Geplaatst op: 30-03-2016
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT Media

Europa-Park opent restaurant dat is bedacht door NHTV-studenten

Europa-Park opent restaurant dat is bedacht door NHTV-studenten
Je zou maar Attractions and Theme Park Management studeren aan de NHTV en door Europa-Park worden uitgenodigd om belevingsvol horeca-punt met live cooking te ontwikkelen. Hoe stoer is het dan als de directie besluit je idee daadwerkelijk uit te voeren? Dat is geen droom of een 1-april grap maar werkelijkheid: Europa-Park opent op 2 mei officieel het poffertjesrestaurant het Molencafé.


In Europa-Park gaan bezoekers op reis door veertien verschillende Europese landen. Niet alleen door de architectuur van de gebouwen en de decors wanen zij zich telkens in een ander land, ook het culinaire aanbod draagt daar zeker aan bij. Vanaf 2016 kan men in het Hollandse themagebied ook terecht voor poffertjes. Studenten van NHTV uit Breda ontwikkelden de eerste ideeën voor dit restaurant.


Een culinaire reis

Europa beleven betekent in Duitslands grootste attractiepark ook dat bezoekers moeten kunnen genieten van het typische eten en drinken uit de gepresenteerde landen. Zo serveert men bijvoorbeeld in Spanje tapas en paella, in Zwitserland raclette, in Scandinavië visgerechten, in Griekenland gyros en moussaka, in Oostenrijk 'Kaiserschmarrn' met 'Zwetschgenkompott' en in Engeland 'fish and chips'. Vanaf het seizoen 2016 kunnen bezoekers ook genieten van een typisch deeggerecht van Nederlandse bodem: poffertjes. In het Hollandse themagebied is daarvoor de afgelopen maanden poffertjesrestaurant het Molencafé gebouwd. Het restaurant is al in bedrijf maar zal op 2 mei officieel geopend worden.


Extra Nederlands tintje

De nieuwe aanwinst kent nog een extra Nederlands tintje, want studenten van de studierichting Attractions and Theme Park Management uit Breda hebben hiervoor de eerste ideeën geleverd. Zes studenten werkten 20 weken aan de minor-opdracht om een belevingsvol horeca-punt met 'live cooking' te ontwikkelen. Klaus Hoven, docent van deze attractiepark-specialisatie: "Tot voor kort werden er in dit parkdeel crêpes verkocht. Studenten kwamen met het voorstel om poffertjes te gaan verkopen. Dat zou de Holland-beleving sterk verbeteren. Ze maakten een plan en mochten dit eind 2014 aan de directie van Europa-Park presenteren. Hun uitvoerige plan oogstte veel lof. Het is helemaal geweldig dat hun ideeën nu zijn gebruikt". Attractions and Theme Park Management is een driejarige studierichting van NHTV Breda en als opleidingsvariant uniek in de wereld.


Holland in het Zwarte Woud

Een (Nederlandse) ontwerper van Europa-Park heeft de plannen van de studenten aangepast en verder uitgewerkt. Het exterieur kent typische groene houten gevels terwijl het restaurant met een potkachel en bijpassende tegeltjes een echt Hollands sfeertje oproept. Op het voorterrein staat een dorpspomp en een loket maakt buitenverkoop mogelijk. Binnen kan men zien hoe de poffertjes op de bakplaat bereid worden. Om goede poffertjes te kunnen bakken hebben de medewerkers afgelopen weken nog een cursus van een Nederlandse poffertjesbakker gehad.


Invloed op Indonesische keuken

Een leuk detail is dat verderop in het Nederlandse themagebied nog een wokrestaurant zit. Het zijn immers de Nederlanders die de Indonesische keuken naar Europa hebben gebracht. Omgekeerd hebben de Nederlandse poffertjes invloed gehad op de Indonesische keuken: de 'kue cubit' is afgeleid van het poffertje.


