Geplaatst op: 17-03-2023
Auteur: Marc Gerlings

Ruim 300 campings doen mee met Nationale Open Camping Dag

Ruim 300 campings doen mee met Nationale Open Camping Dag
Sfeer proeven op meer dan 300 campings.

Vrijblijvend rondkijken op campings in Nederland. Dat kan op zaterdag 1 april 2023 tijdens de tweede Nationale Open Camping Dag.  Er doen al ruim 300 campings mee, van heel groot tot minicamping.

 

Kampeerplatform I Love Kamperen organiseert deze dag samen met partners uit de kampeerbranche. "Samen willen we kampeerders vooral laten ervaren hoeveel mooie campings er zijn. En passende start van het kampeerseizoen, de voorpret gaat beginnen!”

 

Sfeer proeven

Tijdens de Open Camping Dag kunnen de kampeerders alvast hun favoriete plekje uitzoeken, de eigenaren spreken en de sfeer proeven. De bedoeling van de dag is om campingeigenaren en kampeerders op een leuke en laagdrempelige manier kennis te laten maken. "Kampeerders raken soms de weg kwijt tijdens hun zoektocht in het enorme aanbod online. Even rondlopen en de eigenaar spreken geeft een heel andere ervaring dan de zoveelste digitale plattegrond”, aldus Karin Horstman van I Love Kamperen. Met een landelijk evenement in het voorjaar hoopt de organisatie dat zoveel mogelijk mensen enthousiast worden over kamperen. Ook kunnen mensen die nog nooit hebben gekampeerd toch eens kijken of een vakantie op een camping iets voor hen is.

 

Kampeerbranche doet mee

Partners uit de kampeerbranche sluiten graag aan bij het initiatief om kamperen een dag in de spotlight te zetten. Brancheorganisatie KCI ondersteunt de Open Camping Dag  met haar digitale platform Camp-to -go.

 

Raoul Veldink namens KCI: "De Open Camping Dag draagt bij aan de doelstelling om kamperen bij een zo breed mogelijk publiek onder de aandacht te brengen. Samen verklaren we het kampeerseizoen voor geopend!”
Stichting Vrije Recreatie (SVR), de organisatie voor kamperen bij de boer, nodigt al zijn kleinschalige campings uit om deel te nemen en spoort de 140.000 donateurs aan om er lekker op uit te gaan op zaterdag 1 april. 

 

"We zijn blij met zoveel diverse aanmeldingen van campings. Van Vakantiepark Beerze Bulten tot minicamping De Frije Fries en alles wat er tussen zit. Zelfs campings uit het buitenland doen mee. De lente lonkt en we weten dat de campings van plan zijn een feestje te maken van de Open Camping Dag”, aldus Karin Horstman. 

 

Bezoekers maken kans op prijzen

Zowel voor de campings als de bezoekers zijn er geen kosten verbonden aan deelname. Bezoekers dienen zich wel aan te melden als ze kans willen maken op prijzen tijdens de Kampeerprijzenloterij op 1 april. De campings zijn geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Alle informatie over deelnemende campings staat op opencampingdag.nl 


Trefwoorden: camping, evenement

CELTH
 
   
   
   
   

   

   
   

   
   
   

   


||| Nieuws |||

19/09/24
Wat zijn de kansen van de reissector in de arbeidsmarkt?
Wat is het imago van werken in de Nederlandse reissector? In de sector zelf wordt de afwisseling van het werk hoog gewaardeerd. Nog niet alle potentiële medewerkers hebben dat in de gaten. Met heel veel communicatie op verschillende kanalen wil Esther Gathier manager van Reiswerk dat gat dichten.
19/09/24
Exclusief voor leden
Eurostar ziet 5% groei door sportzomer
Treinbedrijf Eurostar vervoerde 1,9 miljoen klanten naar en van de Olympische en Paralympische Spelen werden gebracht. Dit is een stijging van 5% ten opzichte van vorige zomer.
19/09/24
Kick-off exposanten Recreatie Vakbeurs 2024
De jaarlijkse exposanten kick-off van Recreatie Vakbeurs vond afgelopen dinsdag (17 september) plaat...
18/09/24
Exclusief voor leden
H'ART Museum en 750 jaar Amsterdam
Vandaag kondigt H’ART Museum in Amsterdam de programmering om aan te haken bij het 750-jarig bestaan van de Nederlandse hoofdstad. Veel wordt verwacht van 17 Rembrandts uit een Amerikaanse collectie.
17/09/24
Doe mee met de Digitaliseringsmonitor Gastvrijheidsdomein
NBTC streeft ernaar om de digitale transformatie van het gastvrijheidsdomein te versnellen. Om de mate van digitalisering in het toerisme te kunnen meten, zet het bureau jaarlijks een digitaliseringsmonitor uit. Doe mee en maak het beeld over digitalisering in de sector compleet!
17/09/24
Exclusief voor leden
Fall towns
Wat zijn de trends in het reizen op dit moment? We waren als redactie op zoek naar opkomende trends. Met wat rondspeuren op sociale media duikt er een mooi relatief jong reisbegrip op, 'fall towns'.
16/09/24
Bieb motor voor veel kleine evenementen en activiteiten
De bieb blijkt een motor in kleine evenementen in de buurt. Daarmee is het goed voor veel recreatieve activiteiten. In 2023 organiseerden de openbare bibliotheken 32 procent meer activiteiten dan een jaar eerder.
16/09/24
Exclusief voor leden
Kossmanndejong levert immersieve tentoonstelling op Boerenoorlog
In het Engelse Cornwall heeft Amsterdams ontwerpbureau Kossmanndejong een immersieve, multimediale tentoonstelling gemaakt over de weerstand en strijd van een unieke historische gebeurtenis. Het vertelt het verhaal van de Tweede Anglo-Boerenoorlog (1899-1902) in Zuid-Afrika en de Britse concentratiekampen, waarbij het activisme van Emily Hobhouse centraal staat.

||| Agenda |||

23/09/24
23/09/24 t/m 23-09-24: Toerisme Top 2024
De zevende editie van de Toerisme Top wordt op maandag 23 september 2024 in Venlo georganiseerd. Het...
24/09/24 t/m 26-09-24
24/09/24 t/m 26-09-24: IAAPA EXPO EUROPE 2024
The leisure industry’s premier event in Europe arrives to Amsterdam, the Netherlands in 2024. Get...
27/09/24
27/09/24 t/m 27-09-24: Masterclass voor Startende Reisorganisaties
De VvKR organiseert op vrijdag 27 september in Nieuwegein de zesde Masterclass voor Startende Reisor...
01/10/24
01/10/24 t/m 01-10-24: De Legacy van Themajaren
Op dinsdag 1 oktober organiseert Netwerk Citymarketing Nederland de bijeenkomst ‘Legacy van themaj...
02/10/24
02/10/24 t/m 02-10-24: Duurzaamheidscongres Kampeerbranche
ANWB, BOVAG, HISWA-RECRON, Kampeer & Caravan Industrie (KCI), Kampeer & Caravan Jaarbeurs (K...