Geplaatst op: 25-11-2013
Auteur: Jessy Janga
NRIT Media

Publiciteitscampagne erkende Veluwse streekproducten

Publiciteitscampagne erkende Veluwse streekproducten

Het Veluws Bureau voor Toerisme, de Stichting Streekeigen Producten Nederland (SPN) en Van de Mheen FoodServices zetten samen erkende Veluwse streekproducten op de (menu)kaart. 


De 3 partijen bekrachtigen hun samenwerking op dinsdag 26 november, tijdens een bijeenkomst op landgoed Schovenhorst in Putten. Groothandel Van de Mheen Foodservices zorgt voor de distributie, SPN voor de certificering en het Veluws Bureau voor Toerisme voor extra promotie.


Keurmerk ‘Erkend Veluws Streekproduct’
In 2012 ontwikkelde het Veluws Bureau voor Toerisme samen met de Stichting Streekeigen Producten Nederland het keurmerk ‘Erkend Veluws Streekproduct’. Dit landelijk erkende streekkeurmerk garandeert de consument dat het betreffende product is gemaakt op de Veluwe, van Veluwse ingrediënten en dat de herkomst bekend en gegarandeerd is. De producenten die het keurmerk mogen gebruiken, hebben alle uitgangspunten onderschreven en zijn gehouden aan het naleven daarvan.


Ook in horeca meer streekproducten
Ook in de horeca wordt steeds vaker gebruik gemaakt van producten uit eigen streek. Met tv-zenders als 24Kitchen en programma’s als Masterchef en Keuringsdienst van Waarde is de belangstelling voor lokale producten sterk toegenomen. Vaak genoeg is de wil er wel, maar ontbreekt de tijd om ‘de boer op te gaan’. Van de Mheen Foodservices, SPN en het Veluws Bureau voor Toerisme gaan daarom hun krachten bundelen.


Veluwe als culinaire bestemming
Door de samenwerking wordt het voor chef-koks een stuk gemakkelijker om streekproducten te gebruiken. Ook zullen erkende producenten zo meer afzetkanalen krijgen, zodat ook de consument vaker kan genieten van alles dat de Veluwe op culinair gebied te bieden heeft. Bovendien wordt getracht het imago van de Veluwe als culinaire bestemming te versterken.


Verkiezing ‘Beste streekrestaurant van de Veluwe’
Naast een grote publiciteitscampagne zullen Van de Mheen Foodservices, SPN en het VBT in 2014 gezamenlijk een verkiezing organiseren voor het ‘Beste streekrestaurant van de Veluwe’. Horecabedrijven, variërend van fastfoodrestaurants tot culinaire brasserie, kunnen hierbij meedingen als ze bij de bereiding van hun gerechten erkende streekproducten gebruiken.


Keurmerk goed voor reputatie
Daarnaast mogen de horecabedrijven het bijbehorende logo gebruiken. "Het keurmerk is voor horecabedrijven een mooi PR-instrument”, aldus Dagmar Kroezen van het Veluws Bureau voor Toerisme. "Je laat daarmee zien dat je lokaal betrokken bent. Ook staat het voor eerlijke en kwalitatief hoogwaardige producten. Dat komt je reputatie zeker ten goede.”


Direct contact tussen producent en afnemer
Door de samenwerking met groothandel Van de Mheen Foodservices in Harderwijk is de keten van product naar consument compleet. Aalt van de Mheen: "Wij voelen ons als Harderwijks bedrijf zeer verbonden met de Veluwe en wilden dat graag meer tot uiting brengen in ons assortiment. Door ook streekproducten aan de bestellijst toe te voegen, komen we tegemoet aan een toenemende vraag naar streekproducten vanuit de horeca. Voor chefkoks is er niets mooiers dan te werken met producten uit eigen streek. De producenten houden bovendien zelf het contact met de afnemers. Bestellen gebeurt gewoon bij hen zelf. Wij zorgen voor de distributie daarvan. Een goede en persoonlijke relatie staat bij ons voorop."

Trefwoorden: marketing, horeca, Veluwen, streekproducten, samenwerking, culinair

CELTH





||| Nieuws |||

04/02/25
Horeca in 2025: Wat je nu moet weten om je zaak future-proof te maken!
Het inspirerende evenement heeft opnieuw laten zien waar de horeca naartoe gaan en welke ontwikkelingen echt niet meer te negeren zijn.
04/02/25
Texelse Rosalie Lap nieuwe directeur VVV Texel
Vanaf maart is Rosalie Lap door de Raad van Toezicht van VVV Texel aangesteld als directeur VVV Texel.
04/02/25
Benoeming tot Officier en Ridder van het Légion d'Honneur
Op 28 januari heeft de Franse president Emmanuel Macron in het Élysée-paleis in Parijs Europa-Park-oprichter Roland Mack benoemd tot “Officier de la Légion d'honneur” en Michael Mack, managing partner van Europa-Park en CEO van MACK One, tot “Chevalier de la Légion d'Honneur”.
04/02/25
Museum Oudheden biedt tweede kaart gratis op Valentijnsdag
Een bezoek aan het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden is op Valentijnsdag, vrijdag 14 februari 2025, voordelig en dubbelgezellig met de prijsactie ‘2 entreekaartjes voor de prijs van 1’.
04/02/25
Exclusief voor leden
Cultureel aanbod onderdeel van arbeidsomstandigheden
Alleo en CultuurWerkt! bundelen krachten en maken populaire cultuur integraal onderdeel van arbeidsv...
04/02/25
De toekomst speelt op Delft Fringe Festival
Op 30 bijzondere locaties in Delft worden bezoekers van 27 mei tot en met 9 juni door 26 talenten verrast met dans, theater, muziek, cabaret en alles daartussen.
04/02/25
RBT Heuvelrug & Vallei verwelkomt drie nieuwe bestuursleden
Belangrijke bestuurswissel bij Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug & Vallei per januari 2025.
31/01/25
Exclusief voor leden
Reisboekingen in de plus maar grote verschillen tussen bestemmingen
In 2024 is het aantal reisboekingen met 3% gestegen ten opzichte van 2023. . Europa is stabiel als reisbestemming maar op Azië na verliest intercontinentaal reizen. Ook zien we grote beweging tussen de verschillende vakantielanden met forse winnaars maar ook verliezers.

||| Agenda |||

06/02/25 t/m 10-02-25
06/02/25 t/m 10-02-25: Studiereis Lapland
HISWA-RECRON organiseert een exclusieve inspiratiereis voor leden naar Lapland om nieuwe inzichten t...
12/02/25 t/m 13-02-25
12/02/25 t/m 13-02-25: Recreatie Next Level: dé next step naar inspiratie & kennis voor de recreatieprofessional
Recreatie Next Level is dé next step naar inspiratie en kennis voor de (toekomstige) rec...
11/03/25
11/03/25 t/m 11-03-25: Frysk Toerisme Festival
Op 11 maart keert het toonaangevende kongres voor toeristisch Friesland terug. Deze keer i...
24/03/25
24/03/25 t/m 24-03-25: 2Daagse Glamping Inspiratiereis
Het kennisplatform 'Vakantiehuis van de Toekomst' organiseert van maandag 24 maart 2025 tot en met d...