Grootste horecabedrijf in Duitsland

Europa-Park is het grootste horecabedrijf op één locatie in Duitsland. In de food & beverage- afdeling zijn 950 medewerkers werkzaam in zo'n 70 restaurants en andere verkooppunten met in totaal 10.000 zitplaatsen. Jaarlijks wordt o.a. 421 ton friet verkocht, 59.000 porties raclette en 123.000 broodjes vis. Veel producten komen uit de regio en duurzaamheid en kwaliteit zijn belangrijke kernwaarden. Europa-Park is nog steeds het eerste en enige park ter wereld met een restaurant met een Michelin-onderscheiding. Het 'fine dining'-restaurant van hotel "Bell Rock" heeft intussen de tweede Michelinster ontvangen.



Trefwoorden: attractieparken, horeca

CELTH
 





   

   

   
   
   

   

||| Nieuws |||

29/12/24
All in CARAVANING (AIC) beurs naar nieuwe locatie in China
Van 9 tot en met 11 mei 2025 vindt in China de internationale beurs voor campers en caravans op een nieuwe locatie plaats: het Shougang Convention & Exhibition Center in Beijing.
28/12/24
Elektrische bussen voor pendel P3 naar Schiphol
Luchthaven Schiphol en vervoersbedrijf Arriva introduceren elektrische bussen voor P3 Lang Parkeren.
27/12/24
Vakantie blijft populair ondanks prijsstijgingen
Ondanks de stijgende kosten van levensonderhoud, blijft de behoefte aan vakantie bij Nederlanders onverminderd groot. Echter, de prijsstijgingen dwingen een op de acht Nederlanders om minder vaak op vakantie te gaan of minder uit te geven.
27/12/24
Eerste wandelchallenge 30 minuten iedere dag
Koninklijke Wandelbond Nederland (KWbN) organiseert samen met Lana Witte-de Wit, Wandelaar des Vaderlands, de allereerste Nieuwjaars Wandelchallenge. De challenge, iedere dag 30 minuten wandelen.
26/12/24
Recycling bekers bij sportevenementen
Dit jaar gingen nieuwe regels in voor de recyclinhg van plastic bij evenementen. Dat was niet makkelijk voor sportevenementen. Opeens moesten de kartonnen bekers voor deelnemers met plastic laagje of gewassen worden, of verzamelen en recyclen. De Zevenheuvelenloop is het eerste evenement dat een percentage van recycling doorgeeft, 92,5%.
25/12/24
Op weg naar 2025
Het jaar 2024 loopt ten einde en we kijken vol verwachting uit naar een prachtig 2025. We willen jullie hartelijk bedanken voor de fijne samenwerking en het vertrouwen in ons.
25/12/24
Apollo breidt aanbod op Gran Canaria en Fuerteventura uit
Deze winter is een delegatie van Apollo Reizen afgereisd naar Gran Canaria en Fuerteventura, waarbij een nieuw aanbod werd gelanceerd dat is afgestemd op de wensen en behoeften van de Nederlandse markt.
24/12/24
Vakantieparken in Nederland razend populair tijdens kerstvakantie
De Nederlandse bungalowparken zijn deze kerstvakantie goed gevuld. Met name in de eerste week van de vakantie is het erg druk. Op veel parken ligt de bezetting nu al boven de 85%. Dat blijkt uit gegevens van recreatieplatform Parkvakanties.

||| Agenda |||

04/01/25
04/01/25 t/m 04-01-25: Vakantiebeurs voor bijzondere reizen
De Vakantiebeurs voor bijzondere reizen in Amsterdam op 4 en 5 januari is dé plek voor reizig...
08/01/25 t/m 09-01-25
08/01/25 t/m 09-01-25: Travel Trade Days
Va­kan­tie­beurs is het grootste rei­seve­ne­ment van het jaar, al meer dan 50 jaar bekend in ...
27/01/25
27/01/25 t/m 27-01-25: Plant Powered Dinner Talk
Op maandag 27 januari 2025 vindt de allereerste Plant Powered Dinner Talk plaats bij resta...
12/02/25 t/m 13-02-25
12/02/25 t/m 13-02-25: Recreatie Next Level: dé next step naar inspiratie & kennis voor de recreatieprofessional
Recreatie Next Level is dé next step naar inspiratie en kennis voor de (toekomstige) rec...
11/03/25
11/03/25 t/m 11-03-25: Frysk Toerisme Festival
Op 11 maart keert het toonaangevende kongres voor toeristisch Friesland terug. Deze keer i...