Deze website maakt gebruik van cookies.Meer informatieDeze melding verbergen

Geplaatst op: 25-11-2024
Auteur: Redactie
NRIT

Zomervakantieplannen van Nederlanders: de eerste insights

Zomervakantieplannen van Nederlanders: de eerste insights
Afbeelding van Julius Silver via Pixabay

Ruim 75% van de Nederlanders is beslist/waarschijnlijk van plan om volgend jaar zomer (2025) op vakantie te gaan. De intentie ligt daarmee op een min of meer vergelijkbaar niveau als vorig jaar. Dat blijkt uit een eerste onderzoek naar vakantieplannen voor komende zomer (vakanties van een week of langer) door Trends & Tourism.

In het onderzoek werd ook gevraagd wanneer de beslissing wordt genomen waar men komende zomer naar toe gaat. Bijna 30% geeft aan dat in de komende maanden december en januari te gaan doen. Vooral huishoudens met kinderen beslissen vaak in deze periode (35%); voor huishoudens zonder kinderen ligt dat op 25%.

Begin volgend jaar vervolgonderzoek

Eind januari 2025 gaat Trends & Tourism uitgebreid vervolgonderzoek doen onder een steekproef van 3.000 Nederlanders (representatief voor de bevolking van 18 jaar en ouder). Diverse aspecten van de voorgenomen vakantieplannen worden daarbij in kaart gebracht, waaronder de bestemming, het vervoermiddel waarmee gereisd wordt, het type vakantie of de vakantie al geboekt is e.d.. In de rapportage worden vergelijkingen gemaakt met voorgaande jaren, zodat trends/ontwikkelingen zichtbaar worden.

Meer informatie op www.trends-tourism.nl

Link: https://www.trends-tourism.nl
Topics:Vakanties
Trefwoorden: vakanties, vakantieplannen, toerisme, binnenlands toerisme, uitgaand toerisme, reisbranche

CELTH



||| Nieuws |||

10/04/25
Wegwijzer voor het meten van bewonersprofijt gepresenteerd
Vandaag is tijdens een LDA-Kennissessie de ‘Wegwijzer voor het meten van bewonersprofijt’ gepresenteerd. Deze wegwijzer biedt een overzicht van zowel voor de hand liggende als innovatieve methoden om bewonersprofijt te meten.
03/03/25
Artikelen Capita Selecta uit Trendrapport online
Alle artikelen in het hoofdstuk Capita Selecta van het nieuwste Trendrapport staan online. Mede dankzij partners CELTH en NBTC vrij toegankelijk.
25/12/24
Op weg naar 2025
Het jaar 2024 loopt ten einde en we kijken vol verwachting uit naar een prachtig 2025. We willen jullie hartelijk bedanken voor de fijne samenwerking en het vertrouwen in ons.
13/12/24
Scenarioplanning: theorie, methodes en toepassing
Altijd al meer willen weten van scenarioplanning? Lees van het boek “Scenario Planning and Tourism Futures. Theory Building, Methodologies and Case Studies”. Geschreven door Albert Postma, Stefan Hartman en Ian Yeoman van het European Tourism Futures Institute (ETFI) van NHL Stenden.
29/11/24
Kennisinstellingen samen aan de slag met duurzame gastvrije transities
Het Regieorgaan SIA heeft het SPRONG-programma Gastvrije Transities goedgekeurd en een subsidie van twee miljoen euro toegekend. De nieuwe SPRONG-groep werkt in vier regionale transitiearena’s aan de thema’s klimaatneutraal, brede welvaart, healthy region en regeneratieve gebiedsontwikkeling.
30/10/24
Menno Stokman verlaat CELTH na zeven jaar
Menno Stokman, directeur van het Centre of Expertise Leisure, Tourism & Hospitality (CELTH), neemt na ruim zeven jaar afscheid. Per 1 januari 2025 treedt hij in dienst bij de gemeente Wageningen als strategisch adviseur voor het Netwerk Kennissteden Nederland.
29/10/24
Kennisevent Zet je regio op de kaart 2024: Balans in jouw bestemming
NRIT organiseert in samenwerking met CELTH en de Recreatie Vakbeurs het kennisevent ‘Zet je regio op de kaart 2024: Balans in jouw bestemming. Primeur voor Nederland. Presentatie van internationaal onderzoek: 'Creating equitable destinations: How to manage and distribute tourism’s value to better serve communities'.
11/10/24
Zet je regio op de kaart 2024: Balans in jouw bestemming – Maak deel uit van de toekomst van toerisme!
NRIT organiseert in samenwerking met CELTH en de Recreatie Vakbeurs een kennisevent rond bestemming in balans. In slechts twee uur ben je helemaal up-to-date met de nieuwste inzichten en strategieën. Je leert van experts, netwerkt met vakgenoten én krijgt praktische handvatten om direct mee aan de slag te gaan in jouw regio.