Geplaatst op: 16-10-2024
Auteur: redactie
Uitgever: NRIT Media

De reden dat de meeste jongeren kiezen voor een kampeervakantie

De reden dat de meeste jongeren kiezen voor een kampeervakantie

De zomervakantie is in aantocht en veel jongeren staan voor de keuze: waar gaan we naartoe op vakantie? Steeds vaker zien we dat jongeren enthousiast kiezen voor een kampeervakantie. Maar wat maakt kamperen zo populair onder deze doelgroep? In dit artikel duiken we diep in op de redenen waarom kamperen ook anno 2024 nog altijd populair is onder jongeren.


Betaalbaarheid

Een belangrijke factor die ervoor zorgt dat jongeren vaak voor een kampeervakantie kiezen, is de betaalbaarheid. Een kampeervakantie biedt namelijk heel veel vakantieplezier voor een relatief lage prijs. Je hoeft geen dure hotelkamers of all-inclusive pakketten te boeken. Met een tentje op een camping geniet je van de vrijheid en heb je alles binnen handbereik. Daarnaast kun je zelf koken en bespaar je op restaurantkosten. Kortom, kamperen is budgetvriendelijk en perfect voor jongeren die hun vakantiegeld goed willen besteden. Vooral wanneer je gaat kamperen in een safaritent via Villatent.nl heb je niet alleen het voordeel dat je van alle luxe bent voorzien, maar weet je ook zeker dat je de juiste prijs betaalt. Het grote voordeel van Villatent, is dat je kunt kamperen in Nederland, maar ook in allerlei andere landen binnen Europa.


Goed voor de sociale ontwikkeling

Een ander aspect dat kamperen zo aantrekkelijk maakt voor jongeren is de mogelijkheid tot sociale interactie en het maken van nieuwe vrienden. Op een camping ontmoet je namelijk snel en gemakkelijk medekampeerders van jouw leeftijd. Dit zorgt voor een gezellige en levendige sfeer waarin jongeren zich direct thuis voelen. Samen genieten van de barbecue, spelletjes doen of 's avonds bij het kampvuur zitten; op de camping maak je vrienden voor het leven!


Genieten van de natuur

In een wereld die steeds digitaler en drukker wordt, verlangen jongeren vaak naar rust, vrijheid en avontuur. En waar kun je dat beter vinden dan op een camping midden in de natuur? Jongeren worden aangetrokken door het idee van in slaap vallen met het geluid van fluitende vogels en wakker worden met uitzicht op groene velden. Bovendien biedt de natuur talloze mogelijkheden voor avontuurlijke activiteiten zoals wandelen, fietsen, kanoën en meer. Een kampeervakantie brengt jongeren dichtbij de natuur en geeft ze een gevoel van ultieme vrijheid. Natuurlijk kun je volledig back to basics gaan met een tent of kies je voor het luxe Glamping?  Waarbij je van alle gemakken bent voorzien? Het is dus maar net wat je voorkeur heeft.

 

Flexibiliteit

Een ander groot voordeel van kamperen is de flexibiliteit en spontaniteit die het met zich meebrengt. In plaats van vast te zitten aan een strak reisschema, heb je als kampeerder de vrijheid om je eigen reisroute te bepalen. Ontdek nieuwe plekken, verander plannen op het laatste moment en laat je verrassen door onverwachte avonturen. Dit is iets waar jongeren vaak naar verlangen en wat een kampeervakantie de perfecte uitkomst maakt.

CELTH
 
   
   
   
   
   

   

   
   

   
   
   

   

||| Nieuws |||

16/10/24
De reden dat de meeste jongeren kiezen voor een kampeervakantie
Wat maakt kamperen zo populair onder jongeren.
11/10/24
Zet je regio op de kaart 2024: Balans in jouw bestemming – Maak deel uit van de toekomst van toerisme!
NRIT organiseert in samenwerking met CELTH en de Recreatie Vakbeurs een kennisevent rond bestemming in balans. In slechts twee uur ben je helemaal up-to-date met de nieuwste inzichten en strategieën. Je leert van experts, netwerkt met vakgenoten én krijgt praktische handvatten om direct mee aan de slag te gaan in jouw regio.
26/09/24
‘Fietsen tussen de Mijnterrils’, een drijvende spiraal voor 360° fietsbeleving
Door innovatie en durf hebben het provinciebestuur en Visit Limburg een unieke toeristische beleving gemaakt in de Limburgse Gouden Driehoek.
25/09/24
Een tafel voor niemand? Vier scenario's voor het arbeidsmarkttekort in toerisme en hospitality
Wat brengt de toekomst voor toerisme? Zijn dat robots in de keuken, virtuele avonturen of structurele personeelstekorten? Lector ‘Disruption, Innovation and New Phenomena’ Ian Yeoman bij NHL Stenden Hogeschool, schetste in zijn inauguratiespeech vier scenario's voor de sector.
23/09/24
Van Gogh Kerk Etten-Leur krijgt multimediale Van Gogh experience
Dankzij investeringen van de in Brabant samenwerkende Van Gogh organisaties krijgt Etten-Leur een hoogwaardige Van Gogh attractie in de Van Gogh Kerk.
17/09/24
Exclusief voor leden
Fall towns
Wat zijn de trends in het reizen op dit moment? We waren als redactie op zoek naar opkomende trends. Met wat rondspeuren op sociale media duikt er een mooi relatief jong reisbegrip op, 'fall towns'.
16/09/24
Exclusief voor leden
VakantieVeilingen van Talpa naar House of Tickets
Megaster Robbie Williams wordt Feel-Good-Ambassadeur van het nieuwe cruiseschip Mein Schiff Relax. TUI Cruises gaat een meerjarig partnerschap aan met de bekende artiest voor Mein Schiff.
09/09/24
Grootste sportevenement van Nederland zit krap in vrijwilligers
In het weekend van 21 en 22 september zal het Dam tot Dam Weekend weer plaatsvinden. Met ruim 80.000...