Plopsa neemt Comics Station over
Het noodlijdende indoor attractiepark Comics Station in Antwerpen is overgenomen door de Plopsa Group.
De Plopsa Group en de aandeelhouders van het Antwerpse indoorpretpark Comics Station hebben vandaag een akkoord gesloten om het pretpark aan de Plopsa Group over te dragen. Tegelijk sluit Plopsa een nieuwe overeenkomst met Standaard Uitgeverij rond de stripfiguren van SU in het park. Plopsa zal de volgende jaren zo’n 5 miljoen euro investeren.
Moeizame exploitatie
Comics Station, in het Centraal Station van Antwerpen, is in 2017 geopend maar heeft nooit winst kunnen maken. In het openingsjaar bedroeg het verlies 1,9 miljoen euro dat in 2018 opliep naar 2,7 miljoen euro. Hoofdoorzaak zijn de tegenvallende bezoekersaantallen. Gerekend werd op 250 duizend bezoekers per jaar, het waren er in 2018 slechts 150 duizend. In augustus 2019 kon het bedrijf de rekeningen niet meer betalen en werd aan schuldeisers geduld gevraagd.
"Vanuit het aandeelhouderschap zijn we verheugd dat Comics Station Antwerp een doorstart kan nemen. Het park beschikt immers over verschillende troeven voor gezinnen met jonge kinderen die garant staan voor een goed gevulde familiedag binnen een bruisende stad als Antwerpen.", aldus de huidige aandeelhouders. "We zijn ervan overtuigd dat we met de expertise van de Plopsa Group een goede optie genomen hebben op de uitbouw van een solide verdere toekomst van Comics Station Antwerp."
Park komende maanden nog dicht
De voorbije weken en ook nu tijdens de kerstvakantie was het park gesloten. Dat zal de volgende maanden nog even zo blijven. "We willen niet overhaast te werk gaan. Er moeten een aantal aanpassingen gebeuren vooraleer het park opnieuw kan openen. Bepaalde thema’s blijven, andere verdwijnen en uiteraard zal er ook Studio 100-content toegevoegd worden. Zo komt er bijvoorbeeld een dagelijkse Bumba Show.”, aldus Van den Kerkhof. Het zou de bedoeling zijn om de deuren opnieuw te openen bij de start van de paasvakantie en dat onder een nieuwe naam. Met de geplande wijzigingen en investeringen gaat een prijskaartje gepaard van 5 miljoen euro, gespreid over de volgende jaren.