Geplaatst op: 03-12-2024
Auteur: redactie
Uitgever: NRIT Media

Vakantiehuisjes steeds vaker duurzaam gerenoveerd

Vakantiehuisjes steeds vaker duurzaam gerenoveerd

Steeds meer vakantiehuisjes worden op een duurzame manier gerenoveerd. Dit is een positieve ontwikkeling voor zowel de natuur als de vakantiegangers. Duurzame renovaties zorgen ervoor dat vakantiehuizen milieuvriendelijker worden en daardoor dus ook minder negatieve impact hebben op het milieu. 


Dit betekent niet alleen dat er bijvoorbeeld wordt gekozen voor zonnepanelen, maar ook de binnenkant van de vakantiehuisjes flink onder handen wordt genomen, zodat ze een stuk beter bestand zijn tegen krassen en stoten. Dit wordt gedaan door het aanbrengen vandunpleister op de muren en plafonds, waardoor ze niet alleen weer een frisse uitstraling krijgen, maar ook de komende jaren weer tegen een stootje kunnen.


Duurzaamheid in de toeristische sector

Duurzaamheid speelt natuurlijk ook een steeds grotere rol in de toeristische sector. Vakantiehuisjes die op een duurzame manier gerenoveerd worden, dragen bij aan het verminderen van de CO2 uitstoot van toeristen. Door gebruik te maken van materialen die op een duurzame manier zijn gewonnen en hernieuwbare energiebronnen, kunnen vakantiehuisjes een belangrijke bijdrage leveren aan het behoud van onze planeet. Dit klinkt misschien allemaal wat overdreven, maar als we eens nagaan hoeveel vakantiehuisjes ons land telt, dan is de impact hiervan natuurlijk enorm. Nu hoeft echt niet iedere vakantiehuisje direct te worden voorzien van extra isolatie en zonnepanelen, maar is het wel belangrijk dat er bij een volgende renovatie of reparatie wordt nagedacht over een duurzame oplossing. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het laten stucen van de muren door stukadoors om de vakantiewoning een compleet nieuwe look en feel te geven, zonder dat je hoeft te breken.


Groene voorzieningen

Bij duurzame renovaties van vakantiehuisjes wordt er vaak geïnvesteerd in groene voorzieningen. Denk hierbij aan zonnepanelen, regenwatersystemen, en gerecyclede bouwmaterialen. Deze voorzieningen verminderen de impact van het vakantiehuisje op het milieu en dragen bij aan een comfortabel verblijf voor de gasten. Uiteindelijk zien we dat ook de gasten steeds meer waarde hechten aan duurzaamheid en je dus ook hoger aangeschreven staat als vakantiepark op het moment dat je hier iets aan doet.

 

Bewustwording bij vakantiegangers

De trend van duurzame renovaties zorgt ook voor bewustwording bij vakantiegangers. Gasten kiezen steeds vaker voor accommodaties die zich inzetten voor duurzaamheid, waardoor de vraag naar groene vakantiehuisjes toeneemt. Door te kiezen voor een duurzaam gerenoveerd vakantiehuisje, dragen vakantiegangers zelf ook bij aan een schonere toekomst. Hoe fijn is het dat wanneer je per ongeluk met je vieze handen tegen de muur komt, je de muur kunt schoonmaken met een vochtige doek en de vlek daarmee volledig is verdwenen?


Hoe ga jij hier als ‘toerist’ mee om?

We kunnen wel stellen dat de trend van duurzame renovaties in de toeristische sector positieve gevolgen heeft voor zowel de natuur als de vakantiegangers. Duurzaam gerenoveerde vakantiehuisjes bieden namelijk net even een wat positieve ervaring voor jou als vakantieganger en dragen bij aan bewustwording omtrent duurzaamheid. Met deze ontwikkeling zetten de toeristische sector en vakantiegangers gezamenlijk een stap richting een groenere toekomst.

Link: https://gladwit.nl/dunpleister,
Trefwoorden: Vakantiehuisjes, duurzaam, renovatie

CELTH
 





   

   

   
   
   

   

||| Nieuws |||

15/01/25
7 Kamerleden ontvangen Ondernemersagenda Gastvrijheidssector
Op dinsdagmiddag 14 januari hebben diverse branchevertegenwoordigers in het platform Gastvrij Nederland de Ondernemersagenda van de Gastvrijheidssector aangeboden in de Tweede Kamer.
13/01/25
Exclusief voor leden
Waterbedrijven mogen op meer locaties water oppompen
Voor de vrijetijdseconomie is het van groot belang dat gasten altijd over goed schoon drinkwater kun...
08/01/25
Van Velde in Raad van Toezicht Utrecht Marketing
Michel van Velde is sinds 1 januari toegetreden tot de Raad van Toezicht van destinatieorganisatie Utrecht Marketing. De Raad van Toezicht is daarmee compleet.
26/12/24
Recycling bekers bij sportevenementen
Dit jaar gingen nieuwe regels in voor de recyclinhg van plastic bij evenementen. Dat was niet makkelijk voor sportevenementen. Opeens moesten de kartonnen bekers voor deelnemers met plastic laagje of gewassen worden, of verzamelen en recyclen. De Zevenheuvelenloop is het eerste evenement dat een percentage van recycling doorgeeft, 92,5%.
25/12/24
Op weg naar 2025
Het jaar 2024 loopt ten einde en we kijken vol verwachting uit naar een prachtig 2025. We willen jullie hartelijk bedanken voor de fijne samenwerking en het vertrouwen in ons.
17/12/24
Recreatiebedrijven moeten van elke verdiende euro 38 cent afdragen
Dat van elke euro die consumenten besteden op recreatiebedrijven 38% naar belastingen gaat, is geen verrassing. Wel vervelend is het feit dat sinds 2018 deze lasten met maar liefst 40% zijn gestegen bij een inflatie van 12%.
16/12/24
Exclusief voor leden
Schiphol ontwikkelt breed retailaanbod (nodig voor de internationale toppositie)
Per 1 mei 2025 versterkt Schiphol haar samenwerking met Lagardère Travel Retail voor de exploitatie...
13/12/24
Nederland moet niet wachten op uitspraak klimaatzaak, maar zelf voorloper zijn
Terwijl het Internationaal Gerechtshof momenteel een historische uitspraak voorbereidt over de juridische verplichtingen van landen om klimaatverandering tegen te gaan, benadrukt Transversal Professor of Sustainability Transitions Frans Melissen van de Breda University of Applied Science het belang van proactieve actie. Nederland, dat vaak als voorloper op duurzaamheidsgebied wordt gezien, moet volgens Melissen niet afwachten op deze uitspraak, maar zelf het voortouw nemen.