie Dorp bezoeken met verschillende accommodaties van exposanten.

De Recreatie Vakbeurs, het jaarlijkse evenement voor de recreatieondernemer, is volgeboekt. De beurs voor de recreatiesector in de Evenementenhal Hardenberg belooft groter dan ooit te worden. Nieuw in de editie 2024 zijn onder andere het Recreatie Dorp, Best Practice Lounge, Van A tot Zwembad en Recreatie College.

Tekst: Rozemarijn Spieard

De beurs op 12, 13 en 14 november 2024 in Evenementenhal Hardenberg is groter dan ooit met meer dan 330 exposanten over 12 verschillende segmenten in 8 hallen. "Het is nog nooit zo snel gegaan” vertelt Kristel Stötefalk, adviseur van Recreatie Vakbeurs. Voor de zomervakantie waren hal 1 t/m 5 al uitverkocht. "De belangstelling is overweldigend en we zijn helemaal volgeboekt.”

Uitbreidingen

Ook de grote plekken met chalets, glamping tenten en tiny houses zijn enorm in trek. "Dit jaar hebben we het segment Tuin & Park uitgebreid en de horecaleveranciers een prominentere plek gegeven in hal 7, waarvoor nog enkele plekken beschikbaar zijn.” Op de beurs dit jaar maar liefst 100 nieuwe exposanten, wat volgens Kristel zorgt voor een nog gevarieerder en innovatiever aanbod. "We hopen hiermee de verwachtingen van onze exposanten en bezoekers te kunnen overtreffen”.

Vernieuwingen

De Recreatie Vakbeurs blijft haar beursconcept uitbreiden en vernieuwen. Dit jaar met een Recreatie Dorp, Best Practice Lounge, Van A tot Zwembad en Recreatie College.

Recreatie Dorp: Dit jaar kunnen bezoekers het Recreatie Dorp in de buitenlucht bezoeken. Direct buiten hal 6 wordt een dorp van maar liefst 1.000 vierkante meter opgebouwd, inclusief een groot overdekt en verwarmd restaurant en verschillende accommodaties van exposanten. Op deze manier ervaren bezoekers direct het buitengevoel en zien zij met eigen ogen hoe een accommodatie eruit kan zien.

Best Practice Lounge: De nieuwste innovaties en best practices vind je dit jaar terug in de Best Practice Lounge. Hier krijg je een indruk van de meest baanbrekende oplossingen en trends binnen de recreatiebranche.

Van A tot Zwembad: In dit nieuwe concept "A tot Zwembad” vind je alle stappen die je helpen bij het realiseren of optimaliseren van een zwembad. Een must-see voor iedere recreatieondernemer die zijn faciliteiten wil verbeteren.

Recreatie College: Waardevolle tips en praktische lessen volg je in het Recreatie College. Je leert hier onder andere meer over moderne marketingtechnieken en digitale tools. Volg bijvoorbeeld workshops over TikTok, smartphonefotografie en ontdek hoe je AI slim kunt inzetten voor jouw content. Ook delen keynote sprekers de laatste trends om ondernemingen naar een hoger niveau te tillen.

Samenwerking HISWA-RECRON

De Recreatie Vakbeurs en HISWA-RECRON versterken met ingang van deze editie hun samenwerking. Zo is brancheorganisatie HISWA-RECRON op de vakbeurs prominent aanwezig met een stand en gaan ze diverse activiteiten organiseren voor hun leden. Bovendien draagt HISWA-RECRON actief bij aan het kennisprogramma van Recreatie Vakbeurs. Een van de hoogtepunten is een exclusieve ontbijtsessie voor HISWA-RECRON Business Club (HRBC) leden, waar zij waardevolle inzichten en netwerkmogelijkheden kunnen opdoen. Daarnaast staat er een eindeseizoenborrel op de agenda, speciaal voor alle leisure- en recreatieleden van HISWA-RECRON.

"Wij vinden het fijn dat wij als HISWA-RECRON dit jaar prominenter op de beurs aanwezig zijn en willen onze rol om kennisuitwisseling en het versterken van onderlinge relaties binnen de branche hierdoor versterken”, aldus Jeffrey Belt, adjunct-directeur Leisure en Recreatie bij HISWA-RECRON. "De samenwerking met HISWA-RECRON is voor ons van groot belang”, zegt Jeffry Plaggenmarsch namens Recreatie Vakbeurs. "Hun betrokkenheid en bijdrage aan het kennisprogramma en de geplande activiteiten onderstrepen het gezamenlijke streven naar innovatie en professionalisering binnen de recreatiesector.”

