Geplaatst op: 31-07-2023
Auteur: Redactie
NRIT

Marktverkenning Stadscamping Dokkum

Marktverkenning Stadscamping Dokkum

De gemeente Noardeast-Fryslân wil een nieuwe stadscamping ontwikkelen in het Harddraverspark in Dokkum. Er ligt al een ontwikkelplan voor het park inclusief camping en de komende periode voert Leisure Brains een marktverkenning voor de camping uit.

De gemeente wil het Harddraverspark herontwikkelen van een hoofdzakelijk sportpark naar een breed recreatief park met diverse functies. De bestaande camping met 103 plaatsen wordt verplaatst en vervangt de huidige Stadscamping Dokkum.

Gasten aantrekken

De gemeente Noardeast-Fryslân wil met het project gasten aantrekken die vanuit de camping de stad Dokkum en haar omgeving verkennen en bezoeken. De diversiteit aan overnachtingsmogelijkheden moeten elkaar en het stadsaanbod aanvullen en een brede doelgroep aanspreken.

De nieuwe camping

Op de nieuwe camping van 2 hectare is ruimte voor 40 camperplekken, 20 toeristische plaatsen, 10 hotellodges en eventueel een groepsaccommodatie. Deze aantallen staan overigens nog niet vast en zijn onderdeel van de marktverkenning. Er zijn op de beoogde camping noch in het vernieuwde Harddraverspark geen centrale voorzieningen zoals een zwembad of een horecavoorziening voorzien. Er wordt een centraal sanitair gebouw gepland en er is voorzien in een geautomatiseerd toegangssysteem voor de camping. De gemeente zoekt voor de camping een ontwikkelende partij die samen met haar dit project wil realiseren. Het is de bedoeling de grond voor 25 jaar in erfpacht uit te geven aan een exploitant. Dat kan ook de ontwikkelaar zijn.  

Marktverkenning

De gemeente Noardeast-Fryslân heeft Leisure Brains gevraagd om samen met haar een marktverkenning uit te voeren naar de interesse vanuit de markt inzake de ontwikkeling en exploitatie van de nieuwe stadscamping. Deze marktverkenning leidt nog niet tot een gunning maar moet worden gezien als een voorstadium van een eventuele aanbesteding. Heeft u als ontwikkelaar en/of exploitant interesse in het omschreven project, dan kunt u uw interesse kenbaar maken door contact op te nemen met Wander Groot van Bureau Leisurebrains via groot@leisurebrains.nl (tel 06 519 225 20).

U hoeft geen bieding te doen of bijvoorbeeld al kenbaar te maken welke jaarlijkse canon u denkt aan te kunnen bieden. Wij willen in deze fase van het proces enkel weten of u interesse heeft en op welke wijze u invulling zou kunnen en willen geven aan de uitvoering van dit project.

Link: https://www.noardeast-fryslan.nl/nieuwsoverzicht/gemeente-laat-marktverkenning-harddraverspark-uitvoeren
Trefwoorden: verblijfsrecreatie, beleid, campings, kampeerterreinen

CELTH
 
   
   
   
   

   

   
   

   
   
   

   


||| Nieuws |||

19/09/24
Wat zijn de kansen van de reissector in de arbeidsmarkt?
Wat is het imago van werken in de Nederlandse reissector? In de sector zelf wordt de afwisseling van het werk hoog gewaardeerd. Nog niet alle potentiële medewerkers hebben dat in de gaten. Met heel veel communicatie op verschillende kanalen wil Esther Gathier manager van Reiswerk dat gat dichten.
19/09/24
Exclusief voor leden
Eurostar ziet 5% groei door sportzomer
Treinbedrijf Eurostar vervoerde 1,9 miljoen klanten naar en van de Olympische en Paralympische Spelen werden gebracht. Dit is een stijging van 5% ten opzichte van vorige zomer.
19/09/24
Kick-off exposanten Recreatie Vakbeurs 2024
De jaarlijkse exposanten kick-off van Recreatie Vakbeurs vond afgelopen dinsdag (17 september) plaat...
18/09/24
Exclusief voor leden
H'ART Museum en 750 jaar Amsterdam
Vandaag kondigt H’ART Museum in Amsterdam de programmering om aan te haken bij het 750-jarig bestaan van de Nederlandse hoofdstad. Veel wordt verwacht van 17 Rembrandts uit een Amerikaanse collectie.
17/09/24
Doe mee met de Digitaliseringsmonitor Gastvrijheidsdomein
NBTC streeft ernaar om de digitale transformatie van het gastvrijheidsdomein te versnellen. Om de mate van digitalisering in het toerisme te kunnen meten, zet het bureau jaarlijks een digitaliseringsmonitor uit. Doe mee en maak het beeld over digitalisering in de sector compleet!
17/09/24
Exclusief voor leden
Fall towns
Wat zijn de trends in het reizen op dit moment? We waren als redactie op zoek naar opkomende trends. Met wat rondspeuren op sociale media duikt er een mooi relatief jong reisbegrip op, 'fall towns'.
16/09/24
Bieb motor voor veel kleine evenementen en activiteiten
De bieb blijkt een motor in kleine evenementen in de buurt. Daarmee is het goed voor veel recreatieve activiteiten. In 2023 organiseerden de openbare bibliotheken 32 procent meer activiteiten dan een jaar eerder.
16/09/24
Exclusief voor leden
Kossmanndejong levert immersieve tentoonstelling op Boerenoorlog
In het Engelse Cornwall heeft Amsterdams ontwerpbureau Kossmanndejong een immersieve, multimediale tentoonstelling gemaakt over de weerstand en strijd van een unieke historische gebeurtenis. Het vertelt het verhaal van de Tweede Anglo-Boerenoorlog (1899-1902) in Zuid-Afrika en de Britse concentratiekampen, waarbij het activisme van Emily Hobhouse centraal staat.

||| Agenda |||

23/09/24
23/09/24 t/m 23-09-24: Toerisme Top 2024
De zevende editie van de Toerisme Top wordt op maandag 23 september 2024 in Venlo georganiseerd. Het...
24/09/24 t/m 26-09-24
24/09/24 t/m 26-09-24: IAAPA EXPO EUROPE 2024
The leisure industry’s premier event in Europe arrives to Amsterdam, the Netherlands in 2024. Get...
27/09/24
27/09/24 t/m 27-09-24: Masterclass voor Startende Reisorganisaties
De VvKR organiseert op vrijdag 27 september in Nieuwegein de zesde Masterclass voor Startende Reisor...
01/10/24
01/10/24 t/m 01-10-24: De Legacy van Themajaren
Op dinsdag 1 oktober organiseert Netwerk Citymarketing Nederland de bijeenkomst ‘Legacy van themaj...
02/10/24
02/10/24 t/m 02-10-24: Duurzaamheidscongres Kampeerbranche
ANWB, BOVAG, HISWA-RECRON, Kampeer & Caravan Industrie (KCI), Kampeer & Caravan Jaarbeurs (K...