Geplaatst op: 20-12-2024
Auteur: Redactie
NRIT

KLM rondt ombouw naar Premium Comfort Class af

KLM rondt ombouw naar Premium Comfort Class af
Foto: KLM

KLM heeft een belangrijke mijlpaal bereikt met de succesvolle afronding van de grootste productwijziging in jaren: de introductie van de Premium Comfort Class. Deze nieuwe tussenklasse biedt passagiers meer ruimte, comfort en luxe dan de Economy Class, maar tegen een voordeliger tarief dan de Business Class.

Met de Premium Comfort Class speelt KLM in op de behoefte van reizigers aan meer comfort en flexibiliteit. De stoelen in deze klasse zijn breder, bieden meer beenruimte en zijn uitgerust met een groter persoonlijk scherm. Daarnaast worden passagiers in de Premium Comfort Class voorzien van extra services, zoals een uitgebreidere maaltijdservice. Afhankelijk van het type vliegtuig zijn er 21 tot 28 stoelen in de Premium Comfort-sectie.

Een uitgebreid project

Het ombouwen van de vliegtuigen naar de nieuwe klasse was een grootschalig project dat twee jaar in beslag heeft genomen. Alle Boeing 777 en 787 vliegtuigen zijn inmiddels voorzien van de Premium Comfort Class. "Dit is een enorme prestatie van onze technische teams", aldus KLM. "Ze hebben dag en nacht gewerkt om deze ambitieuze doelstelling te realiseren."

Een nieuwe standaard in de luchtvaart

De introductie van de Premium Comfort Class is een belangrijke stap voor KLM. De luchtvaartmaatschappij zet daarmee een nieuwe standaard in de luchtvaart en biedt passagiers nog meer keuze en flexibiliteit.

"De afgelopen twee jaar is door collega’s heel hard gewerkt om de toevoeging van deze nieuwe klasse mogelijk te make”, a;dus Barry ter Voert, Chief Experience Officer. "Passagiers hebben nu bij het boeken van een ticket een extra optie, naast World Business Class en Economy Class. De eerste reacties van onze passagiers zijn zeer positief. Passagiers benoemen met name het hebben van meer comfort en betere maaltijden. Dat sluit precies aan bij wat we voor ogen hadden.”

Trefwoorden: luchtvaart, vliegtuigen, cabine,

CELTH
 





   

   

   
   
   

   

||| Nieuws |||

20/12/24
Zeeuwse vrijetijdseconomie goed voor 3,4 miljard euro
Het HZ Kenniscentrum Kusttoerisme heeft de totale economische waarde van de vrijetijdseconomie in Zeeland in kaart gebracht. In 2023 genereerde deze sector een omzet van maar liefst €3,4 miljard euro.
18/12/24
Laag vpb-tarief niet effectief voor mkb-bedrijven
Het lage tarief in de vennootschapsbelasting (vpb) is niet geschikt om het midden- en kleinbedrijf (mkb) te ondersteunen. De voordelen komen bij niet-mkb bedrijven terecht, meldt CPB. Het grootste deel van de bedrijven in toerisme en recreatie zijn mkb-bedrijven.
11/12/24
Exclusief voor leden
RMO vaste zaal Oude Midden-Oosten vernieuwd
De permanente tentoonstelling ‘Het oude Midden-Oosten’ in het Rijksmuseum van Oudheden (Leiden) is vernieuwd en opent op 20 december de deuren voor publiek.
11/12/24
Meer dag- en verblijfsbezoek voor Gelderland
Gelderland blijft een populaire vakantiebestemming. Het afgelopen derde kwartaal, met daarin de zomervakantie, trok de provincie ruim 1,6 miljoen overnachtende gasten. Dat is een stijging van 5,5% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
10/12/24
Trendpublicatie 2025: Een blik op de toekomst van reizen
NBTC heeft de Trendpublicatie 2025 uitgebracht. Daarin 12 trends waarop toeristisch Nederland kan inspelen.
05/12/24
Routebureau Fryslân ondergebracht bij recreatieschap Marrekrite
Recreatieschap Marrekrite krijgt er een extra taak bij met het Routebureau Fryslân. Daarvoor was de regie op en ontwikkeling van thematische routes wat versnipperd. Het was echter van belang om dit werk structureel te borgen, waarbij Recreatieschap Marrekrite als meest geschikte partij werd gezien.
05/12/24
Relatief veel problematische schulden in vrijetijdssector
Zes procent van de Nederlandse bedrijven ervaart de schuldenlast als problematisch. Daarbij staat de horeca aan top en ook cultuur, sport en recreatie scoren hoog.
04/12/24
Nieuwe natuur bij Schokeiland
Er komt nieuwe natuur in Flevoland bij Schokeiland. Dat is relevant voor de toeristische sector. Schokeiland is één van de dertien Nederlandse Unesco Werelderfgoederen.