Texel houdt twee amusetours
Amusetour. Foto: VVV Texel Traditioneel wordt
een culinair evenement zoals een proeverij meestal meer één keer per jaar
gehouden. Door het toerisme ziet Waddeneiland Texel kans om dit jaar twee
Amusetours te houden. De achtergrond van de ontwikkeling is de versterking van
het culinaire aanbod en productontwikkeling.
Op zaterdag 16 april 2016 wordt Texels eerste Amusetour van dit jaar gehouden
in Den Burg. Fijnproevers kunnen deze dag een culinaire route uitstippelen
langs deelnemende restaurants om daar verwend te worden met verfijnde
gerechtjes en bijpassende wijnen. Dankzij de grote populariteit van de
Amusetour volgt dit jaar nog een tweede editie, op vrijdagavond 10 juni in
Oudeschild.
Positionering
culinair versterken
Texel is de afgelopen jaren enorm gegroeid op culinair gebied. In restaurants
en eetcafés wordt op hoog niveau gekookt en de chef-koks van het eiland maken
dankbaar gebruik van de mooiste lokale ingrediënten. Verse vis, waddengarnalen,
oesters, lamsvlees, zilte groenten, schapenkaas, lokaal geteelde asperges en
heerlijke eilandlikeuren worden verwerkt in een scala aan gerechten – van zoet
tot zilt. Een ideale manier om kennis te maken met de nieuwe eilandkeuken is de
Amusetour Texel, waarbij je met een passe-partout je eigen route uitstippelt
langs deelnemende restaurants. Zij doen tijdens deze culinaire wandeling hun
uiterste best om te laten zien en proeven waar ze in uitblinken en schenken bij
de gerechtjes die ze serveren een mooi glas wijn.
Trefwoorden: Texel, culinair, evenement
|
|
09/01/25
Tijdens de Vakantiebeurs 2025 komt touroperator Sunweb met onderzoek naar motieven en gedrag voor en tijdens vakantie. Wat blijkt, "reizen is vaak een vlucht van de dagelijkse verantwoordelijkheden." Plus millennials voelen zich vaak schuldig over dat geluier tijdens vakantie.
|
08/01/25
Op de Vakantiebeurs organiseerden de Management Tourism opleidingen van Inholland, NHL Stenden, Breda University en Saxion een druk bezocht alumni-event. Dit evenement bood een platform voor studenten, alumni en professionals om te netwerken en kennis te delen.
|
08/01/25
De ANVR, het SGR, het Verbond van Verzekeraars en het Ministerie van Buitenlandse Zaken hebben vandaag een nieuw convenant ondertekend. Dit convenant, het Bijzondere Bijstand bij Crisis in het Buitenland Convenant (BBC), zorgt voor een nog betere samenwerking tussen de overheid en private partijen om Nederlandse reizigers in het buitenland te beschermen, op te vangen en te repatrieren in geval van een crisis.
|
08/01/25
De Vakantiebeurs 2025 is vandaag van start gegaan met de Travel Trade Days. De 54ste editie van deze beurs werd geopend door de minister van buitenlandse zaken, Caspar Veldkamp, samen met de Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma.
|
08/01/25
De Nederlandse restaurantbranche dreigt in 2025 een recordaantal van 450 failissementen te bereiken, blijkt uit een analyse van ABN AMRO en Hotelschool The Hague.
|
08/01/25
Michel van Velde is sinds 1 januari toegetreden tot de Raad van Toezicht van destinatieorganisatie Utrecht Marketing. De Raad van Toezicht is daarmee compleet.
|
08/01/25
Onderzoeken van TUI resulteren in een vijftal trends en een overzicht van de meest geboekte bestemmingen op dit moment.
|
08/01/25
In 2024 reisden 66,8 miljoen reizigers met het vliegtuig van, via of naar luchthaven Schiphol. Dat is een toename van 8% ten opzichte van 2023.
|
|
27/01/25
Op maandag 27 januari 2025 vindt de allereerste Plant Powered Dinner Talk plaats bij resta...
|
29/01/25
Van 29 januari t/m 2 februari 2025 is de WTC Expo in Leeuwarden het toneel van Caravana 20...
|
06/02/25 t/m 10-02-25
HISWA-RECRON organiseert een exclusieve inspiratiereis voor leden naar Lapland om nieuwe inzichten t...
|
12/02/25 t/m 13-02-25
Recreatie Next Level is dé next step naar inspiratie en kennis voor de (toekomstige) rec...
|
11/03/25
Op 11 maart keert het toonaangevende kongres voor toeristisch Friesland terug. Deze keer i...
|
|