Seminar voor beleidsmakers en dmo’s

Op donderdag 14 november organiseert NRIT samen met CELTH en de Recreatie Vakbeurs het seminar ‘Zet je Regio op de Kaart’. Dit kennisevent is gericht op beleidsmakers bij de overheid en destinatie management organisaties (dmo’s). In een powersessie brengen we ze op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen in bestemmingsmanagement. Na de lunch brengen de seminardeelnemers een bezoek aan de beurs en dompelen ze zich onder in de wereld van de recreatieondernemer.&

Noteer 12, 13 en 14 november 2024 alvast in de agenda voor Recreatie Vakbeurs in Evenementenhal Hardenberg. Voor meer informatie: recreatie-vakbeurs.nl
Trefwoorden: toerisme, vakanties, ondernemen, innovatie, verblijfsrecreatie, dagrecreatie, horeca, beurzen, congressen

CELTH
 
   
   
   
   
   

   

   
   

   
   
   

   

||| Nieuws |||

16/10/24
Groot deel van Noord-Brabant wordt Nationaal Park: Van Gogh NP officieel erkend
Noord-Brabant heeft er een nieuw nationaal park bij. Staatssecretaris Rummenie van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur (LVVN) heeft het Van Gogh Nationaal Park officieel de status van nationaal park verleend. Met deze erkenning wordt het gebied extra op de kaart gezet als een belangrijke plek voor natuurontwikkeling, en biedt het kansen voor economische groei en een gezonde leefomgeving voor mens, plant en dier.
16/10/24
HISWA-RECRON biedt Kamerleden petitie aan tegen btw-verhoging op logies
HISWA-RECRON heeft de petitie 'Houd vakantie vieren in Nederland betaalbaar' aangeboden aan Jeanet Nijhof-Leeuw, voorzitter van de Vaste Kamercommissie van Financiën. De brancheorganisatie maakt zich ernstig zorgen over de btw-verhoging voor de verblijfsrecreatie.
16/10/24
Exclusief voor leden
Organisatie anders inrichten voor oplossen personeelstekort
De inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, kunstmatige intelligentie (AI), robotisering en digitalisering kunnen een uitweg bieden. Volgens het HR-Trendonderzoek van adviesbureau Berenschot worden deze mogelijkheden onvoldoende benut.
16/10/24
Exclusief voor leden
Vernieuwd interieur vloot Delta
Het ontwerp verbetert de klantervaring en toont de toekomst van vliegen met Delta. Het debuut is voor de Boeing 757-vliegtuig dat later dit najaar op binnenlandse en korte internationale routes gaat vliegen, gevolgd door een brede Airbus A350 begin 2025.
15/10/24
Brabanthallen voegt nog meer variatie in ruimtes toe met nieuwe gebieden De Hertog en Bosch Congreszalen
Na een grote verbouwing neemt de evenementenlocatie twee compleet vernieuwde gebieden in gebruik.
15/10/24
Gematigder groei van Nederlands toerisme
Het Nederlands verblijfstoerisme groeit in 2024 naar verwachting gematigder dan een jaar eerder. Het inkomend toerisme iets harder dan het binnenlands toerisme. Dat weer terug een groeipad te pakken heeft.
15/10/24
Exclusief voor leden
Inclusieve watersport bij RiF010
Van 7 tot en met 12 oktober vond de Week van de Toegankelijkheid plaats, waarbij RiF010 heeft laten zien dat inclusiviteit in de watersport echt belangrijk is. En gewoon ook kan.
15/10/24
Exclusief voor leden
Forse verbeterslag fietsnetwerk in Utrecht
De provincie Utrecht vernieuwt in samenwerking met het Routebureau Utrecht komende maanden het fietsknooppuntennetwerk. Het nieuwe fietsroutenetwerk bestaat straks uit ruim 1.850 km bewegwijzerde fietsroutes, 350 km langer dan het huidige netwerk.

||| Agenda |||

23/10/24
23/10/24 t/m 23-10-24: Seminar Creating Equitable Destinations
CELTH organiseert in samenwerking met The Travel Foundation de online presentatie van het onderzoeks...
12/11/24 t/m 14-11-24
12/11/24 t/m 14-11-24: Recreatie Vakbeurs 2024
Op 12, 13 & 14 november 2024 vindt de jaarlijkse Recreatie Vakbeurs plaats in Evenementenhal Har...
12/11/24
12/11/24 t/m 12-11-24: Netwerkevent Afsluiting Toeristisch Seizoen 2024
Op dinsdag 12 november organiseert Regionaal Bureau voor Toerisme Heuvelrug en Vallei de afsluiting ...
22/11/24
22/11/24 t/m 22-11-24: Bestemmingsmanagement, samen zetten we stappen vooruit’
Op vrijdag 22 november organiseert NBTC in Ede de jaarlijkse Beleidsmakersdag met dit jaar als thema...